دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی کشور گفت: راهبرد مناطق آزاد کشور در دولت، مردمی کردن فعالیت اقتصادی و سرمایهگذاری، رسیدگی به ساکنان مناطق آزاد است.
وی به بند ۱۱ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و نقش پررنگ مناطق آزاد کشور در اقتصاد اشاره کرد و افزود: در قانون چگونگی اداره مناطق آزاد، علاوه بر سیاستهای تبیین شده، عمران و آبادانی منطقه هم دیده شده و این مناطق در ادبیات اقتصادی انقلاب اسلامی جایگاه ویژهای دارند.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد گفت: فعالان اقتصادی و سرمایهگذاران جزو مردم این مناطق محسوب میشوند و باید موانع را از پیش پای آنها برداشت و رسیدگی به مردمی که در مناطق آزاد زندگی میکنند نیز در دستور کار قرار دارد.
عبدالملکی با بیان اینکه منطقه آزاد اروند پرجمعیتترین منطقه آزاد کشور است و مردم خرمشهر، آبادان و جزیره مینو در آن ساکن هستند، افزود: همه مردم ایران به شهروندان این ۲ منطقه علاقه دارند و رسیدگی به وضعیت اقتصاد، معیشت، بهداشت و آموزش آنها همانطور که در قانون ذکر شده، دغدغه ما است.
وی با بیان اینکه رسیدگی به مردم این منطقه با جدیت و شتاب بیشتری ادامه پیدا خواهد کرد، گفت: منطقه آزاد اروند یک منطقه راهبردی برای مردم ایران است و از نظر معنوی و فرهنگی با داشتن یادمانهای شهدا و جنگ تحمیلی، مسیر عبور میلیونها زائر اباعبدالله (ع) در ایام اربعین حسینی است.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد، جهانیسازی مناطق آزاد کشور را یکی دیگر از سیاستها و راهبردی برای توسعه مناطق آزاد کشور دانست و گفت: براساس سیاستهای اقتصاد مقاومتی، یکی از درگاههای اصلی برونگرایی اقتصادی کشور، مناطق آزاد و ویژه اقتصادی هستند که ظرفیت کافی برای وارد شدن به اقتصاد جهانی را در اختیار دارند.
عبدالملکی، افزود: تکمیل زیرساختهای نرمافزاری اقتصاد بینالملل در این مناطق، سیاست تکمیل زیرساختهای سختافزاری اقتصاد بینالملل، ایجاد مناطق آزاد مشترک یا متناظر با کشورهای دیگر، جذب سرمایهگذار خارجی، ایجاد الگوهای اقتصادی جدید و مبتنی بر ادبیات اسلامی و انقلابی (اقتصاد مقاومتی) از جمله بندهای این راهبرد خواهند بود.
وی، ایران را یکی از سودآورترین نقاط جهان برای سرمایه گذاری دانست و گفت: هزینههای تولید و صنعت در کشور بسیار پایین است.