یک کارشناس مکانیزاسیون بخش کشاورزی گفت: نتایج نشان میدهد به کارگیری روشهای مهندسی زراعی، مکانیزاسیون و یکپارچه سازی اراضی در کاهش هزینهها و افزایش درآمد بهره برداران تأثیر مثبت دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدجواد شریفی افزود: مکانیزاسیون و ادوات کشاورزی یکی از مسایل بخش کشاورزی است. فناوری نوین و دانش بنیانها کمترین تأثیر را در بخش مکانیزاسیون بخش کشت و کار داشته است. برخی کارشناسان این حوزه معتقدند اراضی خرد و خلأ الگوی کشت درست سبب شده تا کمترین پیشرفت در بخش فناوری ادوات کشاورزی محقق شود.
کارشناس مکانیزاسیون بخش کشاورزی خاطر نشان کرد: سیستم یکپارچهسازی اراضی دارای اهمیت زیاد به لحاظ اقتصادی و کشاورزی است. این راهبرد میتواند استفاده بهینه از نهادههای تولید را موجب شود.
وی تصریح کرد: یکی از چالشهای پیش روی توسعه کشاورزی در مناطق روستایی، عدم استفاده بهینه از عوامل تولید بهویژه زمین و آب است که با مسئله خرد بودن و پراکندگی اراضی متعلق به هر یک از بهرهبرداران ارتباط مستقیم دارد.
محمدجواد شریفی تاکید کرد: در کشورهای مختلف برای حل این چالش از سیاستهای یکپارچه سازی اراضی به عنوان یک راهحل منطقی و قابل اجرا استفاده شده است.
کارشناس بخش مکانیزاسیون کشاورزی ادامه داد: هدف از یکپارچه سازی اراضی کشاورزی افزایش بهرهوری است. نتایج مطالعات نشان میدهد که تفاوت معناداری در دوره قبل و بعد از اجرای طرح در تعداد قطعات اراضی هر بهرهبردار، سطح زیر کشت و همچنین عملکرد گندم و جو، مساحت تحت پوشش آبیاری تحت فشار، هزینه استفاده از ماشین آلات برای شخم، کرت بندی، مرزکشی، نهرکشی و فاروزنی، هزینه آماده سازی زمین، هزینههای کاشت، میزان استفاده از ماشین آلات برای کودپاشی و بذرپاشی، میزان استفاده از ماشین آلات در برداشت، میزان استفاده از ماشین آلات در حمل محصول، میزان استفاده از سموم، میزان استفاده از کارگر و همچنین میزان مصرف آب بهوجود آمده و این امر توانسته است تغییرات مهمی در بهرهوری عوامل تولید ایجاد کند.