فعال بودن مراکز درمان هاری در تمام شهرستانهای خراسان رضوی
مراکز درمان هاری در تمام شهرستانهای خراسان رضوی فعال است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی، رئیس گروه پیشگیری و درمان بیماریهای واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه
علوم پزشکی مشهد گفت: در تعطیلات نوروزی که بیشتر مردم به دامن طبیعت میروند، باید مراقب گزش حیوانات مبتلا به هاری به خصوص سگهای ولگرد باشند و در صورت گزش، به نزدیکترین درمانگاه هاری مراجعه و مراحل درمانی را آغاز کنند.
دکتر زهرا نهبندانی با اشاره به اینکه بیماری هاری یکی از مهمترین بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان است، افزود: افرادی که در شهر مشهد مورد گزش حیوان قرار گرفته باشند، میتوانند به سه مرکز شامل مرکز بهداشت شماره ۱ واقع در بلوار وکیل آباد، درمانگاه احمدی واقع در تقاطع قرنی و کامیاب و مرکز بهداشت جنب پارک وحدت مراجعه کنند.
وی خاطرنشان کرد: در هر شهرستان نیز حداقل یک مرکز هاری برای درمان به موقع بیماران در تمام ایام سال فعال است تا روند درمان به سرعت آغاز شود.
این مسئول خاطرنشان کرد: در ایران بیش از ۹۰ درصد گزشها توسط سگ انجام میشود، لذا باید به عموم مردم اطلاع رسانی شود که در معرض گزش حیوانات بویژه پستانداران اهلی و وحشی قرار نگیرند.
هاری را بهتر بشناسیم
بیماری هاری یکی از مهمترین بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان است که اصلیترین راه سرایت بیماری، گاز گرفتن به وسیله حیوان هار است؛ علاوه بر این پنجه آغشته به بزاق حاوی ویروس به ویژه در گربه و گربه سانان که عادت به لیس زدن پنجههای خود را دارند، نیز ایجاد بیماری میکند.
از طریق پوست سالم، سرایت پذیری بیماری امکان پذیر نیست، ولی از راه کوچکترین خراش و زخم در پوست، این بیماری منتقل میشود.
حیوان هار به ظاهر سالم که در اواخر دوره قبل از ظاهر شدن علائم بیماری هستند، از طریق لیسیدن لب، چشم و بینی افراد و کودکانی که با آنها بازی میکنند، بیماری هاری را انتقال میدهند.
ویروس هاری بسیار حساس است و در مقابل نور و خشکی به سرعت از بین میرود، لذا از طریق وسایل آلوده فقط در موارد استثنایی منتقل میشود.
مردم هرگز نباید به سگ یا حیوان در حال غذاخوردن یا نگهداری از بچه هایش نزدیک شوند، غذای سگ را از جلو حیوان برندارند و از تحریک کردن حیوانات بویژه سگ خودداری کنند.
هنگام درگیری سگ و حیوانات به آنها نباید نزدیک شد و یا مبادرت به جداسازی آنها کرد، باید حتما نسبت به واکسیناسیون سگ و حیوانات خانگی حساس از طریق دامپزشکی اقدام کرد و آن دسته از افرادی که نسبت به نگهداری سگ اقدام میکنند، باید حیوان را مهار و نسبت به قلاده گذاری و استفاده از پوزبند در معابر عمومی و هنگام نزدیک شدن به روستا اقدام کنند.
همچنین در صورت زخمی شدن توسط حیوان مشکوک به هاری، باید محل زخم را فوراً با آب و صابون به صورت مستمر شستشو داد و فورا برای تزریق واکسن و سرم هاری به مرکز درمانی نزدیک مراجعه کرد.