برای بیماران مبتلا به افزایش فشار خون روزه داری منعی ندارد مشروط به اینکه با تغییر مختصری در نحوه مصرف داروها ، فشار خونشان را هنگام روزه داری هم کنترل کنند.
در مجموع بیمارانی که بیشتر از ۳ نوع دارو استفاده نمیکنند میتوانند روزه بگیرند. بهتر این است که داروها در دو وعده افطار و سحر استفاده شود و توصیه میشود ساکنین مناطق گرم و کسانی که محل کارآنها در فضای باز و در معرض تابش نور خورشید هستند مصرف دیوریتک را قطع کنند به خصوص اگر با دوز بالا استفاده میکنند
روزه داری برای بیمارانی که بیش از ۳ تا ۴ گروه داروی ضد فشار خون میخورند مشکلتر بوده و لزوم مشاوره با پزشک معالج برای ایشان بیشتر خواهد بود ؛ این افراد می توانند داروهایی که سه بار در روز مصرف میشود با نظر پزشک معالج د رصورت امکان به دوبار در روز تبدیل شود ، کلا در روزه داری ممکن است احتیاج به داروهای ضد فشار خون کمتر شود و گاهی اوقات بیمار با افت شدید فشار خون روبه رو شود.
رژیم غذایی روزه داری مبتلایان به فشار خون
گرفتن روزه با رعایت رژیم غذایی مناسب میتواند بر فشار خون اثر مثبت داشته باشد و باید ضمن پرهیز از مواد غذایی پرچرب و پرنمک از سبزی و میوه به میزان زیاد استفاده شود. همچنین کاهش نوبتهای مصرف غذایی به دو نوبت معمولا با کاهش وزن همراه خواهد بود که میتواند یکی از موارد اساسی و مفید در کنترل فشار خون باشد.
استفاده از غذاهایی که زیاد چرب نباشد و پرنمک و یا نمک دار نباشد از توصیههای همیشگی به بیماران است که در ماه مبارک رمضان نیز باید رعایت شود استفاده از میوهها و سبزیجات به خاطر موادی مثل پتاسیم و منیزیم که اثر محافظتی درکنترل فشار خون دارند و ضروری بوده در زمان افطار و سحر باید به میزان کافی مصرف شوند.
مبتلایان به فشار خون همچنین باید از مصرف سیگار و مواد کافئین دار خودداری کنند و یا آن را به حداقل برسانند.
زمان مناسب اندازه گیری فشارخون در رمضان
کنترل فشار خون در ماه مبارک رمضان فرقی با دیگر ماههای سال ندارد یعنی بعد از فعالیت و استرس و بعد از غذا نباید فشار خون را اندازه گرفت و بهتر است صبح زود و قبل از نماز صبح فشار خون را چک کرد همچنین توصیه میشود برای اینکه کنترل دقیق تری برای فشار خون داشته باشیم حداقل دو نوبت فشارخون در طول یک روز چک شود و اگر مشکلی بود و افزایش فشارخون وجود داشت باید با پزشک معالج اطلاع داده شود.