مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان یزد: در راستای لبیک به منویات مقام معظم رهبری در تحقق شعار سال و رشد تولید بویژه در بخش کشاورزی، هویت دار شدن تمامی اراضی کشاورزی استان تا پایان سال بصورت جدی پیگیری میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، مهدی اقبال با بیان اینکه یکی از نکات بسیار مهمی که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در شعار امسال مطرح فرمودند رشد تولید بود، گفت: در این خصوص نقش اتمام کاداستر به عنوان زیرساخت اصلی هویت سازی و توسعه سند رسمی و پشتیبان تولید، بسیار تاثیرگذار است.
وی با تأکید بر رصد کامل حقوق عامه و جلوگیری از این حقوق و پیشگیری از جرم با اجرای کامل قانون جامع حدنگاری در سطح استان بیان کرد:
علاوه بر تلاش در مسیر تحقق شعار سال ۱۴۰۲، سعی ما این است که بیانات مقام عظمای ولایت در دیدار سال گذشته ایشان با مسئولان قضایی و فصل الخطاب مبنی بر اتمام کاداستر و تعیین تکلیف متر به متر اراضی کشور محقق شود.
مدیرکل ثبت اسناد یزد با اشاره به اتمام کاداستر اراضی ملی در این استان در سال ۱۴۰۰ اظهار داشت: مهمترین راهکار جهت جلوگیری از زمین خواری و مشکلات متعاقب آن و کمک به رشد تولید در بخشهای مختلف بویژه کشاورزی، هویت سازی اموال و عرصهها با مستندسازی زیرساختها با اجرای کامل و جامع قانون حدنگار (کاداستر) است.
عضو شورای قضایی استان یزد خاطرنشان کرد: با وجود موفقیت در بخش کاداستر اراضی ملی در سطح استان با توجه به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر هویت سازی اموال و عرصه، یکی از اقدامات بنیادین اداره کل ثبت اسناد و املاک استان در سالگذشته بویژه در ۶ ماهه دوم، کاداستر کشاورزی و متعاقب آن کاداستر اراضی روستایی و شهری بود که موفقیتهای قابل توجهی در این بخش کسب شد.
به گفته وی، بر اساس اعلام آمارهای سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، میزان عملکرد مستندسازی اراضی کشاورزی این استان در پایان سال گذشته حدود ۵.۵ درصد بود که این آمار در پایان شهریورماه امسال و بر اساس آمار اعلامی از سوی مدیرکل بازرسی سازمان در جلسه معارفه مدیرکل یزد به حدود ۱۰ درصد رسید.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان یزد اضافه کرد: براساس آخرین آمار اعلامی، این آمار با مساحت ۴۶ هزار و ۵۰۰ هکتار از مجموع ۷۹۵۶۱ هکتار اراضی کشاورزی استان یزد به ۵۸ درصد رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۱۰ برابر و نسبت به آمار ۶ ماه ابتدایی سال جاری بیش از ۵.۵ برابر رشد داشته است.
اقبال با اشاره به برنامههای تحولی مهرماه ۱۴۰۱ به بعد برای افزایش این آمار در سطح استان گفت: در این راستا، تشکیل مستمر قرارگاه حدنگاری شهید سردار سلیمانی در مرکز استان و شهرستانها به ریاست استاندار، رئیس کل دادگستری، فرمانداران و روسای دادگستری در دستور کار قرار گرفت.
این مسئول تصریح کرد: همچنین تشکیل ۲۵۰ دفتر حدنگاری در دورترین نقاط روستایی و شهری با همکاری بخشداریها، شهرداریها، دهیاریها و شوراها در راستای جمع آوری اسناد دفترچهای و تسریع در صدور اسناد زراعی، روستایی و شهری به خوبی اجرا شد.
وی ادامه داد: در کنار این موارد، تشکیل تیم جهادی «منتظران ظهور» در اداره کل ثبت اسناد استان جهت حضور مدیران و کارشناسان خبره اداره کل در واحدها و کمک به تسریع در صدور اسناد مالکیت و حل مشکلات پروندههای قدیمی با همکاری شبانه روسا و همکاران واحدهای ثبتی به ما در رسیدن به رشد در تمامی حیطههای وظایف اداره کل بویژه اجرای کاداستر در بخشهای مختلف کمک شایانی کرده است.
این مسئول تأکید کرد: اداره کل ثبت اسناد و املاک استان، این عزم جدی را در جهت لبیک گفتن به نصایح و منویات مقام عظمای ولایت در خصوص تحقق شعار سال و هویت سازی اراضی و املاک، با دل و جان و جدیت دنبال خواهد کرد تا این طرح در بخشهای باقیمانده بویژه کشاورزی و زراعی با قدرت به اتمام برسد به شرط اینکه دستگاههای متولی امر زمین هم همکاری لازم را داشته باشند.
اقبال با تقدیر از اعضای شورای قضایی و شورای حفظ حقوق بیت المال استان اظهار امیدواری کرد تا با ترغیب سازمانها و دستگاهها از یک سو و از سوی دیگر مردم در سراسر استان، بتوانیم علاوه بر اجرای کامل قانون جامع کاداستر، سند رسمی را در جهت هویت بخشی اموال و عرصه تقویت کنیم.