نقشهای که مدارگرد مریخ امارت از سیاره مریخ منتشر کرده است، میتواند جزیٔیات این سیاره و ویژگیهای زمینشناسی آن را با دقت بالا و به صورت سهبعدی نمایش دهد.
نقشه مذکور توسط تیمی از دانشمندان در دانشگاه «NYUAD» ابوظبی و مرکز علوم فضایی امارات متحده عربی ساخته شده است. محققان در این پروژه از دادههای جمع آوریشده از مدار سیاره سرخ توسط مأموریت مریخ امارات «EMM» که با نام «Al-Amal» یا «Hope» نیز شناخته میشود، استفاده کردهاند.
این نقشه سیاره مریخ را از دید سیستم تصویربرداری پیشرفته Hope با نام «سیستم تصویربرداری اکتشافی امارات» یا «EXI» نشان میدهد و گواهی نفوذ امارات به دنیای علوم فضایی است.
در ایجاد این نقشه، دانشمندان بیش از سه هزار مشاهده EXI از مریخ در یک سال را - دورهای که معادل دو سال زمینی است - در کنار هم قرار دادند تا از ترکیب آنها یک نقشه رنگی تولید کنند.
این نقشه کلاهکهای یخی قطبی، کوهها و آتشفشانهای طولانی غیرفعال و همچنین بقایای رودخانهها، دریاچهها و درههای باستانی را نشان میدهد که حدود ۳.۵ میلیارد سال پیش مملو از آب بودهاند. این نقشه بدین ترتیب میتواند به دانشمندان سیارهشناسی کمک کند تا درک بهتری از تغییرات آبوهوایی مریخ در گذشته داشته باشند.
دانشگاه NYUAD در بیانیهای پس از انتشار این خبر نوشت؛ امیدواریم نقشه جدید مریخ به جوانان در امارات متحده عربی انگیزه دهد تا فعالیت گستردهتری در زمینه علوم فضایی و مهندسی فضایی داشته باشند. ما قصد داریم نقشه خود را به عنوان بخشی از اطلس جدید و پیشرفته مریخ به دو زبان عربی و انگلیسی در دسترس عموم قرار دهیم.
رهبر گروه و دانشمند تحقیقاتی در این بیانیه گفت: امید این است که دسترسی آزاد به این نقشه بتواند راه را بهصورت عملی برای تحقیق گسترده دانشجویان ما روی این پروژه باز کند تا اطلاعات بیشتری از مریخ بدست آوریم.
مدارگرد Hope اولین مأموریت بینسیارهای امارات متحده عربی در کل جهان عرب است. این فضاپیما به سفارش امیران امارات در سال ۲۰۲۰ از ژاپن پرتاب شد و پس از حدود هفت ماه در مدار سیاره مریخ قرار گرفت.