بازار جهرم یکی از بازارهای سنتی و تاریخی مشهور ایران، مربوط به اواخر دورهٔ زندیه در شهر جهرم است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، جهرم یکی از شهرهای قدیمی فارس است که در ۱۷۰ کیلومتری جنوب شرقی شیراز است. بازار سرپوشیده جهرم که از خیابان جدیدالاحداث منوچهری شروع، و به محله زیرکنار ملاجواد ختم میشود، از جمله بازارهای صلیبی است، که یک چهارسوق در وسط آن قرار دارد. این بازار تاریخی به دست حاج محمد حسین خان جهرمی، حاکم جهرم ساخته شده است.
این بازار از برجستهترین آثار دوران زندیه است که طاق مرتفع آن از نمونههای بی نظیر طاق زنی محسوب میشود. این بازار از جمله آثار تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی است. به دلیل شباهت خیلی زیاد این بازار به بازار وکیل شیراز از آن به عنوان خواهر دوقلوی بازار وکیل یاد میکنند. به دلیل عرض کم آن شباهت زیادی به بازار قیصریه لار پیدا کرده است.
گنبد چهارسوق بازار جهرم به صورت نیم کره، با ارتفاع نسبتاً زیادی بنا شده و بر رأس آن بادگیر زیبایی نشسته است. گنبد با دقت طراحی و اجرا شده، به طوری که با وجود زلزلههای شدید جهرم، کوچکترین خللی در ارکان آن پدید نیامده است. این بازار دو طبقه است و در بخش زیرین گنبد و دورتا دور آن، کتیبه کاشی نصب شده است.
این بازار کاملا متناسب با منطقه گرمسیری جهرم ساخته شده است. دیوارهای ضخیم و پنجرههای باریک وبلند از عواملی هستند که بازار را خنک نگه میدارد.
این بنا دارای چندین کاروانسرا، مسجد و حمام متصل به خود است. مهمترین کاروانسراهای جهرم در جنب بازار و کم کم به مخروبه تبدیل شدهاند.
در بازار جهرم بیشتر حجرهها متعلق به پارچه فروشان است. مغازهها در این بازار معمولا از دوقسمت تشکیل شدهاند؛ قسمتی برای فروش کالا و اجناس و قسمت دیگر برای انبار و کارگاههای تولیدی. به این دلیل سطح مغازهها بالاتر از زمین است که در هنگام بارندگی آب به حجرهها نفوذ نکند.
بازار سنتی جهرم، در سال ۱۳۵۲ با شماره ۹۵۰ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.