پس از توافق برای از سرگیری روابط میان تهران و ریاض عربستان و سوریه هم برای عادی سازی روابط با یکدیگر و از سرگیری خدمات دهی کنسولگری توافق کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از العالم، سوریه و عربستان پس از قطع روابط به مدت بیش از یک دهه، درباره از سرگیری فعالیت خدمات کنسول گری میان دو کشور گفتگو کردند. این اقدام گامی بزرگ برای بازگرداندن دمشق به آغوش کشورهای عربی است.
این گفتگوها پس از توافق ایران و عربستان برای از سرگیری روابط دیپلماتیک میان دو کشور صورت گرفت.
مریم نصار گزارشگر شبکه العالم: عربستان و سوریه پس از قطع روابط به مدت بیش از ۱۰ سال اکنون به سوی عادی سازی روابط میروند. این اقدام دو هفته پس از توافق میان تهران و ریاض برای از سرگیری روابط دیپلماتیک میان دو کشور و بازگشایی سفارت خانههایی که از سال ۲۰۱۶ بسته شده بود، صورت گرفت.
وزارت خارجه عربستان اعلام کرد: در حال گفتگو با سوریه برای از سرگیری خدمات دهی کنسولگری میان دو کشور است. خبرگزاری رویترز در این باره گزارش داد: دو کشور بر سر بازگشایی سفارتخانهها توافق کردند.
شبکه الاخباریه عربستان هم به نقل از مسئولی در وزارت خارجه گزارش داد: در چارچوب تلاش عربستان برای تسهیل در ارائه خدمات کنسولگری به مردم هر دو کشور، گفتگوها میان مسئولان عربستان و همتایان آنها در سوریه درباره از سرگیری ارائه خدمات کنسولگری در جریان است.
گزارشگر شبکه تصریح کرد: سه منبع آگاه به رویترز گفتند، این توافق در نتیجه گفتگو در عربستان با مسئول عالی رتبه نهاد اطلاعاتی سوریه بود که چند روز در ریاض حضور داشت و دو طرف به توافقی برای بازگشایی سفارت در آیندهای بسیار نزدیک توافق کردند.
این در حالی است که به گفته رویترز یک منبع دیگر افزود: زمان بازگشایی سفارتخانهها پس از عید فطر است.
فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان پیشتر گفته بود: ارتباط با بشار اسد رئیس جمهور سوریه ممکن است به بازگشت سوریه به اتحادیه عرب منجر شود، اما در حال حاضر گفتگو در این خصوص زود است.
سوریه در برهه اخیر فعالیت دیپلماتیک و تحولات قابل ملاحظهای در روابط با کشورهای عربی داشته است که مقدمات آن بیش از زلزله ویرانگر آغاز شده بود و پس از وقوع زلزله تسریع یافت.
در این خصوص میتوان به سفر وزرای خارجه مصر و اردن و هیئت پارلمانی کشورهای عربی متشکل از ۸ کشور به دمشق اشاره کرد. افزون بر آن تونس نیز به هدف خود برای تقویت حضور دیپلماتیک در سوریه اشارهای داشته است.