قدمت نگاری بناهای تاریخی برای نخستین بار در کشور با استفاده از علم گاهشناسی روی سازههای چوبی سقا نفارهای قائم شهر اجرایی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، رئیس اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری قائم شهر گفت: برای نخستین بار در کشور با استفاده از علم گاهشناسی قدمت نگاری بناهای تاریخی روی سازههای چوبی سقا نفارهای قائم شهر اجرایی شد.
دانش زاده افزود: در این علم با استفاده از اندازه گیری حلقههای رشد در نمونه چوبهای بناهای تاریخی، پیشینه و قدمت این بناها تعیین و مشخص میشود.
وی خاطر نشان کرد: این پژوهش برای نخستین بار به همت پژوهشسرای میراث فرهنگی کشور و با همکاری دانشگاه تهران و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران در پنج سقانفار قائم شهر انجام شده است.
او با مثبت ارزیابی کردن نتایج این گاهشناسی گفت: در این قدمت نگاری پژوهشگران به بناهای تاریخی با قدمت۷۶ سال تا حدود ۲۰۰ سال درسقانفارهای قائم شهر دست یافتند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قائم شهر اظهار داشت؛ پیش ازاین، گاهشناسی و قدمت نگاری بناهای تاریخی در خارج انجام میشد که با دستیابی به این علم پژوهشی از خروج ارز به خارج جلوگیری شده است.
شهرستان قائم شهر بیش از ۲۰ سقانفار تاریخی دارد که حفظ و مراقبت و بازسازی آنها نیازمند توجه ویژه مسئولان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.