تشنگی هنگام روزه داری با مصرف برخی خوراکیها تشدید میشود، اما با پرهیز از مصرف برخی خوراکی ها، میتوان از تشنگی جلوگیری کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، مصرف نوشیدنیهای کافئیندار نظیر؛ چای، قهوه و نسکافه در ماه رمضان تشنگی را تشدید میکنند، بنابراین بهتر است مصرف این نوشیدنیها کاهش داده یا از آنها چشم پوشی کنید.
سایر نوشیدنیها اغلب حاوی مقدار قابل توجهی شکر یا نمک هستند که علاوه بر اینکه تشنگی را تحریک میکنند، کالری بسیار بالایی هم دارند.
مصرف بیش از اندازه نوشیدنیهای شیرین و گازدار موجب میشود، معده بیش از حد حجیم شده و فرآیند هضم غذا با تأخیر انجام و موجب نفخ، دردهای شکمی و افزایش وزن شود.
آب بهترین نوشیدنی در وعدههای سحر و افطار برای غلبه بر تشنگی است، بنابراین در فاصله افطار تا سحر نوشیدن مقدار کافی آب توصیه میشود.
برای کاهش شدت تشنگی در طول روز از مصرف غذاهای ادویه دار و تند به خصوص در وعده سحری اجتناب کنید، همچنین مصرف غذاهای پرنمک نظیر؛ پنیرهای شور یا ماهیهای شور و ترشیهای پر نمک هم از عوامل تشدید تشنگی هستند، پس از مصرف آنها چشم پوشی کنید.
خوردن میوههای تازه و سبزیجات به علت داشتن مقدار قابل توجه آب و فیبر مناسب است، زیرا این ترکیبات برای مدت زمان طولانیتری در روده باقی میماند و تشنگی را کاهش میدهند.
از نوشیدن مقدار زیاد آب در یک زمان یا حین غذا خوردن اجتناب کنید، البته خوردن برشهای سرد یا منجمد میوه نظیر سیب میتواند دهان را برای مدت زمان بیشتری مرطوب نگه دارد.
سعی کنید برگهای تازه نعناع را به سالاد، غذا یا نوشیدنیها اضافه کنید، زیرا به ایجاد حالت خنکی در دهان کمک میکند.