جاذبههای تاریخی، فرهنگی و طبیعی و تفریحی شهرستان بابلسر، مسافران نوروزی را فرا میخواند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران؛ شهرستان بابلسر یکی از شهرهای توریستی استان مازندران است که جاذبههای طبیعی و تاریخی فراوانی برای گردشگران در تعطیلات نوروزی دارد.
بابلسر یکی از شهرهای ساحلی استان مازندران، در شمال ایران، بین دریای مازندران و رشته کوه البرز قرار دارد. این شهر مرکز شهرستان بابلسر است.
بابلسر شهری ساحلی با آب و هوایی عالی است که باعث محبوبیت بسیار زیاد آن شده است، یکی از دلایل جذابیت شهرستان بابلسر عبور روخانه بابلرود از میان شهر است. رودخانه بابلرود در بابلسر به علت داشتن شرایط طبیعی و تفریحگاه ها، اقامتگاههای بومگردی و اماکن پذیرائی برای برنامه ریزی ساخت اسکلههای تفریحی برای قایقهای تندرو مساعد است.
این رودخانه همچنین برای ورزشهای آبی نظیر اسکی روی آب و قایقرانی در کلاسهای گوناگون نیز مناسب است.
وجود دو پل زیبای تاریخی سبب زیبایی بیشتر شهر بابلسر شده است. بستانهای پیرامون رود و اسکلههای قایقها در دو سوی آن در روزهای تعطیل سال باعث جذب میلیونها گردشگر به این شهر زیبا میشود.
رودخانه بابلرود
قطعا رودخانهی زیبای «بابلرود» یکی از اصلیترین جاذبههای توریستی و گردشگری در بابلسر است که باعث تفکیک این شهرستان به دو قسمت شده است. مکانی که خوشبختانه با ایجاد امکانات و تسهیلات مناسب تفریحی در پیرامون آن، یکی از محبوبترین مکانهای تفریحی در این شهرستان زیبا است. پارک و فضای سبزی که پیرامون رودخانه ایجاد شده است در کنار اسکلههای قایقرانی، سفرهخانه، رستوران و کافیشاپ، زیبایی و محبوبیت این منطقه را دو چندان کرده است.
اسکله ساحلی بابلسر
اسکله ساحلی بابلسر یکی از جذابیتهای استان مازندران و شهرستان بابلسر است که جنبه تجاری ندارد وهر ساله باعث جذب شمار زیادی از مسافران میشود. در این اسکله، سنگهایی به عنوان موج شکن قرار گرفته که بسیار زیبا هستند و یکی از دلایل بهره گیری از این موج شکن ها، جلوگیری از نفوذ آب در بخشی از منطقه و پارک نزدیک آن میباشد.
شهرک ساحلی بابلسر
خزر شهر یا شهرک ساحلی بابل از دیگر مکانهای دیدنی بابلسر است که در فاصله ۶ کیلومتری شهرستان فریدون کنار قرار گرفته است و دارای دو بخش شمالی و جنوبی میباشد گردشگرانی که از این منطقه دیدن میکنند باید کارت ورودی داشته باشند و قبل از سفر خود آن را تهیه کنند.
پل معلق بابلسر
سازهای متعلق به دوران حکومت پهلوی اول در شهرستان بابلسر و در خیابان پاسداران این شهر شمالی قرار دارد که امروزه یکی از جاذبههای گردشگری کشور تبدیل شده است. «پل معلق بابلسر» که نام این اثر تاریخی است، از جنس فلز به صورت معلق و در سال۱۳۱۳ پیش از وقوع جنگ جهانی دوم به همت کارشناسان کشور سوئد و آلمان احداث شد. قرارگیری این اثر تاریخی با طولی بالغ بر ۸۰ متر، ارتفاعی برابر با ۱۶ متر و عرض ۸ متر روی رود زیبای «بابلرود» زیبایی دو چندانی به آن بخشیده است و لقب نخستین پل ماشینرو را به خود اختصاص داده است.
منطقه توریستی کرفون
منطقه توریستی کرفون در ۱۳ کیلومتری از شهر بابلسر قرار گرفته است. این منطقه داری سواحل دریایی زیبا و خاص است سواحل این دریا ماسهای و با مناظری زیبا و چشم اندازی ویژه است.
منطقه ساحلی میرود
در فاصلهی دو کیلومتری از «بهنمیر» از توابع شهرستان بابلسر، منطقهای بکر، سرسبز، جنگلی و برخوردار از چشماندازی زیبا و خیرهکننده قرار دارد که به «منطقهی گردشگری میرود» شهرت یافته است. این نقطه از خاک کشور در یک چهارراهی قرار گرفته است که به بابل، قائمشهر، کیاکلا و بابلسر متصل میشود. جالب است بدانید که میرود، عنوان منطقهی نمونهی گردشگری بابلسر را به خود اختصاص داده است. از مهمترین ویژگیهای این منطقه میتوان تسهیلات ارائه شده مانند آلاچیقها، سکوهای نصب چادر، رستوران، سرویس بهداشتی و پارک مخصوص کودکان اشاره کرد که این مکان را برای اقامت موقت مسافران و گردشگران به مکانی مناسب تبدیل کرده است.
سد لاستیکی بابلسر
از دیگر نقاط دیدنی در این شهرستان سد لاستیکی عرب خیل است که در منطقه ‘ بابل پشت ‘ بابلسر برای آبیاری اراضی کشاورزی استفاده میشود.
باغ وحش بابلسر
باغ وحش بابلسر که از آن به عنوان پارک وحش نیز یاد میشود، باغ وحشی خصوصی واقع در خیابان دریا است ودارای حیواناتی همچون گوش سیاه (نوعی گربه وحشی)، خرس، میمون، چهار قلاده شیر، شتر و چهار گرگ بالغ است.
امامزاده ابراهیم بابلسر
این آرامگاه از جاذبههای مذهبی و مکانهای دیدنی در شهر بابلسر است و برای بیشتر گردشگران مورد توجه است این مکان مبارک آرامگاه امامزاده ابراهیم از فرزندان امام موسی کاظم است که بنای این آرامگاه به شکلی خاص و هشت ضلعی معماری شده است. کتیبههای سر در این آرامگاه نشان میدهد که بنای آن متعلق به قرن ۹ است.
بقعه بی بی رقیه در شهر بابلسر
بقعه بی بی رقیه بنایی هشت ضلعی از آجر است که هرضلع آن طاق نمایی با طاق جناغی دارد و در جنوب شرقی امامزاده ابراهیم در بابلسر واقع است وهمراه امامزاده ابراهیم مورد زیارت و توجه اهالی قرار دارد.
بی بی رقیه خادم امامزاده ابراهیم بوده که یکی از درهای منقوش تاریخی بقعه امامزاده ابراهیم را با خرج خود به حک منقوش در آورد و اسم خود را نیز بر در حک کرد. یکی از مورخان به نام ‘ملگنوف’ این بقعه را به نام بی بی سکینه میخواند و تاریخ ضبط آن را سال ۸۹۳ قمری اعلام کرده است.
عمارت سازمان مرکزی دانشگاه مازندان
از دیگر بناهای دیدنی بابلسر عمارت سازمان مرکزی دانشگاه مازندان با یک قرن ساخت میباشد. این عمارت در جنب پل معلق اول به فاصله یک کیلومتری دریا در میان باغ و محوطهای وسیع تحت عنوان مهمانخانه بزرگ بابلسر یا کاخ تابستانی رضا شاه ساخته شده بود که امروزه تحت عنوان ساختمان مرکزی و اداری دانشگاه مازندران مورد استفاده قرار میگیرد.
روستای گالشکلا
گالشکلا از توابع بخش بهنمیر شهرستان بابلسر استان مازندران میباشد. تعداد خانوار این روستا ۴۰۰ خانوار که بالغ بر ۱۴۰۰ نفر در این روستا ساکن میباشد. روستای گالشکلا در یک کیلومتری مرکز شهر بهنمیر از توابع شهرستان بابلسر با وسعتی برابر با ۶۰ هزار متر مربع و طول محیطی روستا برابر با ۶۶۲۱ متر که در طرح هادی روستا به عنوان بافت روستا معرفی شده است.
گالشکلا بهشت دامداران است. روستای گالشکلا یکی از حوزههای آبریز سد البرز است که در دامنه جنوبی رشته کوه البرز در دهستان لپور واقع شده است
روستای سر حمام
این روستا تنها ۱۰ کیلومتر با بابلسر و ۳ کیلومتر با مرکز رودبست فاصله دارد. قبل از این که این روستا نام سر حمام را به خود بگیرد، روستای آهنگر کلا نام داشته و، چون اولین حمام عمومی در این منطقه تاسیس شد، نامش به روستای سر حمام تغییر پیدا کرد. این روستای خوش آب و هوا و بسیار سنتی دارای بنای مذهبی به نام فاطمیه است که ۱۰۰ سال از عمر آن میگذرد و مورد بازسازی هم قرار گرفته است. در کنار فاطمیهی روستا، مزار مقدس چند شهید قرار گرفته است که مردم بسیاری برای نثار فاتحهای به روح پر فتوح آنان به این ناحیه سر میزنند.
تپههای باستانی از جاذبههای گردشگری بابلسر
یکی از آثار باستانی به ثبت رسیده مربوط به هزاره اول قمری تپههای باستانی میربازار است که این تپهها عبارتند از:رجب کتی، احمد کتی، علیجان کتی، محمدعلی کتی، عبداله کتی، چمازکتی، عیسی کتی، کتی خردمرد، قلعه احمدکلا و از این تپهها آثار باستانی نظیر ظروف گلی، تکه پارههای آجر و سفالهای منقوش کشف شده است.