کودکانی که وعده های توصیه شده روزانه شیر، ماست و پنیر را رعایت نمی کنند، ممکن است مواد مغذی مهم و پروتئین لازم برای رشد و تکامل مناسب را دریافت نکنند.
شیر منبع مهمی از مواد مغذی منحصر به فرد و ضروری است که به سلامت کلی در الگوهای غذایی کودکان کمک می کند، اما در سن 6 سالگی، بیشتر کودکان وعده های روزانه توصیه شده از گروه غذایی لبنیات را مصرف نمی کنند و می تواند به عنوان عادت در بزرگسالی ادامه یابد و خطر اضافه وزن و ابتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی را افزایش دهد.
شیر، پنیر و ماست بسیاری از مواد مغذی منحصر به فرد و ضروری مورد نیاز برای سلامتی را فراهم می کنند. مصرف مقدار توصیه شده از غذاهای لبنی می تواند به کاهش مصرف برخی از مواد مغذی دریافتی از جمله ویتامین D، ویتامین A ، منیزیم و کلسیم کمک کند.
کارشناسان پیشرو سلامت معتقدند آب و شیر ساده تنها نوشیدنی های توصیه شده برای کودکان 1 تا 5 ساله هستند. جایگزین های گیاهی به دلیل تنوع گسترده در محتوای مواد مغذی، تأثیر بر کیفیت رژیم غذایی و پیامدهای سلامتی، به عنوان جایگزین مناسب برای شیر لبنی توصیه نمی شوند.
* شیر وغذاهای لبنی کیفیت رژیم غذایی را بهبود می بخشد
علاوه بر تامین مواد مغذی منحصر به فرد و ضروری مورد نیاز در طول زندگی، غذاهای لبنی حاوی سایر اجزای غیر ویتامینی و غیر معدنی ضروری دیگری هستند که به عنوان ترکیبات زیست فعال شناخته میشوند و در ماتریکس غذایی آن جاسازی شدهاند که اثرات ارتقاء دهنده سلامتی دارند. محدود کردن منابع غذاهای باکیفیت مانند شیر، پنیر و ماست احتمالاً تأثیر منفی ناخواسته ای بر سلامت کودکان دارد که می تواند عواقب مادام العمر داشته باشد.
به استثنای نوشیدنی های غنی شده سویا، نوشیدنی هایی که با بادام و سایر آجیل ها، برنج یا نارگیل تهیه می شوند، اغلب حاوی پروتئین کمی هستند و فاقد سایر مواد مغذی کلیدی هستند که برای حمایت از رشد بهینه و مناسب مهم هستند.
سدیم یک ماده معدنی است که می تواند به طور طبیعی وجود داشته باشد یا به غذاها اضافه شود. کاهش سدیم از غذاهای پخته غیر مغذی توصیه می شود. با این حال، سدیم را می توان در غذاهای سالم و مغذی مانند شیر، پنیر و ماست نیز یافت که در حال حاضر در رژیم غذایی کودکان کم مصرف هستند. اگرچه غذاهای لبنی منبعی از سدیم در رژیم غذایی را تامین می کنند اما آن ها همچنین غذاهای غنی از مواد مغذی هستند که پروتئین، کلسیم، فسفر و ویتامین آ را تامین می کنند و در آمریکا از سلامت مطلوب حمایت می کنند.
* شیر و غذاهای لبنی از امنیت تغذیه حمایت می کنند
کیفیت رژیم غذایی در دوران کودکی بر توانایی کودکان برای موفقیت در مدرسه و زندگی تأثیر می گذارد و بر نتایج سلامتی آینده مانند احتمال ابتلا به یک بیماری مزمن تأثیر می گذارد. شیر یک بخش ضروری و حیاتی از وعده های غذایی مدرسه است زیرا مواد مغذی متراکم، مقرون به صرفه، آسان برای مصرف و بسیار خوش طعم است و به کودکان کمک می کند تا نیازهای غذایی روزانه خود را برآورده کنند.