تحولات میدانی در منطقه در حالی رخ میدهد که ریاض با توافق سعودی-سوری به منظور بازگشایی سفارتخانههای دو کشور در حال تسریع در گامهای دیپلماتیک خود در منطقه است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ مجری شبکه تلویزیونی المیادین با اشاره به حمله آمریکا به دیر الزور گفت: تحولات میدانی در منطقه در حالی رخ میدهد که ریاض با توافق سعودی-سوری به منظور بازگشایی سفارتخانههای دو کشور در حال تسریع در گامهای دیپلماتیک خود در منطقه است.
همگرایی سعودی - سوری حتی در حد بحث و مذاکره، ابتدا برای گشودن کنسولگرهای ها؛ پس از آن صورت میگیرد که فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان و همتای ایرانی اش حسین امیر عبداللهیان در تماسی تلفنی درباره برگزاری نشست دو جانبه قریب الوقوع به منظور زمینه سازی برای بازگشایی سفارتخانههای دو کشور و کنسولگری هایشان توافق کردند.
همچنین وزارت خارجه ایران بر آمادگی خود برای گسترش روابط با ریاض تأکید کرد که همین مسئله نشانه تحول مثبت در روابط دو طرف و به نفع منطقه است.
ناصر قندیل سردبیر روزنامه لبنانی البناء گفت: «این همگرایی، نتیجه و ثمره انتخابها و تصمیم گیریهاست یعنی اساس آن مبتنی بر گزینه و تصمیم ایران برای ایجاد ثبات سیاسی در روابطش با عربستان سعودی است. عربستان نیز این بار تصمیم گرفت زیر چتر چین به سمت ایران بیاید یعنی به دور از قطب بندی که امکان داشت موضع گیری سعودی در کنار آمریکا، عامل این قطب بندی باشد.»
خبرنگار : این فضای مثبت در بیانیه پایانی نشست شورای همکاری خلیج (فارس) که در ریاض تشکیل شد منعکس شد. این بیانیه بر لزوم پایان دادن به منازعات از طریق گفتگو تأکید و از احیای روابط بین عربستان سعودی و ایران استقبال کرد. این شورا در بیانیه اش ابراز امیدواری کرده است این توافق یک گام در مسیر حل اختلافات و پایان دادن به منازعات منطقهای باشد. این بیانیه همچنین اعلام کرد کشورهای عرب خلیج (فارس) برای همکاری کامل در پرونده هستهای ایران، آمادگی دارند.
عریب الرنتاوی رئیس مرکز مطالعات سیاسی قدس: «درها برای نخستین بار طی سالهای گذشته در این منطقه برای ساختن یک مجموعه منطقهای برای امنیت و همکاری باز شده است همانند سازمان امنیت و همکاری اروپا و همانند سایر سازمانهای بین المللی دیگر که در این زمینه تشکیل شده اند. این مجموعه شامل ایران و کشورهای عرب خلیج (فارس) و عراق و دیگر کشورهای عربی و نیز ترکیه خواهد بود.»