سرپرست معاونت امورعتبات سازمان حج و زیارت گفت: سال گذشته ۳۴۸ هزار نفر با کاروانهای تحت نظارت سازمان حج و زیارت در قالب سفرهای زمینی و هوایی به عتبات عالیات اعزام شدند.
وی ترکیب زائران اعزامی به عراق در سال ۱۴۰۱ را ۶۲ درصد بانوان و ۳۸ درصد آقایان عنوان کرد و تصریح کرد: دردوره عتبات نوروزی حد فاصل ۲۳ اسفند گذشته تا دوم فروردین امسال نیز ۱۷۶۵۲ نفر در قالب ۴۴۰ کاروان به عتبات اعزام شدند و ترکیب سفرهای زمینی و هوایی ۷۷ و ۲۳ درصد بوده است.
سرپرست معاونت امور عتبات با بیان اینکه در سال گذشته استانهای تهران، قم و خراسان رضوی بیشترین تعداد زائران اعزامی به عراق را داشته اند، به هزینه سفرهای شش و هفت شبه زمینی و هوایی اشاره کرد و اجرای تغییراتی را یادآور شد که در جلسات کارشناسی با هدف ارائه خدمات بهتر به زائران مصوب شده بود.
وی با اشاره به اینکه هزینه سفرهای هوایی و زمینی به عتبات نسبت به دوره نوروزی حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش یافته است، افزود: برای دوره رمضان تاکنون ۸۶۰۰ نفر ثبت نام کردند و مدت زمان سفر از شش تا چهارده شب برنامه ریزی شده و ثبت نام ادامه دارد.
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز خواستار تهیه آمار فعالیت استانهای مختلف در اعزام زائر به عتبات و انعکاس آن به مسئولان ذی ربط با هدف برنامه ریزی بهتر و تلاش بیشتر و تشویق استانهای فعال در سال جدید شد.
این جلسه، با گزارش آقایان سید عباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت درباره اهم مصوبات جلسه شورای عالی حج در آخرین روزهای سال گذشته و اکبر رضایی معاون حج و عمره سازمان حج در خصوص روند ثبت نام از زائران و نحوه تکمیل ظرفیت باقیمانده در برخی استانها ادامه یافت و سرپرست حجاج ایرانی هم تشکیل این جلسه با حضور آقای رئیس جمهور و تصمیمات اتخاذ شده در آن را سازنده توصیف کرد.
حجت الاسلام والمسلمین سید حسین رکن الدینی معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری درخصوص روند انتخاب خادمان فرهنگی و برنامه ریزیهای فرهنگی انجام شده برای حج پیش رو و آقای دکترسید علی مرعشی رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت درباره روند انجام معاینات پزشکی زائران در استانهای مختلف گزارش دادند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت اعلام کرد :در خصوص واکسیناسیون حجاج با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هماهنگی لازم صورت گرفته و داروی مورد نیاز حج آینده هم تامین شده است.
درپایان این جلسه، معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت با ارائه آماری از تفکیک گروههای سنی در حج ۱۴۰۲ اعلام کرد بیش از ۴۸ هزار نفر از زائران بالای ۵۵ سال سن دارند که حساسیت بیشتر را در حوزه ارائه خدمات پزشکی و درمانی میطلبد.