درپی به توافق نرسیدن اتحادیه کارکنان امنیتی فرودگاه هیترو در لندن با مدیران؛ از امروز اعتصاب ۱۰ روزه هزار و ۴۰۰ نفر از کارکنان این فرودگاه، آغاز شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از لندن؛ درپی به توافق نرسیدن اتحادیه کارکنان امنیتی فرودگاه هیترو در لندن با مدیران بر سر افزایش دستمزدها و بهبود شرایط شغلی، از امروز اعتصاب ۱۰ روزه حدود هزار و ۴۰۰ نفر از کارکنان این فرودگاه، آغاز شد.
اتحادیه کارکنان امنیتی این فرودگاه اعلام کرد تلاشهای آنها برای متقاعد کردن مقامات درباره اینکه شرایط کاری و دستمزدشان عادلانه نیست به جایی نرسیده است و آنها به ناچار دست به این اعتصاب زدند.
همه تحلیلها از بروز هرج و مرج در فرودگاه هیثرو لندن درپی این اعتصاب حکایت دارد، زیرا این اعتصاب همزمان با عید پاک مسیحیان و تعطیلات مدارس و دانشگاهها و ادارات و اوج سفرهای فصل بهار است.
شارون گراهام دبیرکل اتحادیه کارکنان در انگلیس میگوید مدیران شرکت فرودگاه که ثروتمند هستند، میتوانند در ازای سودهای هنگفت، مبلغی بر دستمزد کارکنان بیفزایند، اما به جای آن، با میکروسکوپ بر شغل، دستمزد و شرایط شغلی کارکنان سطح پایین متمرکز شدهاند.
وی افزود در سالیان اخیر، با سودهای فراوان، مدیران ارشد فرودگاه توانستهاند دستمزدهای نجومی برای خودشان بردارند و سودها را در میان سهامداران میلیاردر توزیع کنند.
از ساعتی پیش کارکنان اعتصاب هیترو با تجمع در برابر ورودیهای این فرودگاه، اعتراض خود را به دستمزد و شرایط شغلی اعلام کردند و در روزهای آینده هم همین کار را تکرار خواهند کرد.
مدیران فرودگاه هیترو میگویند تمهیداتی همچون حضور مدیران ارشد در زمان اعتصاب و استخدام هزار نیروی جدید و موقت، اندیشیده شده است تا فعالیت این فرودگاه، در زمان اعتصاب کارکنان نگهبانی، آسیب نبیند. به گفته این مدیران، در این ۱۰ روز، احتمالا مسافران این فرودگاه بیش از زمان عادی، معطل خواهند شد.
فرودگاه هیترو، فرودگاه اصلی ارائه دهنده خدمات بین المللی در لندن است که هفتمین فرودگاه پر تردد جهان و دومین فرودگاه شلوغ اروپاست. پیش از آغاز همه گیری کووید سالانه حدود ۸۰ میلیون مسافر از این فرودگاه استفاده میکردند و پارسال حدود ۶۲ میلیون مسافر از آن تردد کردند.
این اعتصاب که یاد اور اعتصابهای گذشته در فرودگاه هیتروی لندن است موجی از نگرانی را در میان مسافران به ویژه مسافرانی ایجاد کرده است که شاهد هرج و مرج شدید ناشی از اعتصابهای گذشته کارکنان بخشهای مختلف فرودگاههای انگلیس بوده اند که ضمن معطلیهای طولانی مدت، موجب شد بسیاری از مسافران از پروازها جا بمانند و همچنین صدها پرواز به علت اعتصاب کارکنان و نبود امکان پرواز لغو شد.
اعتصابهای زنجرهای در انگلیس از تابستان سال گذشته و همزمان با افزایش بهای کالاها و خدمات به بالاترین میزان در بیش از چهل سال اخیر و افزایش نیافتن دستمزد کارکنان برغم کاهش نیرو بااجرای سیاست ریاضت اقتصادی و کاهش بودجه خدمات عمومی شکل گرفته است و همچنان به صورت متناوب در بخشهای خدمات عمومی در این کشور با هزینهها و معطلیهای فراوان ادامه دارد.