کارشناس مذهبی در خوزستان وفای به عهد را یکی از عوامل تقویت اعتماد در روابط اجتماعی و اقتصادی عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، حجت الاسلام سیدمهدی شفیعی گفت: یکی از صفات اخلاقی که آثار اجتماعی متعددی دارد و در زندگی اجتماعی ما نقش پررنگی ایفا میکند، وفای به عهد است.
وی افزود: خداوند تبارک و تعالی در آیه ۱۷۷ سوره مبارکه بقره " لَیْسَ الْبِرَّ أَنْ تُوَلُّوا وُجُوهَکُمْ قِبَلَ الْمَشْرِقِ وَالْمَغْرِبِ وَلَٰکِنَّ الْبِرَّ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الْآخِرِ وَالْمَلَائِکَةِ وَالْکِتَابِ وَالنَّبِیِّینَ وَآتَى الْمَالَ عَلَىٰ حُبِّهِ ذَوِی الْقُرْبَىٰ وَالْیَتَامَىٰ وَالْمَسَاکِینَ وَابْنَ السَّبِیلِ وَالسَّائِلِینَ وَفِی الرِّقَابِ وَأَقَامَ الصَّلَاةَ وَآتَى الزَّکَاةَ وَالْمُوفُونَ بِعَهْدِهِمْ إِذَا عَاهَدُوا ۖ وَالصَّابِرِینَ فِی الْبَأْسَاءِ وَالضَّرَّاءِ وَحِینَ الْبَأْسِ ۗ أُولَٰئِکَ الَّذِینَ صَدَقُوا ۖ وَأُولَٰئِکَ هُمُ الْمُتَّقُونَ " در اوصاف مومنان میفرماید: مومنان کسانی هستند که وقتی پیمان و قراری میگذارند، نسبت به آن وفادار بوده و اهل صداقت و تقوی هستند.
حجت الاسلام شفیعی ادامه داد: در آیه یکم سوره مائده نیز پروردگار یگانه خطاب به مومنان میفرماید: " یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا أَوْفُوا بِالْعُقُودِ ۚ أُحِلَّتْ لَکُمْ بَهِیمَةُ الْأَنْعَامِ إِلَّا مَا یُتْلَىٰ عَلَیْکُمْ غَیْرَ مُحِلِّی الصَّیْدِ وَأَنْتُمْ حُرُمٌ ۗ إِنَّ اللَّهَ یَحْکُمُ مَا یُرِیدُ "ای اهل ایمان وفادار باشید به قرارها و پیمانهایی که میبندید.
کارشناس مسائل مذهبی در خوزستان میگوید: قرآن کریم، مومنان را سفارش کرده که حتی در پیمانهایی که با مشرکان میبندند، تا وقتی که مشرکان پیمان شکنی نکرده اند، اینها نیز پیمان شکنی نکنند و این موضوع نشان دهنده اهمیت وفای به عهد در دستگاه اخلاقی اسلام و روابط اجتماعی ما است.
وی درخصوص دلیل اهمیت وفای به عهد گفت: اگر این صفت اخلاقی نیکو خدشه دار شد و جامعه به سویی رفت که قرارها، پیمانها و عهدها بی اعتبار شد، بی اعتمادی در جامعه رواج پیدا میکند، شرایط اقتصادی و معاملههای مردم دچار اختلال میشود.
حجت الاسلام شفیعی افزود: وقتی مردم احتمال پیمان شکنی از سوی طرف مقابل را دهند، انسانها نمیتوانند به یکدیگر اعتماد کنند، بنابراین همه روابط اجتماعی و اقتصادی دچار بحران خواهد شد.
وی وفای به عهد و پیمان را به نخ تسبیح و عامل گره زدن مردم جامعه به یکدیگر توصیف و اضافه کرد: هر مسئلهای که این نخ تسبیح را تضعیف و روابط اجتماعی را سست کند، به جامعه آسیب میزند، به همین دلیل در آیات و روایات و حتی اشعار شاعران نامی و بزرگ از جمله؛ حافظ شیرازی بر وفای به عهد و خودداری از پیمان شکنی تاکید دارند.