دو میلیارد نفر در جهان به آب آشامیدنی بهداشتی و شمار بیشتری به امکانات بهداشتی و دفع فاضلاب دسترسی ندارند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از شبکه تلویزیونی دویچه وله؛ ۲۵ درصد از جمعیت جهان به آب آشامیدنی بهداشتی دسترسی ندارند.
نهادهای مدنی همراه با دولتها تلاش میکنند تا آب آشامیدنی را در مناطق مختلف جهان در دسترس همگان قرار دهند. ما شاهد نشست سازمان ملل درباره آب بودیم. ۲ میلیارد نفر در روی کره زمین به آب آشامیدنی بهداشتی دسترسی ندارند. حتی شمار بیشتری به امکانات بهداشتی و دفع فاضلاب دسترسی ندارند. چرا پیشرفتی در جهت بهبود این وضعیت روی نداده است؟
کارتین دی آلبوکرکی، کارشناس گفت: ما منتظر نتایج این نشست هستیم. علت نبود پیشرفت در این حیطه نبود اراده سیاسی در جهان بوده است. ما تنها شاهد حضور مقامات ۲۵ کشور در نشست سازمان ملل درباره آب بودیم که این بسیار کم است. ما نمیبینیم که در سران کشورها اولویتی به موضوع آب آشامیدنی در کشورهای خود بدهند. معتقدم که ما به اراده سیاسی بیشتری از طرف کشورها نیاز داریم. ما به اقدامات بیشتری نیاز داریم. باید سرمایه گذاری بیشتری در این بخش انجام شود. باید هر تعهدی که داده میشود به آن عمل شود و اگر اقدامی صورت نگیرد تبعاتی برای آن در نظر گرفته شود.
مجری: پیامدهای نبود آب آشامیدنی و بهداشت سبب مرگ افراد میشود. زنان و دختران از آسیب پذیرترین افراد هستند که ممکن است که جان خود را به خاطر نبود دسترسی به آب و بهداشت از دست بدهند. چرا اینگونه است؟
کارتین دی آلبوکرکی، کارشناس: چون زنان مجبورند که برای تامین آب مورد نیاز خانه خود به مکانهای دور بروند و در معرض خطرات زیادی و از جمله تجاوز و قتل قرار دارند. من با زنانی دیدار داشته ام که ماجراهای زیادی را برای من تعریف کرده اند. بسیاری از زنان حتی در زمان عادت ماهیانه خود به امکانات بهداشتی دسترسی ندارند و به همین سبب نمیتوانند بر سر کار حاضر شوند. اگر فردی در خانه به علت آلودگی آب بیمار شود آنها باید از آن مراقبت کنند. کمبود آب آشامیدنی تاثیر زیادی بر روی زنان دارد. اگر مشکل آب حل نشود نمیتوان مشکل نابرابری جنسیتی را حل کرد. ما همچنین در جهان با بحرانهای زیادی و از جمله فقر هم روبرو هستیم.