درخشش صنعت طلا در گروِ حمایت ها
به گفته کارشناسان صنعت طلا و جواهر, اگر حمایت های لازم از این صنعت صورت گیرد، شاهد رونق در بخش تولید و حضور در بازارهای صادراتی خواهیم بود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ سالهاست 10 هزار واحد تولیدی کوچک و متوسط انواع زیورآلات طلا و جواهر را در کشور طراحی و تولید می کنند. محصولاتی که زنجیره ی تولیدش از مواد اولیه تا تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز آن در کشور تامین می شود. در 4 دهه فعالیت، نوآوری و توانمندی فعالان صنعت طلا و جواهر سبب شد تا ایران جزو 7 کشور تولید کننده طلا در جهان قرار گیرد، تا آنجا که ظرافت در ساخت و کیفیت محصولات ایرانی، چشم کشورهای دیگر را به خود جلب کرد.
آقای مجید محمدی یکی از تولیدکنندگانی است که در صنعت طلا فعالیت می کند، وی با اشاره به ارزش افزوده ای که در این صنعت وجود دارد، می گوید: هر کیلو شمش طلا برای 25 نفر به صورت مستقیم و برای ده ها نفر به صورت غیر مستقیم اشتغالزایی می کند, در نتیجه یک کیلو شمش خام را می توان در یک هفته به محصول نهایی تبدیل کرد.
آقای سید حجت شفاهی با اشاره به واحدهای فعال صنعت طلا و جواهر گفت: از حدود 10 هزار واحد تولیدی طلا و جواهر در کل کشور حدود 2 هزار واحد خرد, کوچک و بزرگ در تهران مشغول به کار هستند.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر اضافه کرد: هم اکنون, هم در طراحی طلا و جواهر و هم در تولید, جایگاه خوبی داریم به طوریکه برخی از محصولات ما با نشان های خارجی در بازار به فروش می رسد. کیفیت مصنوعات ما تا جایی ارتقاء یافته که برخی از کشورها مشتری محصولاتمان هستند.
با وجود وضعیت مطلوب صنعت طلا و جواهر کشور, سالانه حدود 5 تن طلا به صورت قاچاق به کشور وارد می شود، موضوعی که دغدغهی برخی از فعالان این صنعت شده است.
آقای قدرت سعادتی با انتقاد از میزان قاچاق در این صنعت، می گوید: با یک رصد میدانی در بازار طلا و جواهر، مصنوعات خارجی را می توان در پشت ویترین های مغازه ها مشاهده کرد این در حالی است که محصولات ساخت داخل با کیفیت قابل قبول به برخی از کشورها صادر می شود.
این تولید کننده صنعت طلا اضافه کرد: ترکیه که تا سال ۱۳۸۸ سومین واردکننده مصنوعات طلا در جهان بود، با حمایتهایی که از این صنعت انجام داد توانسته به پنجمین تولید کننده در این صنعت تبدیل شود و جایگزین ایران در بازارهای منطقه شود، این در حالی است که صنعت ساخت طلا در ایران قدمتی بسیار بیشتر از ترکیه دارد, در واقع حمایت نکردن برخی نهادها از واحدهای تولیدی ساخت مصنوعات صنعت طلا، مانع از توسعه و رقابت پذیری این صنعت شده است.
آقای محمد مهدی برادران معاون وزیر صمت با اشاره به قاچاق مصنوعات طلا و جواهر گفت: دغدغه ای که برای فعالان این بخش وجود دارد این است که برخی از محصولات نهایی به صورت قاچاق وارد کشور می شود؛ این در حالیست که امسال در دولت مصوب شد تا فعالان این بخش، شمش طلا و نقره را که جزء مواد اولیه ساخت است با تعرفه ی گمرکی صفر بتوانند وارد کنند تا مشوقی باشد برای تولیدکنندگانی که به صورت قانونی در این فضا فعالیت می کنند.