مدیر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت خوزستان: مشاورههای قبل و پس از ازدواج نقش مهمی در کاهش طلاق و تحکیم بنیان خانواده ایفا میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، دکتر مژگان قاسمی گفت: باتوجه به اینکه حفظ کیان خانواده پس از تشکیل آن از مهمترین وظایف و مسئولیتهای زوجین و جامعه است، پرداختن ویژه به این امر برای کاهش آمار طلاق از ضرورتها به شمار میآید.
وی مشکلات اقتصادی، اجتماعی و به ویژه فقدان مهارتهای لازم برای زندگی زناشویی را از عوامل متعدد مرتبط با کاهش تحکیم بنیان خانواده برشمرد و افزود: پرداختن به این مهم و توانمندسازی زوجین به مهارتهای زندگی در حیطههای مهارت ارتباطی در زوجین، مهارت کاهش استرس در خانواده، مهارت فرزند پروری و سلامت معنوی ... از اولویتهای برنامه ریزی برای مشاوره قبل، حین و پس از ازدواج خواهد بود.
دکتر قاسمی درخصوص روند انجام مشاوره هنگام ازدواج میگوید: برنامه آموزش هنگام ازدواج باهدف ارتقای آگاهی زوجین نسبت به اهم مسائل زندگی مشترک اجرا میشود و هر فرد پس از گذراندن دوره آموزشی حداقل ۶ ساعته، گواهی مربوط را دریافت میکند.
مدیر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: زوجین در آستانه ازدواج که پس از مراجعه به دفاتر ثبت ازدواج، برای دریافت خدمات هنگام ازدواج به مراکز خدمات سلامت معرفی میشوند و بعد از دریافت گواهی مربوط، مجاز به دریافت سند ازدواج هستند.
وی درخصوص دوره آموزش ازدواج گفت: این دوره مطابق با موضوعهای چهارگانه و سرفصلهای مصوب کمیته علمی و فرهنگی به زوجین شامل: "سلامت جنسی و باروری، عوارض پیشگیری از بارداری"، "اخلاق، احکام و حقوق زوجین، حرمت و قبح سقط جنین"، "مهارتهای زندگی خانوادگی" و "فرزندآوری و فواید بارداری" در مراکز مجری مشاوره هنگام ازدواج ارائه میشود.
دکتر قاسمی با بیان اینکه گذراندن این دورههای آموزشی الزامی است، افزود: سرفصلهای یاد شده از سوی کارشناسان سلامت جنسی مرکز بهداشت، روانشناسان معرفی شده از سوی سازمان بهزیستی، روحانیون و کارشناسان معرفی شده از سازمان تبلیغات اسلامی و کارشناسان حقوق از دادگستری آموزش داده میشوند.
وی تحکیم بنیان خانواده و پیشگیری و کاهش طلاق، افزایش فرزندآوری و آموزش مهارتهای زندگی، افزایش سلامت جسمی، روانی، اخلاقی و اجتماعی فرد و خانواده و پیشگیری و کاهش ناباروری و سقط عمدی جنین را از اهداف برگزاری این دورههای آموزشی و مشاورههای قبل، حین و پس از ازدواج برشمرد.
به گفته دکتر قاسمی؛ در دانشگاه جندی شاپور اهواز مراکز مشاوره ازدواج در ۲۰ شهرستان از ۲۳ شهرستان زیر پوشش دایر شده و در ۳ شهرستان دیگر نیز در حال راه اندازی است.
وی میگوید: آموزشهای مورد نیاز زوجین در حیطههای مهارتهای جنسی، روانشناسی، حقوق، احکام و اخلاق در خانواده به زوجین متقاضی ازدواج با هدف تحکیم بنیان خانواده و پیشگیری از طلاق و جوانی جمعیت ارائه میشوند.