مدیرکل بهزیستی خوزستان: ۴۴۰ نفر دارای اختلال طیف اوتیسم در استان از خدمات آموزشی و توانبخشی بهره میبرند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، مهران کریمیان اوتیسم را شایعترین اختلال گروه اختلالهای عصبی-رشدی عنوان کرد و گفت: فعالیتهای تکراری و حرکات قالبی، مقاومت در برابر تغییرات محیط یا تغییر در روال عادی زندگی روزمره و تجربههای حسی غیرطبیعی از نشانههای آن هستند.
وی به بهره مندی ۴۴۰ فرد دارای اختلال طیف اوتیسم از خدمات توانبخشی و آموزشی بهزیستی خوزستان اشاره کرد و افزود: پارسال از ۶۶ مورد انجام آزمون غربالگری، ۵۷ کودک پس ازآزمون در ۳ سطح خفیف، متوسط و شدید تشخیص اوتیسم داده شدند.
کریمیان تامین بسته حمایتی تغذیهای ویژه کودکان اوتیسم در مراکز روزانه توانبخشی، آموزش مسئولان فنی و صاحبان امتیاز مراکز اوتیسم تابعه با آخرین روشها در زمینههای غربالگری، تشخیص، مداخلههای مرکز محور و خانواده محور، تامین بسته حمایتی کمک هزینه رفت و آمد افراد دارای اوتیسم به مراکز روزانه توانبخشی را از جمله برنامههای اداره کل بهزیستی خوزستان درخصوص توانبخشی این اختلال برشمرد.
به گفته مدیر کل بهزیستی خوزستان؛ اهدای بستههای حسی جهت آموزش و توانبخشی افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم، قرارداد با کلینیک دندانپزشکی جهت درمان کودکان نیازمند خدمات دندانپزشکی، نصب برچسب اطلاع رسانی بر روی خودروهای خانوادههای دارای این کودکان، نصب پوستر علائم این اختلال در فروشگاه ها، مطب ها، پایانهها و مکانهای پرتردد و نقاشی روی دیوار به دست کودکان مبتلا به اوتیسم از جمله خدمات بهزیستی در هفته آگاهی از طیف اختلالهای اتیسم هستند.
این مقام مسئول تعداد مراکز فعال روزانه آموزشی و توانبخشی اختلال طیف اوتیسم زیر نظر بهزیستی در خوزستان را ۱۱ مرکز اعلام کرد و ادامه داد: این مراکز در شهرهای اهواز، ماهشهر، شوشتر، اندیمشک، دزفول، آبادان، مسجد سلیمان، امیدیه، باوی و شوش خدمات ارائه میکنند.
کریمیان با بیان اینکه از این تعداد مرکز، ۷ مرکز شامل پایگاه غربالگری اختلال طیف اوتیسم هستند، اضافه کرد: کارکنان تخصصـی این مراکز بعد از دریافت آموزشهای حضوری و کارگاهی، از کفایت لازم به منظور اجرای برنامه تشخیص و مداخلههای مرکز و خانواده محور برخوردار شده و مراکز به عنوان پایگاههای دائمی اجرای برنامه غربالگری فعالیت میکنند.
وی میگوید: گروه توانبخشـی این مراکز شامل؛ روانشناس بالینی، کاردرمانگر، گفتاردرمانگر و مربی آموزشی هستند که در این مراکز براساس شیوه نامههای آموزشی-توانبخشی بسته خدمتی مداخلههای مرکز محور و خانواده محور، به کودکان و خانواده آنها ارائه میدهند و کودکانی که در مراکز یاد شده تحت برنامههای آموزشی و توانبخشی قرار میگیرند، بعد از ترخیص، متناسب با شرایط، به مهد و مدارس عادی، استثنایی، مراکز توانبخشی حرفه ای، کارگاه تولیدی حمایتی و یا مراکز حمایت شده شغلی ارجاع داده میشوند.