به کشاورزانی که بجای شالی کشت جایگزین انجام دهند و نسبت به هوشمند سازی چاههای آب اقدام نمایند تسهیلات و بستههای حمایتی اعطا خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان؛ مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان با بیان اینکه بیش از ۱۴ ساعت جلسه طی دو روز گذشته با حضور استاندار، معاونین استاندار، نمایندگان مردم شریف استان در مجلس شورای اسلامی، مدیران ارشد صنعت آب و مدیران دستگاههای اجرایی مرتبط استان جهت رفع تنش آبی استان به صورت فشرده برگزار شده است گفت: متأسفانه حفر چاههای غیر مجاز و برداشت بی رویه از سفرههای زیرزمینی و عدم رعایت الگوی مصرف آب در صنایع، کشاورزی و شرب، استان را وارد تنش آبی شدیدی نموده است.
ایرج حیدریان با اشاره به کاهش منابع آبی در استان و تاکید بر اینکه تامین بیش از ۹۴درصد آب استان از طریق آبهای زیرزمینی بوده، بیان کرد: حفر چاههای غیرمجاز و عدمرعایت الگوی کشت، استفاده بی رویه از منابع آبی و عدماستفاده از آبهای سطحی بخشی از عوامل کاهش منابع تامین است و این موضوع زنگ خطر بحران آب را در استان را به صدا آورده است.
وی اعلام کرد: بر اساس مصوبه و تصمیم کارگروه رفع تنش آبی استان به کشاورزانی که بجای شالی کشت جایگزین انجام دهند و نسبت به هوشمند سازی چاههای آب اقدام نمایند تسهیلات و بستههای حمایتی اعطا خواهد شد.
حیدریان در ادامه با بیان اینکه ۳۲۰۰حلقه چاه مجاز در حریم اضراری چاههای آب شرب وجود دارد گفت: در گام اول باید کار هوشمند سازی کنتور ۲ هزار حلقه از این چاهها با همکاری شرکت آب منطقهای و جهاد کشاورزی صورت گیرد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان گلستان در پایان با بیان اینکه قرار است جلسات کارگروه سازگاری با کم آبی در استان به صورت منظم برگزار شود افزود: امیدواریم با همت و تلاش همه دستاندرکاران بتوانیم با تصویب و پرداخت به موقع اعتبارات، گلستان را از این شرایط بحرانی نجات دهیم.