نتایج نظرسنجی دو موسسه ایپسوس و اکسیوس نشان میدهد ۶۱ درصد مردم آمریکا باور دارند حمله به عراق صحیح نبوده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه ویون؛ امسال بیستمین سالگرد تهاجم نظامی آمریکا به عراق است. اگر چه در این جنگ صدام حسین، دیکتاتور عراق، سرنگون شد، اما اغلب کشورهای جهان آن را محکوم کردند. با این حال آمریکا مدعی شد صدام تسلیحات کشتار جمعی در اختیار داشت و با این ادعا اقدامش را توجیه کرد.
اما بیست سال بعد نتایج نظرسنجی نشان میدهد، اکثر شهروندان آمریکایی باور دارند حمله به عراق توجیه پذیر نبوده است. نظرسنجی را موسسات اکسیوس و ایپسوس انجام داده اند و نشان میدهد ۶۱ درصد آمریکاییها باور دارند تصمیم آمریکا به اشغال عراق صحیح نبوده است. نتایج نظرسنجی نشان میدهد آمریکاییها به استفاده از توان نظامی کشورشان در سایر کشورها بدبین هستند.
روسای جمهور پیشین آمریکا، چون باراک اوباما و دونالد ترامپ از جنگ انتقاد کردند و حتی بخش مهمی از مبارزات انتخاباتی خود را به انتقاد از جنگ اختصاص دادند. آنها میگفتند جنگ نه تنها به وجهه جهانی آمریکا آسیب زده بلکه منابع این کشور را مستهلک کرده است. در شورشی که پس از تهاجم نظامی آمریکا به عراق آغاز شد، بیش از ۲۰۰ هزار شهروند عراقی کشته شدند.
حدود پنج هزار نظامی آمریکایی در دوران اشغال عراق کشته شدند و دو هزار میلیارد دلار هزینه مالی به آمریکا تحمیل شد. آمریکا هیچ گاه نتوانست ثابت کند صدام حسین تسلیحات کشتار جمعی در اختیار داشته است، چون هیچ سلاحی پیدا نکردند. با وجود این جورج دبلیو بوش، رئیس جمهور وقت آمریکا، سخنرانی مشهور "ماموریت با موفقیت به پایان رسید" را در ماه مه، ۵ هفته پس از تهاجم نظامی آمریکا به عراق در ۲۰۰۳، ایراد کرد.
در ابتدا، اکثر مردم آمریکا به این سخنرانی واکنش مثبت نشان دادند و نتایج نظرسنجی که آن زمان برگزار شد نشان داد ۶۶ درصد مردم آمریکا با تهاجم نظامی موافق بودند. اما پس از سال ۲۰۰۵، رای مردم به مخالفت تغییر کرد. در حقیقت متحدان اروپایی آمریکا هم با این تصمیم مخالف بودند.
حال پس از سالها، نتایج نظرسنجیها نشان میدهد تنها ۳۶ درصد از مردم آمریکا از حمله به عراق حمایت میکنند و اکثریت نسل جدید مخالف جنگ هستند و احساس مثبتی به جنگ ندارند.