سفر کردن با افراد سالمند فوت و فنهای خاص خود را دارد و برنامه ریزی برای آن با سایر سفرها تفاوت چشمگیری خواهد داشت. سفر را میتوان بهترین هدیهای دانست که میتوانید به پدر و مادر بدهید.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، کودکان مسافرت را مکانی جدید برای گردش و سرگرمی میبینند، برای جوانترها انگیزههای سفر متفاوتتر است؛ هیجان، کسب تجربه، تجارت و ...، اما مسن ترها و افراد کهنسال اغلب برای تغییر حال و هوا و دورشدن از یکنواختی سفر میکنند.
گاهی لازم است به پدر و مادرها و افراد کهنسال اطرافمان کمی یاری کنیم تا به سفر بروند. شاید فکر کنید که فردی ۸۹ ساله یا ۹۲ ساله دیگر لزومی ندارد که به مسافرت برود، اما این دیدگاهی کاملا اشتباه است و آنها بیشتر از دیگران به سفر احتیاج دارند، به شرط آنکه شرایط برای آنها کاملا مهیا باشد. اما چه شرایطی لازم است تا بستر سفر همراه سالمندان را فراهم کند! آیا اصلا نکاتی وجود دارد که مستلزم توجه باشند؟!
تنها نیت خیر برای راهی کردن افراد کهنسال به سفر کافی نیست، لازم است زمینه را برایشان مهیا کنید تا مسافرتی لذت بخش را تجربه کنند.
اطلاعات ضروری و نکات سفر با سالمندان
با وجود اینکه سفر با سالمندان کمی سخت است، شما میتوانید با داشتن آگاهی از نکات پیش از سفر و در حین سفر یک مسافرت عالی داشته باشید و نهایت لذت را ببرید. در این مقاله سعی کرده ایم تا رایجترین نکات مورد توجه در مسافرت با پدر و مادران سالمند را شرح دهیم.
همانطور که میدانید سفر با سالمندان به ویژه افرادی که تقریبا از کار افتاده و ناتوان هستند به هیچ عنوان راحت نیست، اما نباید فراموش کنید که در گذشته سفر آنها با کودکان قد و نیم قد مانند شما کار راحتی نبوده و بهتر است مدتی سختی را تحمل کنید و برای تجدید روحیه و قوای شان، آنها را به تجربه یک سفر متفاوت دعوت نمایید.
چالشهای سفر با سالمندان
بهتر است بدانید که سفر کردن با افراد سالمند فوت و فنهای خاص خود را دارد و برنامه ریزی برای آن با سایر سفرها تفاوت چشمگیری خواهد داشت. اگر قصد دارید در سفر بعدی تان پدر و مادر را نیز همراه خود ببرید قطعا با چالشهایی مواجه خواهید شد.
با این حال سفر را میتوان بهترین هدیهای دانست که میتوانید به پدر و مادر بدهید. معمولا سفرها میتوانند برای ملاقات دیگر اعضای خانواده به ویژه نوه و نتیجهها و یا تجربه یک ماجراجویی به مقصدهای جدید با کشتی و یا حتی مراجعه به محل سکونت قدیمی باشد. این سفرها ممکن است با همراهی شما صورت بگیرد و یا اگر آنها استقلال و توانایی کافی برای سفر کردن را داشته باشند، خودشان به راحتی سفر خواهند کرد.
البته چه شما افراد مسن را در سفر همراهی کنید و چه نکنید برنامه ریزی، رزو کردن و برنامه ریزی برای تک تک مراحل سفر بایستی از پیش انجام شده باشد که راهنمای سفر با افراد مسن نیز حتما مورد توجه قرار گیرد. بهتر است پیش از سفر، مقصدتان را با تعیین دقیق تاریخ سفر، شرکتهای هواپیمایی، کشتیرانی، ترن و یا اتوبوس هدف گذاری کنید و همچنین برای حمل و نقل هوایی و زمینی حتما مستقیمترین و کوتاه زمان زمانبندی سفر را جستجو نمایید.
نکات مهم پیش از سفر
توصیه میشود که پیش از سفر با افراد مسن حتما نکاتی را مورد توجه قرار دهید که در ادامه شرح داده ایم.
برنامه ریزی و تحقیق:
چه پدر و مادرها تنها سفر کنند و چه خودتان هم همراه آنها باشید بهتر است تحقیقات را از پیش انجام دهید. همچنین باید اتاقهای هتل را رزرو کنید و هر گونه بلیط را پیش از شروع سفر تایید نمایید. دقت داشته باشید که باید در تمام مسیرهای هوایی، زمینی و حتی دریایی هم کوتاهترین و مستقیمترین راهها را انتخاب کرده باشید.
زمان مناسب:
ممکن است برای افراد جوانان مسئله مهمی نباشد که در شب یا روز سفر کنند، به برف و بوران و هوای بارانی برخورد کنند و یا در میان تابش نور مستقیم خورشید باشند، اما تمامی این موارد برای سالمندان بسیار مهم خواهد بود. توصیه میشود که بهترین زمان سفر یعنی بهترین ساعات روز و بهترین فصل را برای آنها انتخاب کنید، زیرا گاهی هوای نامناسب میتواند اوقاتشان را تلخ کند و هیچ لذتی از سفرشان نبرند. همچنین اغلب سالمندان سفر در طول شب را نمیپسندند و به همین خاطر بهتر است زمان سفر را به تایم دلخواه آنها انتقال دهید.
مدارک مورد نیاز:
اگر والدین شما تحت نظر و درمان پزشکی هستند حتما یک کپی از مدارک پزشکی آنها را در چمدان بگذارید. برای اطمینان بیشتر بایستی از تمامی مدارک آنها ۴ کپی تهیه کنید به این صورت که یکی از آنها را درون کیف دستی، دیگری را درون چمدان، سومی را برای خویشاوندی که در مقصد منتظرشان است بفرستید و آخرین کپی را نیز در پیش خودتان نگه دارید.
چمدان را به خوبی بسته بندی نمایید:
بهتر است تا حد امکان چمدان را سبک و کم حجم بسته بندی کنید و به جز وسایل ضروری مانند پوشاک و لوازم شخصی وسیلهای اضافه درون چمدان قرار ندهید. همچنین توصیه میشود که ساک دستی کوچکی را نیز برای قرار دادن داروها، لیوان، آب معدنی و یا تنقلات سالم همراه سالمندان بگذارید تا در مواقع نیاز به راحتی به آن دسترسی داشته باشند.
داروهای افراد سالمند را از یاد نبرید:
بسیاری از پزشکان معتقدند همان اندازه که مراقبت از پول و گذرنامه برای سالمندان مهم است، توجه به داروها نیز حائز اهمیت خواهد بود. پیش از راه افتادن حتما از وجود داروها در ساک سالمندان مطمئن شوید و همچنین داروی اضافی همراه خود داشته باشید که اگر سفرشان به طول انجامید با مشکل مواجه نشوید.
نکات مهم در حین سفر با افراد مسن
در حین سفر با پدر و مادر سالمندتان نیز بایستی نکات و موردی را مورد توجه قرار دهید که در ادامه برخی از آنها را بیان کرده ایم.
نزدیک به طبقات همکف باشید:
در طول سفر با افراد سالمند همیشه باید برای موقعیتهای اضطراری آماده باشید و همچنین توصیه میشود که در هتلها و سایر مکانهای اقامتی در دو طبقه بالای لابی اقامت نمایید تا در شرایطی که آسانسور از کار میافتد دسترسی راحتی به بیرون داشته باشید.
همچنین میتوانید درخواست اقامت در اتاقهای نزدیک به آسانسور را بدهید. اگر هم با اتوبوس سفر میکنید حتما دقت کنید که یک پله کمکی برای سوار و پیاده شدن افراد مسن موجود باشد و علاوه بر آن خودتان یا راننده نیز در سوار و پیاده شدن به وسیله نقلیه، آنها را یاری کنید.
زمانی را به استراحت اختصاص دهید:
اگر سفرتان را با استفاده از خودروی شخصی انجام میدهید و پدر و مادر سالمندتان همراهان هستند بایستی به مدت طولانی حرکت نکنید و پس از هر چند ساعت کوتاه رانندگی زمانی را برای استراحت آنها اختصاص دهید. زیرا یک جا نشستن و بی تحرکی افراد سالمند ممکن است باعث به وجود آمدن درد در افراد سالمند شده و آنها را در ادامه سفر با مشکلاتی مواجه نماید.
استفاده از غذاهای فست فودی را کنار بگذارید:
توجه داشته باشید که به خاطر وجود مشکلات بهداشتی و همچنین سخت هضم بودن فست فودها توصیه میشود از این غذاها به هیچ وجه در برنامه غذایی افراد مسن به ویژه در سفر استفاده نکنید.
به میزان حوصله فرزندان دقت داشته باشید:
همانطور که میدانید پدر و مادر سالمند ممکن است در طول سفر کم حوصله شوند و نتوانند مدت زیادی صرف گردش و تفریح کنند. این افراد ممکن است به خاطر دردهای کوچک بدنی تحمل کمتری نسبت به افراد عادی داشته باشند و از محیطی که در آن هستند زود خسته شوند و در نهایت تمایل زیادی به تغییر مکان داشته باشند. به همین خاطر بهتر است در این موارد آنها را به محل اقامت بازگردانید تا با استراحت کردن آرامش پیدا کنند.
بار سالمندان را با خود حمل کنید:
معمولا افراد سالمند توانایی زیاد مانند دوران جوانی خود ندارند و نمیتوانند به راحتی بارهایشان را جابه جا کنند. به همین خاطر بهتر است که برای حمل ساک و لوازم سالمندان به آنها کمک کنید و برای اینکه از بروز مشکل در طی سفر جلوگیری نمایید حتما بار آنها را حمل نمایید.
مشکل حرکتی سالمندان را مورد توجه قرار دهید:
چنانچه پدر و مادر سالمندتان با ویلچر و یا واکر توانایی راه رفتن دارند بایستی در برنامه ریزیهای خود حتما وضعیت جسمی آنها را مورد توجه قرار دهید. اغلب سالمندان آهسته حرکت میکنند و به همین خاطر بهتر است مراعات حالشان را بکنید و برای بازدید از مکانهایی که از زمان خاص سرویس میدهند زودتر در محل حضور داشته باشید.