حضرت امام حسن مجتبی (ع) با سفارش به شیعیان ، آنان را به داشتن زندگی بهتر با رعایت برخی موازین هدایت کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان ، حضرت امام حسن مجتبی (ع) در توصیه برای زندگی بهتر فرموده اند:
۱- هیچ مردمى با هم به مشورت نپردازند مگر آن که به راه درست رهنمون شوند.
۲- فرومایگى این است که شکر نعمت به جاى نیاورى.
۳- امام حسن علیه السّلام به یکى از فرزندان خود فرمود: اى پسر جانم! با هیچ کس برادرى مکن مگر آن که بدانى کجاها رفت و آمد دارد و، چون خوب به این مسأله پى بردى و معاشرت او را پسندیدى به این شرط با او صمیمانه دوستى کن که در لغزش، گذشت داشته باشید و در سختى، یارى کردن با مال و جان.
۴- در طلب روزى مانند کسى که براى پیروزى پیکار مىکند، مکوش و به تقدیر نیز چندان تکیه مکن که مانند شخص تسلیم شده هیچ تلاشى نکنى؛ در جستجوى فضل و روزى خدا برآمدن از سنّت است و انتخاب راه اعتدال در طلب روزى از عفّت است. نه عفت مانع روزى است و نه حرص سبب افزایش روزى است؛ چرا که روزى قسمت شده است و حرص ورزى موجب افتادن در ورطه گناه است.
۵- خویشاوند کسى است که محبّت او را نزدیک کرده گرچه نسب او دور باشد و بیگانه کسى است که از دوستى به دور است گرچه نسبش نزدیک باشد؛ چیزى از دست به تن نزدیکتر نیست در حالى که همین دست اگر بشکند و فاسد گردد آن را مىبرند و داغ مىکنند.
۶- هر که به حسن انتخاب خداوند اعتماد نماید، آرزو نمىکند در غیر حال و وضعى قرار گیرد که خدا برایش انتخاب کرده است.
۷- شرمسارى [در دنیا]آسانتر از دوزخ رفتن است.
۸- خیرى که شرّ ندارد، شکر بر نعمت و صبر بر ناگواریهاست.
۹- امام حسن علیه السّلام به مردى که از بیمارى بهبود یافته بود فرمود: همانا خدایت تو را یاد کرد تو نیز خدا را یاد کن و از تو گذشت نمود تو نیز سپاسگزارش باش.
۱۰- هر که همیشه به مسجد رفت و آمد داشته باشد یکى از این هشت چیز نصیبش گردد: نشانهاى محکم، برادرى قابل استفاده [علمى و معنوى]، دانشى تازه، رحمتى مورد انتظار، سخنى که به راه راست هدایت نماید یا از هلاکت برهاند و ترک گناهان از روى شرم و حیا یا از ترس خدا.
منبع تحف العقول / ترجمه حسن زاده، ص: ۴۰۷