با ساخت و بهره برداری از ترمینالهای کالای اساسی و غلات در بندر امام خمینی، ظرفیت تخلیه و بارگیری کالا به ۲۵ میلیون تن خواهد رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، مدیر کل بنادر و دریانوردی خوزستان ترمینالهای بنادر را جزو عوامل اصلی و مهم در جذب کالا و کشتی دانست و گفت: تعدادی از ترمینالها در مجتمع بندری امام خمینی درحال توسعه و تعدادی دیگر نیز در مرحله بهره برداری قرار دارند و طرح ترمینال کانتینری نیز به عنوان یکی از اصلیترین ترمینال ها، امسال اجرایی خواهد شد.
بهروز آقایی ترمینال نفتی بندر امام خمینی با بیش از ۸ میلیون تن ظرفیت دینامیکی را یکی از بزرگترین ترمینالهای کشور عنوان و افزود: ترمینال مواد معدنی با ظرفیت ۱۰ میلیون تن نیز امسال به عنوان ترمینال تمام مکانیزه اجرایی میشود.
وی درخصوص ترمینال کالاهای اساسی و غلات در این بندر گفت: عملیات اجرایی ۴ ترمینال با بیش از ۸ هزار میلیارد سرمایه گذاری درحال اجرا است و براساس برنامه ریزیهای انجام شده، امسال ترمینال شماره ۳ به بهره برداری خواهد رسید.
آقایی زمان بهره برداری از ترمینال شماره ۲ را سال ۱۴۰۳ اعلام کرد و ادامه داد: تلاش داریم تا سال ۱۴۰۴، ۴ ترمینال کالاهای اساسی و غلات ساخته شوند و به بهره برداری برسند.
این مقام مسئول اضافه کرد: با زیرساختی که در حوزه ترمینالهای کالاهای اساسی در بندر امام خمینی ایجاد خواهد شد، ظرفیت ۲۵ میلیون تنی را تجربه خواهیم کرد، ضمن اینکه این ظرفیت در پایداری امنیت غذایی کشور، کاهش هزینههای واردات و استانداردسازی کالاهای اساسی نیز نقش دارد.
به گفته مدیر کل بنادر و دریانوردی خوزستان؛ در نیمه نخست سال ۱۴۰۲، طرحهایی با بیش از ۵ هزار میلیارد تومان در بندر امام خمینی به بهره برداری میرسند که در مقایسه با سایر بنادر کشور، بیشترین سرمایه گذاری انجام شده است.
وی در ادامه هوشمندسازی بنادر را یکی از شاخصههای اصلی پایش بنادر عنوان کرد و گفت: هوشمندسازی سبب تسهیل و تسریع فرآیندها، کاهش زمان ماندگاری کالا در بنادر و همچنین روند صادرات و واردات کالا میشود.
آقایی به هوشمندسازی فرآیندها در بندر امام خمینی اشاره کرد و افزود: با این کار مجموع شاخصهایی که به عنوان شاخصهای استاندارد جهانی محسوب میشوند، در این مجمتع بندری بهبود یافته است و تلاش داریم با الکترونیکی شدن فرآیندها پاسخگوی نیاز تجار کشور و تجار بین المللی باشیم.