وضعیت استان فارس در گروه خونیo منفی، بحرانی است.
مجید اکبرزاده با تاکید بر اینکه مردم نباید در ایام تعطیل اهدای خون و بیماران نیازمند به خون را فراموش کنند، گفت: شهروندان بدانند نیاز بیماران تالاسمی، هموفیلی و شیمی درمانی به خون همیشگی است و در همین راستا درخواست داریم مردم نوعدوست با هر گروه خونی به پایگاههای خون مراجعه و اقدام به اهدای خون کنند.
مدیرکل انتقال خون فارس با اشاره به اینکه فارس، استان معین و تامینکننده فرآوردههای خونی استانهای جنوب کشور است، گفت: ذخایر بانک خون انتقال خون این استان با پایین آمدن آمار مراجعهکنندگان با کاهش قابل ملاحظهای روبه رو شده است.
وی با اشاره به تعطیلات نوروزی و حجم تصادفات جادهای و نیاز بیماران تصادفی به فرآوردههای خونی، افزود: استان فارس به دلیل داشتن ۳ دانشگاه و ۲ دانشکده علوم پزشکی مرکز ارجاع استانهای مجاور برای درمانهای مختلف اعمال جراحی نظیر پیوند کبد، کلیه، و قلب، مغز و استخوان و ... است و این میزان خون مورد نیاز را بالا میبرد.
اکبرزاده از استقرار ۲ دستگاه اتوبوس آمبولانس در حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) و تخت جمشید خبر داد و بیان کرد: پایگاه انتقال خون قوامی از ساعت ۸ صبح تا ۲۳:۳۰ دقیقه شب، پایگاه نمازی از ساعت ۸ صبح تا ۲۰ و ۳۰ دقیقه آماده پذیرش اهدا کنندگان خون است، گفت: همچنین در شهرستانهای آباده، لارستان، گراش، لامرد، داراب، جهرم، فسا، کازرون و مرودشت از ساعت ۸ صبح تا ۱۳ ظهر پذیرای مراجعه کنندگان هستند.
وی در ادامه در خصوص اهدای خون در ماه مبارک رمضان، بیان کرد: اهدای خون در این ماه هیچ محدودیتی ندارد و فرد روزه دار میتواند برای این عمل خداپسندانه اقدام کند، اما بهترین زمان اهدای خون حداکثر ۴ ساعت پس از خوردن وعده سحری و یا یک تا دو ساعت پس از افطار است.
اکبرزاده توصیه کرد: برای جلوگیری از ضعف و بی حالی پس از اهدای خون روز قبل و بعد از اهدای خون در فاصله افطار تا سحر آب و مایعات بیشتری به خصوص مایعات و نوشیدنیهای شیرین مصرف شود. همچنین فرد اهدا کننده ترجیحا تا ۲۴ ساعت بعد از اهدای خون قصد سفرهای طولانی نداشته باشد.