با اقدام نتانیاهو در توسل به قشون کشی خیابانی، شکافهای سیاسی در اسرائیل عمیقتر شده و احتمال توسل به خشونت و درگیری افزایش مییابد.
هواداران نتانیاهو حامی استمرار کودتای قضایی هستند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ هواداران نتانیاهو برخلاف معترضان از حمایت پلیس برخوردارهستند و در فقدان حضور پلیس با بستن خیابانهای تل آویو حمایت خود را از آن چه که دولت نتانیاهو اصلاحات قضایی میخواند حمایت کردند.
آنها پلاکاردهایی حاوی نوشتههایی همچون "آنها درصدد سرقت انتخابات هستند"، "مردم اصلاحات قضائی را انتخاب کردهاند"، "اقلیت چپ گرا تصمیم نخواهد گرفت" در دست گرفتند.
شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی تعداد شرکت کنندگان در تظاهرات را ۳۰ هزار تن برآورد کرد. اما به نظر میرسد با ادامه این روند بر تعداد آنها افزوده خواهد شد چراکه تعداد مخالفان نتانیاهو در اخرین تجمعشان حدود ۷۰۰ هزار نفر بر اورد شد.
نتانیاهو به وزیر جنگ خود نیز رحم نمیکند
نتانیاهو چند روز پیش هنگامی که در سفر به لندن به سر میبرد، بلافاصله بعد از اظهارات یوآو گالانت درباره توقف اصلاحات قضایی وی را بدون فوت وقت از سمت خود برکنار کرد.
نتانایهو بعد از بازگشت از انگلیس در نتانیاهو در دیدار کوتاهی که با گالانت داشت به او گفته که پس از هشدار درباره خطرات امنیتی اجرای قانون اصلاحات قضایی آن هم در زمانی که حساسیت امنیتی بسیار بالاست، دیگر اعتمادی به او ندارد.
نتانیاهو گفته که دلیل اصلی تصمیمش برای برکناری گالانت برخورد نرم او با درخواستها برای امتناع از انجام خدمت نظامی است.
نتانیاهو در چند روز اخیر با تعدادی از اعضای لیکود با هدف تعیین یکی از آنها به جای گالانت از جمله وزیر کشاورزی، وزیر راه و ترابری و وزیر اقتصاد مشورت کرده است.
گفته میشود وزیر اقتصاد رژیم صهیونیستی روابط خوبی با دولت آمریکا دارد و حضورش میتواند تا حدودی بحران بیسابقهای که میان دو طرف به وجود آمده را آرام کند.
با این حال برخی از اعضای ائتلاف حاکم از جمله آریه درعی، رهبر حزب شاس که خود از زخم خوردگان دیوان عالی است، پا در میانی کرده تا گالانت در ازای عذرخواهی از نتانیاهو بابت اینکه درخواست توقف طرح اصلاحات قضایی را در زمان مناسبی مطرح نکرده، در سمت خود بماند.
رئیس رژیم صهیونیستی نیز برای نتانیاهو و هوادارانش محلی از اعراب ندارد
در گذشته در مواردی که اختلافات داخلی به اوج میرسید پادرمیانیهای رئیس رژیم صهیونیستی میتوانست موثر باشد و جلوی تشدید اختلافات داخلی را بگیرد.
اما اینبار تلاشهای اسحاق هرتزوگ رئیس رژیم صهیونیستی موثر واقع نشده و تلاشها و هشدارهای مکرر وی در جلوگیری از ادامه و تشدید اختلافات داخلی نتیجه بخش نبوده است.
به نظرمی رسد یکی از دلایل این امر این است که اسحاق هرتزوگ از چپ گرایان است که رهبری اعتراضات را در مقابله با اصلاحات قضایی برعهده دارند و لذا دولت و هواداران نتانیاهو هیچ اعتمادی به وی ندارند و در واقع هرتزوگ را بی طرف نمیدانند.
با این حال هرتزوگ با توجه به عواقب استمرار اختلافات و شکافهای داخلی بر سر اصلاحات قضایی همچنان به رایزنیها و تلاشهای خود ادامه میدهد.
هرتزوگ روز سه شنبه با نمایندگان دو حزب «آینده روشن» به ریاست «یائیر لاپید» و حزب «اردوگاه رسمی» به ریاست «بنی گانتس» به مدت یکساعت و نیم گفتگو کرد و صبح روز چهارشنبه این گفتگوها با مشارکت سایر احزاب از سر گرفته شد.
رئیس رژیم صهیونیستی از نمایندگان احزاب عرب برای مشارکت در گفتگوهای مربوط به تعدیل قانون دستگاه قضا در کنار دیگر احزاب اسرائیلی دعوت کرد.
در این راستا، «اسحاق هرتزوگ» رئیس اسرائیل با پنج نفر از نمایندگان عرب کنست شامل اعضای «هیئت ائتلاف جبهه دموکرات صلح و مساوات و جنبش تغییر عربی» دیدار کرد.
این هیئت از خطر شکل گیری شبه نظامیان مسلح موسوم به «گارد ملی» تحت سلطه «ایتامار بن گویر»، وزیر امنیت داخلی هشدار داد و تاکید کرد که این شبه نظامیان شهروندان عرب و فلسطینیان قدس را بدون هیچ نظارت و کنترلی مورد هدف قرار میدهند.
پیش از این نیز خانه اسحاق هرتزوگ میزبان اولین نشست مخالفان و مسؤولان دولتی اسرائیل برای رایزنی جهت دستیابی به راه حلی میانه در زمینه طرح اصلاحات قضایی بود. اما این نشست عصر سهشنبه بدون اعلام دستیابی به راه حلی برای طرح جنجالی «اصلاحات قضایی» پایان یافت.
به رغم اینکه نتانیاهو تعلیق طرح اصلاحات قضایی را اعلام کرده پیشتر در روز سهشنبه اعلام شد لایحه تغییر تشکیل کمیته انتخاب قضات روی میز کنست قرار گرفته تا در شور دوم و سوم به رای گذاشته شود.
قرار بود طرح اصلاحات قضایی طی دوره زمستانه کنست که دوم آوریل آینده خاتمه مییابد، تصویب شود؛ اما بعد از تصمیم نتانیاهو برای تعلیق این طرح بررسی آن به دوره تابستانه پارلمان موکول شد که از ۳۰ آوریل آغاز میشود و سه ماه ادامه دارد.
با این حال به نظر میرسد با توسل نتانیاهو به قشون کشی خیابانی اکنون اسرائیل وارد مرحلهای میشود که برخی از کشورهای عربی در زمان خیزشهای موسوم به بهار عربی و کشورهای اروپایی شرقی مانند اوکراین و همچنین کشورهای تازه استقلال یافته ازشوروی سابق در زمان انقلابهای رنگین و مخملی تجربه کردند. احمد کاظم زاده