رمضان برای روزه اولی ها به دلیل قرار داشتن در سن رشد اهمیت دارد و باید در این ماه به تغذیه این نوجوانان توجه بیشتری داشت .
همچنین مصرف میوههای خشک به دلیل وجود آهن فراوان در کنار دیگر سبزی که میتواند تامین کننده آهن بدن را باشد، توصیه میشود.
افطار روزه اولی ها
نوجوانان با غذاهای سبک مانند شلهزرد، سوپ یا شیر و خرما افطار کنند تا به این وسیله انرژی مورد نیاز برای سلولهای مغزی آنها تامین شود و پس از یک تا دو ساعت شام بخورند.
به عبارتی توصیه میشود که این افراد و دیگر روزهداران به دلیل برخورداری این میوه از ویتامینها و آهن آن را در برنامه غذایی سحرو یا افطار خود بگنجانند.
بهتر است که بین افطار و شام یک تا ۲ ساعت وقفه ایجاد شود و پس از یک تا دو ساعت شام بخورند.
شیرینی نخورید؛ دم نوش بخورید
روزه اولی ها تا جایی که امکان دارد از خوردن زولبیا و بامیه پرهیز کنند چرا که این مواد خوراکی هم شیرین هستند و هم سرخکردنی و خوردن آن در وعده افطار، سیری کاذب ایجاد میکند.
در افطار برای رفع تشنگی، نوشیدن انواع دمنوشها مانند گل گاوزبان، چای سبز یا چای کمرنگ و شیر توصیه میشود و غذاهای سبک را برای افطار میل کنند، طوریکه پس از افطار تمام احساس خستگی و بیحالی در روزهدار رفع شده باشد. همچنین غذایی را برای شام در نظر بگیرند که از گروه غلات، کربوهیدراتها، پروتئینها، چربیها و ویتامینها را با حجم کم در خود داشته باشد.
حتیالمقدور از مصرف غذاهای چرب و سرخکردنی بپرهیزند چرا که این دسته از مواد غذایی عطش بدن را بیشتر خواهد کرد و سیری کاذب به وجود میآورد.
در کنار ۸ لیوان آب بین افطار و سحر، از دیگر مایعات مثل دوغ کمنمک، میوهها و سبزیجات آبدار نیز استفاده شود.