سامانههای برق خورشیدی کوچک در محدوده افزون بر ۲۰۰ نقطه اصفهان و شهرستانهای شرق اصفهان با ظرفیت بیش از دو هزار و ۶۰۰ کیلو وات در حال بهره برداری است.
سارا صالحی افزود: در حوزه ادارات و سازمان هاهم، طرح تأمین ۲۰ درصد از مصارف برق از محل انرژیهای تجدید پذیر به میزان حدود ۴۰۰ کیلووات در اصفهان و در شهرستانهای شرق اصفهان در دست اقدام است.
وی گفت: در طرح حمایتی ویژه گروههای کم برخوردار استفاده از پنلهای خورشیدی هم قراردادهای خرید تضمینی با نرخ دو هزار و ۲۰۰ تومان امضاء میشود و کل هزینه سرمایه گذاری از طریق تسهیلات بانکی قرض الحسنه به این مشترکان داده میشود.
مدیر دفتر بازار برق تولید پراکنده شرکت توزیع برق اصفهان افزود: متولیان در چهار نهاد حمایتی، شامل بسیج سازندگی، کمیته امداد امام خمینی، بهزیستی و امور روستایی مکلف اند خانوارهای کم برخوردار را شناسایی بکنند و فهرست افراد واجد شرایط را به شرکت توزیع برق اصفهان اعلام میکنند.
صالحی افزود: دراین خصوص از هزار مورد سهمیه شهرستانهای اصفهان، جرقویه، هرند و کوهپایه و ورزنه۸۰۰مورد ثبت نام و بازدید از محل انجام شده است و در مرحله تخصیص تسهیلات بانکی هستند.
مدیر دفتر بازار برق تولید پراکنده شرکت توزیع برق اصفهان گفت:در سفر رئیس جمهور در خرداد پارسال، اعطای تسهیلات در بخش انرژی خورشیدی بویژه تا ۲۰۰ کیلو وات در حوزه کشاورزی مثل استخرها، زمین و چاهها در شرق اصفهان و در حوزه صنعت هم به ازای ۷۰ درصد هزینه سرمایه گذاری برای ۶۰ مگاوات مصوب کنیم.
صالحی از فعالان صنعت در اصفهان و شهرستانهای شرق اصفهان دعوت کرد در سه بخش سامانههای انشعابی تا ظرفیت ۲۰۰ کیلو وات در محل کارگاه یا کارخانه با قابلیت خرید تضمینی با نرخ هزار و ۶۵۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت تولید انرژی، تبصره ۱۶ قانون حمایت از دانش بنیانها که در آن صنایع بالای یک مگاوات مکلف اند طی پنج سال، ۱ تا ۵ درصد مصارف انرژی شان را از منابع تجدید پذیر تأمین کنند همچنین احداث نیروگاههای خورشیدی تا ظرفیت ۳ مگاوات در شهرکهای صنعتی، کارخانهها و زمینهای شخصی سرمایه گذاران مشارکت داشته باشند.
وی گفت: سرمایه گذارانی که زمین شخصی دارند میتوانند با مراجعه به تارنمای صدور مجوزهای دولت به نشانی g۴b.ir ثبت درخواست کنند و در شهرکهای صنعتی تقاضای تا سه مگاوات هم با نرخ خرید تضمینی هزار و ۶۵۰ تومان به ازای هر کیلو وات ساعت انرژی تولیدی قابل پذیرش است.
مدیر دفتر بازار برق تولید پراکنده شرکت توزیع برق اصفهان به مشترکان خانگی توصیه کرد از سامانههای انرژی خورشیدی دست کم پنج کیلو وات استفاده کنند که این میزان به ازای هر انشعاب، ۱۰ کیلووات پنل خورشیدی است، که به ازای هر پنج کیلووات، حدود ۴۰ مترمربع فضا در پشت بام یا حیاط نیاز است که باید رو به جنوب و آفتاب گیر باشد.
شرکت توزیع برق اصفهان خدمات خود را به بیش از یک میلیون ۲۶۵ هزار مشترک پنج شهرستان اصفهان، کوهپایه، ورزنه، هرند و جرقویه (با دارا بودن ۳۰۰ روستا) ارائه میدهد که از این تعداد ۷۵ درصد مشترک خانگی هستند.