نماینده مردم هریس و اهر در مجلس شورای اسلامی از تخصیص اعتبار و انتخاب پیمانکار سد آرباطان هریس خبر داد و گفت: این سد به زودی آبگیری میشود.
وی ادامه داد: همچنین برای سد هرزه ورز که آب شرب هریس را تامین خواهد کرد تدوین اطلاعات مشاورهای و مطالعات ژئوتکنیکی انجام شده و برای تصفیه خانه فاضلاب این شهر نیز از اعتبارات ماده ۵۶ حدود ۵۰ میلیاردتومان تخصیص یافته بود و در بودجه ۱۴۰۲ نیز ۱۲ میلیارد تومان برای اتمام آن در نظر گرفته شده است.
محرم زاده همچنین از تخصیص اعتبار از ماده ۵۶ به مبلغ ۱۲۵میلیارد تومان برای اتمام نواقص بزرگراه تبریز _ هریس _ اهر از جمله نصب علائم و ایمن سازی دوربرگردانها و نواقصات جزیی خبر داد.
وی ادامه داد: معادن منطقه نیز فعال شده و مراحل ساخت کارخانه و اکتشافات به پایان رسیده و آماده استخراج است و به زودی معدن مس سوناجیل به بهره برداری میرسد و اقتصاد و اشتغال منطقه متحول میشود.
فرماندار هریس نیز در این جلسه از این شهرستان به عنوان یکی از مناطق دارای ظرفیت ویژه گردشگری و صنعتی نام برد و گفت: طبیعت بکر و بی مانند منطقه بستری مناسب برای توسعه گردشگری است و در صورت آمادهسازی زیرساختها و جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی، این صنعت در این شهرستان توسعه مییابد.
جلیلوند همچنین بر لزوم برنامه ریزی به منظور ایجاد تحرک در حوزه صنعتی و معدنی شهرستان در سال جدید و توجه جدی به زیرساخت ها، اتمام طرحهای نیمه تمام و اجرای طرحهای عمرانی از جمله تصفیه خانه آب شرب، تصفیه خانه فاضلاب شهر هریس، ساخت مراکز ورزشی و تفریحی و ارتقاء درجه راههای بین شهری تاکید کرد.
سد آرباطان هریس با ۳۰ میلیون متر مکعب ظرفیت در سال ۱۳۶۳ از سوی سازمان کشاورزی و با هدف تأمین آب کشاورزی و شرب ساخته و در سال ۱۳۸۱ آبگیری شد و برای استفاده از آب سد در مزارع پایاب، احداث ایستگاه پمپاژ و کانالهای مورد نیاز آن از سال ۱۳۸۳ با صرف ۲۰ میلیارد ریال اعتبار آغاز شد.
در سال ۱۳۸۷ به علت وجود لایههای گچی و نمکی در لایههای سطوح زیرین، سد تخریب شد و ۲۷ میلیون متر مکعب آب آن به لایههای زیرین نفوذ کرد و از مزارع پائین دست به صورت گودالهای بزرگ خارج شد.
تامین آب سه هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد، تأمین آب آشامیدنی سه شهر و ۱۷ روستا و آب مورد نیاز نیروگاه ۱۱۰۰مگاواتی سیکل ترکیبی هریس قرار بود از طریق این سد تامین شود.
در نتیجه مطالعات علاج بخشی، ۲ روش ایجاد مانع در داخل لایه نمک برای قطع جریان تراوش و روش قطع ارتباط بین کف مخزن و لایههای زیرین برای جلوگیری از ورود آب به زمین توسط مهندسان مشاور پیشنهاد شد که اکنون در حال اجرا است.