رییس اداره حفاظت محیط زیست قرچک به تشریح مجموع اقدامات انجام شده این اداره در سال ۱۴۰۱ پرداخت و به مهمترین اولویتهای محیط زیستی شهرستان در سال ۱۴۰۲ در کنار تهدیدهای محیط زیستی اشاره کرد.
وی با اشاره به توسعه شهرک صنعتی قرچک به علت نزدیکی به تهران و افزایش روز افزون جمعیت آن و لزوم نظارت و اهمیت بیشتر به موضوعات محیط زیستی گفت: تعداد ۴۰ مورد خوداظهاری ارائه شده از سوی واحدهای مشمول خوداظهاری و ۸ مورد نمونه برداری از خروجی شبکه تصفیه فاضلاب واحدهای تولیدی، صنعتی و خدماتی و آبهای سطحی و همچنین نظارت بر نقل و انتقال پسماندهای صنعتی و ویژه از دیگر اقدامات انجام شده در طی این مدت بوده است.
لزوم احداث شبکه تصفیه فاضلاب مرکزی شهرستان قرچک
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان قرچک با اشاره به تراکم بالای جمعیت شهرستان، مساحت کم و نوع خاک اراضی شهرستان، افزود: به علت اینکه فاضلابهای بهداشتی به شبکه جمع آوری فاضلاب شهری هدایت و سرانجام به اراضی غربی شهرستان منتهی میشود و در این بین تعدادی از افراد سود جو و کشاورزان از آن برای آبیاری محصولات خود استفاده میکنند و این امر میتواند سبب آلودگی محصولات کشاورزی، خاک و آبهای سطحی شود، نیاز مبرم شهرستان به تصفیه خانه فاضلاب مرکزی را بیشتر از قبل ملموس میکند.
لزوم تجهیز شهرک صنعتی قرچک به تصفیه خانه فاضلاب مرکزی
منصوری در ادامه با بیان اینکه شهرکهای صنعتی به عنوان نماد اقتصاد و رونق ملی هستند و با هدف ساماندهی صنایع ایجاد شده اند، گفت: شهرک صنعتی قرچک دارای ۴ فاز بوده و فاز اول بصورت کامل واگذار و تعداد ۲۵۰ واحد به مرحله بهره برداری رسیده اند، لذا رسیدگی و بهبود وضعیت زیست محیطی شهرک صنعتی قرچک به عنوان یکی از پتانسیلهای ویژه این شهرستان در بخش صنعت و توسعه طی سال ۱۴۰۱ در دستور کار این اداره بوده و با توجه به اینکه هم اکنون این شهرک صنعتی فاقد تصفیه خانه فاضلاب مرکزی است پیگیری تجهیز این شهرک به شبکه تصفیه خانه مرکزی از اولویتهای سال ۱۴۰۲ خواهد بود.
وی گفت: تمام واحدهای صنعتی که فعالیت تولیدی آنها منجر به تولید فاضلاب میشود، ملزم به مدیریت پسابهای خروجی و استاندارد سازی آن مطابق با استانداردهای ملاک عمل محیط زیست هستند و در سال ۱۴۰۱ شبکه تصفیه فاضلاب تعدادی از این واحدها در شهرستان به بهره برداری رسید.
تشدید ساماندهی و جمع آوری واحدهای آلاینده محیط زیست شهرستان
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان قرچک با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱ با توجه به پیگیریهای مکرر بعمل آمده در خصوص رفع آلایندگی و ساماندهی واحدهای آلاینده، تعداد ۱۲ مورد به علت رفع نکردن آلایندگی و تهدید علیه بهداشت عمومی و محیط زیست جمع آوری شدند، گفت: از این تعداد ۶ واحد شامل واحدهای غیرمجاز شستشو و آسیاب پلاستیک، ۱ واحد تولید زغال از خاک اره و ضایعات چوب و ۵ واحد مربوط به واحدهای غیرمجاز تفکیک پسماند خشک در این شهرستان بوده و با توجه به اینکه فعالیتهای غیرمجاز آنها علاوه بر آلودگی محیط زیستی و بهداشتی موجب نارضایتی شهروندان شده بود، پیگیری این اداره بعنوان ناظر عالی مدیریت پسماند تا حصول نتیجه صورت پذیرفت.
منصوری گفت: ۱۸ مورد پیگیری حقوقی شامل محیط زیست انسانی، رسیدگی به ۱۵۳ مورد استعلام واصله از ارگانهای مختلف و همچنین پیگیری احداث شبکه تصفیه فاضلاب و نصب فیلتراسیون واحدهای تولیدی، صنعتی و خدماتی به منظور رفع آلایندگی از دیگر امور انجام شده در حوزه محیط زیست این شهرستان در سال ۱۴۰۱ بوده است.
رسیدگی و پیگیری شکایت واصله مردمی
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان قرچک با بیان اینکه تعداد ۴۰ مورد شکایت مردمی در سال گذشته دریافت و رسیدگی شد، گفت: به منظور رسیدگی و پاسخگویی به مطالبات محیط زیستی شهروندان، میز خدمت محیط زیست در مساجد شهرستان و مصلی مستقر شد.
منصوری درتبیین دیگر اقدامات محیط زیست شهرستان قرچک در سال گذشته افزود: از موضوعاتی که در دستور کار این اداره قرار داشته و بطور جد پیگیری میشود، موضوع آموزشهای عمومی و فرهنگ سازی محیط زیستی برای گروههای مختلف است.
وی افزود: در این رابطه ۴۰۰ نفر ساعت آموزشی در شهرستان در حوزه آموزش و مشارکتهای مردمی انجام شده که از جمله دورههای آموزشی انجام شده میتوان به برگزاری کارگاههای آموزشی به دانش آموزان و دهیاران با موضوع محیط زیست اشاره کرد.
لزوم توجه بیش از پیش به تهدیدهای محیط زیستی شهرستان قرچک
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان قرچک با تاکید بر ضرورت توجه به تهدیدهای محیط زیستی در این شهرستان و لزوم اقدامات موثر برای کاهش معضلات محیط زیستی گفت: مهمترین تهدید محیط زیستی این شهرستان، نبود شبکه تصفیه خانه مرکزی شهرستان، تخلیه نخالههای ساختمانی در کنار معابر اصلی و راههای مواصلاتی، تخریب و تغییر کاربری غیر مجاز اراضی کشاورزی، افت سطح آب زیرزمینی و فرونشست زمین و نبود تصفیه خانه مرکزی شهرک صنعتی است.
منصوری در خصوص برنامههای راهبردی سال ۱۴۰۲ این اداره گفت: از جمله برنامههای راهبردی این اداره در خصوص مسائل محیط زیستی شهرستان قرچک، پیگیری و ساماندهی نخالههای ساختمانی، نظارت بر عملکرد مراکز درمانی برای بی خطر سازی پسماندهای عفونی، نظارت بر مدیریت پسماند و ساماندهی پسماندهای صنعتی، آموزش و ترویج فرهنگ محیط زیستی در مدارس و مساجد با کمک امامان جماعت و راه اندازی خانههای محیط زیست، پیگیری احداث تصفیه خانه فاضلاب شهرک صنعتی قرچک و احداث شبکه تصفیه فاضلاب مرکزی و شبکه فاضلاب شهری خواهد بود.