هزار و چهارصد و یکمین خانه محیط زیست کشور با حضور دکتر علی سلاجقه در مسجد صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشّریف محله فرحزادی تهران افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان
دکتر سلاجقه توضیح داد: ایران عضو بیش از ۱۵ کنوانسیون بین المللی و پروتکلهای متعدد زیست محیطی است و در یک سال و نیم گذشته دولت سیزدهم در ابعاد بین المللی محیط زیست اقدامات بسیار خوبی انجام داده است.
رئیس سازمان محیط زیست افزود: در تیرماه ۱۴۰۱ نخستین نشست منطقهای محیط زیست را با حضور وزرای ۱۱ کشور برگزار کردیم که دستاوردهای بسیار خوبی داشت.
ایشان تأکید کرد: موضوعاتی همچون سازمان و صندوق منطقهای محیط زیست را نیز پی ریزی و پیگیری کرده ایم و تمام اساسنامهها آماده و تحویل وزارت امور خارجه شده است.
دکتر سلاجقه ادامه داد: ما برای همسایگان جنوب غرب و شمال شرق کشور نیز نقشهها و برنامههای عملیاتی داریم و انشاالله با رایزنیهای محیط زیستی دیپلماتیک، اقدام برای کنترل گرد و غبار در منشا را آغاز خواهیم کرد.
رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به مشکل پسماند در کشور، بیان کرد: برای حل مشکل پسماند در سراوان، با همکاری وزرات کشور برنامه عمل چهارساله و ده ساله تدوین شده و طبق آخرین بازدید، این طرح پیشرفت خوبی داشته است.
ایشان درباره موضوع آلودگی هوا نیز گفت: در حوزه حمل و نقل عمومی اقدامات خوبی در حال انجام است و ۱۰۰ دستگاه اتوبوس برقی ساخت شرکت خودروسازی ایرانی و هزار دستگاه خودروی خارجی به ناوگان حمل و نقل عمومی شهر تهران افزوده خواهد شد.
دکتر سلاجقه همچنین با اشاره به ارائه سیاهه انتشار آلایندگی برای ۹ کلانشهر کشور و پیگیری این موضوع، اظهار کرد: حدود ۶۰ درصد آلودگی هوا در کلانشهرها مربوط به منابع متحرک و پروسه رفع این آلودگی زمانبر است و سعی داریم در این حوزه به صورت کمّی اقدام کنیم.
رئیس سازمان محیط زیست یکی دیگر از موضوعات مهم زیست محیطی را وضعیت تالابهای کشور عنوان کرد و گفت: طرح احیای تالابها را برای تالابهای بزرگ که ذخایر آبی کشور هستند آماده و جداول حقابه محیط زیستی آنها را به وزارت نیرو اعلام کرده ایم.
دکتر سلاجقه با تأکید بر اینکه مردم بهترین حافظان محیط زیست هستند، یادآور شد: بر همین مبنا طرح خانههای محیط زیست به منظور شبکه سازی و استفاده از ظرفیتهای مردمی و نیروهای جهادی مطرح شد و خوشبختانه امروز شاهد افتتاح هزار و چهارصد و یکمین خانه محیط زیست کشور در یک مسجد هستیم که افتخاری برای محیط زیست است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به جایگاه ویژه مساجد در بین مردم، وجود خانههای محیط زیست در این مکان مقدس میتواند الگوی بسیار مناسبی برای ارائه دستاوردهای آن به جهان باشد.