مدیریت ابزارهای نوین مالی شرکت بورس اوراق بهادار تهران در اطلاعیهای شرایط و نحوه تسویه نقدی اختیار معاملات (شستا) در سررسید فروردین ماه ۱۴۰۲ را اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از شرکت بورس اوراق بهادار تهران، در این اطلاعیه آمده است:
با توجه به فرارسیدن زمان تسویه نقدی قراردادهای اختیار معامله خرید و فروش سهام شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) با سررسید فروردین ماه ۱۴۰۲، نکات مهم درخصوص اعمال قراردادهای مذکور مطابق دستورالعمل معاملات قرارداد اختیارمعامله در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران مصوب ۱۳۹۷/۰۲/۲۶ هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار به شرح زیر است:
۱- دارندگان موقعیت باز خرید و فروشی که مایل به تسویه نقدی قراردادهای خود میباشند، باید پس از دریافت پیغام از سامانه برخط مبنی بر امکان ارسال درخواستهای اعمال، نسبت به ارسال درخواستهای تسویه نقدی خود از طریق سامانه برخط اقدام کنند. از آنجایی که اعمال قراردادها به صورت غیرخودکار است، مسئولیت عدم اعلام درخواست اعمال، برعهده مشتری میباشد.
۲- بر اساس تبصره ۱ ماده ۳۷ دستورالعمل مذکور، اعمال به روش تسویه نقدی تنها برای قراردادهای اختیار معامله درود امکان پذیر میباشد. همچنین شایان ذکر است تسویه نقدی قراردادهای اختیار معامله بر اساس آخرین قیمت اعمال اعلامی توسط بورس و قیمت مبنای دارایی پایه در سررسید نقدی انجام میشود.
۳- مطابق با مصوبه کمیته محترم فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار، انجام تسویه نقدی منوط بر موافقت طرفین قرارداد در سررسید بوده و لذا اعلام موافقت با تسویه نقدی، به معنای اجرای نهایی این نوع تسویه نخواهد بود.
۴- آن دسته از دارندگان موقعیت باز خرید موافق با تسویه نقدی که امکان تسویه نقدی برای شان وجود نداشته است، در صورت تمایل میتوانند مجدداً در سررسید فیزیکی و در زمان تعیین شده، درخواست تسویه فیزیکی خود را از طریق سامانه برخط ارسال نمایند.
۵- در تسویه نقدی امکان انتخاب یکی از دو حالت تسویه با پاره سهم (به کسری از اندازه قرارداد) یا بدون پاره سهم (مضارب صحیحی از اندازه قرارداد) برای دارندگان موقعیت باز خرید وجود دارد.
۶- به منظور سهولت در اجرای فرآیند ارسال درخواستعمال برای کارگزار و مشتری، در تسویه نقدی، گزینهای با عنوان «موافقت با اعمال حداکثری» تعبیه شده است. مشتری با انتخاب این گزینه اعلام میکند که در زمان تسویه نقدی، موافق اعمال همه موقعیتهای باز خود میباشد.
۷- بر اساس مواد ۴۲ و ۴۴ دستورالعمل مذکور، در صورتی که نماد معاملاتی قرارداد اختیار معامله در زمان تسویه نقدی متوقف باشد، در صورت اعلام طرفین، قرارداد اختیار معامله بر اساس آخرین قیمت مبنای دارایی پایه در بازار نقد، تسویه نقدی میشود.