نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل گفت: قرآن به عنوان نخستین نثر موزون در غنای ادبیات نقش مهمی دارد و باید فصاحت جاری در آن با تلاش شعرا و ادبا در جامعه رواج یابد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اردبیل آیت الله سید حسن عاملی در محفل شعر ماه حُسن و هفته هنر اسلامی در موسسه فرهنگی و تبلیغی آیت الله مروج اردبیلی اظهار کرد: ما وارث فصاحت قرآن هستیم و آرزو میکنم ادبیات ما به واسطه این کتاب آسمانی غنیتر شود و خودم برای روی آوردن جوانان به ادبیات فاخر و ارزشمند از هیچ کوششی دریغ نمیکنم.
وی ادامه داد: متاسفانه ادبیات ما در حصار مانده و باید مفاهیم و مضامین آن بلندتر و متعالیتر باشد و این ثروت ادبی جامعه هر چه بیشتر غنی شود.
مام جمعه اردبیل با بیان اینکه وقتی پیامبر اسلام (ص) قرآن میخواند همه از موسیقی و زیبایی این کلام الهی متعجب میشدند، گفت: درباره موسیقی آیات الهی مقاله مفصلی نوشته ام و دانشگاه از آن استقبال کرده، اما قصد دارم آن را به شکل کتاب دربیاورم و سپس ارایه کنم.
وی افزود: شعر و ادبیات به منزله هواست و ما به آن همانند نفس کشیدن نیاز داریم و در جامعه نیز همانند هوای تازه و تمیز باید زمینه تولید ادبیات زیبا و متعالی بیشتر فراهم شود.
آیت الله عاملی تصریح کرد: قدما ثروت لغوی داشتند و اهل مطالعه بودند و مردم همواره به شعرا افتخار میکنند و شعرا تاج سر و چشم و چراغ ملت هستند و امیدواریم در این حوزه، استعدادها هر چه بیشتر بالندهتر گردد.
نماینده، ولی فقیه در استان اردبیل ادامه داد: آن خانم به من گفت که ما شما را مثل شبنم روی گلبرگ میبینیم؛ این سخن آن بانوی عشایر، صرف نظر از احترام و تعارف، جنبه شعری داشت و ارزشمند بود.
در این آئین که اغلب شعرای آئینی و انقلابی اردبیل و شاعران فعال اکثر انجمنهای شعر و ادب این شهرستان حضور داشتند، به شعرخوانی درباره ولادت امام حسن (ع) و اولیای الهی (ع) و سایر موضوعات فرهنگی و اجتماعی پرداخته شد و شاعران به زبانهای ترکی و فارسی سرودههای خود را ارایه کردند.
این آئین با همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری و شهرداری و شورای اسلامی شهر اردبیل و موسسه فرهنگی تبلیغی آیت الله مروج اردبیلی ترتیب یافته بود و تجلیل از هفت شاعر برگزیده و پیشکسوت، تجلیل و تکریم از همه شاعران حاضر در برنامه و صرف افطار از دیگر بخشهای برنامه بود.
انجمنها و گروههای ادبی متعددی در استان اردبیل فعال هستند.