شهروندان انگلیسی در بیستمین سالگرد حمله به عراق، این جنگ را بدترین فاجعه سیاسی انسانی می دانند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از العالم؛ شهروندان انگلیسی از جنگ عراق به عنوان بدترین فاجعه سیاسی- انسانی یاد می کنند که کشورشان در آن دست داشت و آنرا لکه ننگی می شمارند که شکاف عمیقی میان مردم و دولت ایجاد کرد اقدامی که تونی بلر با حمایت حزب خود و محافظه کاران جان بسیاری از انسان ها را گرفت.
ریم عبدالله خبرنگار العالم: همزمان با بیستمین سالگرد مشارکت انگلیس در جنگ عراق صدای مخالفت با مشارکت این کشور در دیگر جنگ ها افزایش یافته است. کنفرانسی در لندن پایتخت انگلیس با حضور سیاستمداران و حقوقدانان برگزار شد که در آن پیامدهای فاجعه بار جنگ عراق بررسی و محاکمه تصمیم گیرندگان و توقف پشتیبانی از جنگ افروزی ها خواستار شد.
کریس نایومان، نایب رئیس سازمان" جنگ را متوقف کنید" گفت:این یک جنایت جنگی بود که ویرانی گسترده و همین طور آمار وحشتناکی از قربانیان و مهاجرت به همراه داشت. به نظر من تونی بلر یکی از مسئولان اصلی این جنگ است که دائم دروغ گفت.
شادیه اوتستجتی، فعال سیاسی گفت: ما امروز تلاش می کنیم بین قساوت هایی که در آن زمان اتفاق افتاد و جنایاتی که اکنون در جریان است مقایسه کنیم. مردم عراق هنوز نتایج آن جنگ و پیامدهای آن را احساس می کنند و همچنان از اثرات آن جنگ بر سلامت عمومی و آموزش از جمله حقوق زنان رنج می برند اما متاسفانه در این زمینه ها هیچ پیشرفتی وجود ندارد.
خبرنگار در ادامه افزود: از سوی دیگر تونی بلر متهم اول راه اندازی جنگ در عراق در یک مصاحبه تلویزیونی درباره موضع دولت خود در آن زمان گفت اوضاع امروز با آنچه که در مورد جنگ اوکراین اتفاق می افتد فرق دارد.
تونی بلر، نخست وزیر سابق انگلیس گفت: اکنون حمله به کشوری رخ داده که توسط یک نخست وزیر منتخب دموکراتیک اداره می شود. تا آنجایی که من می دانم اوکراین در هیچ درگیری منطقه ای حضور نداشته و مرتکب هیچ تجاوزی علیه همسایگانش نشده است. حتی اگر با آن اختلاف نظر داشته باشید باید با جدیت با این جنگ برخورد کنید.
خبرنگار العالم در ادامه افزود: متهم شدن دولت بلر در جنگ عراق، پس از رسوایی فاش شدن اسناد انگلیس روی داد که به زمان پیش از جنگ بر می گردد و نشان می دهد عراق سلاح های کشتار جمعی در اختیار نداشت.
مدت ها قبل، تصمیم برای جنگی که هنوز با مخالفت گسترده مردم همراه است در پشت درهای این ساختمانی که من در مقابل آن ایستاده ام گرفته شد. تصمیمی که مخالفان جنگ آن را توطئه می خوانند.