سیر و سماق ۲ خوراکی است که در داخل سفره هفت سین خودنمایی میکنند، اما راز وجود این دو خوراکی در این سفره رنگین چیست؟
در این مطلب خواص سیر و سپس خواص سماق را برای بدن بیان می کنیم.
خواص و انواع سیر
سیر 3 نوع بیابانی، بستانی و کوهی دارد که نوع معمول خوراکی، نوع بستانی است و به نوع کوهی، موسیر گفته میشود که بیشتر از آن در تهیه ترشی استفاده میشود.
ترکیبات سیر
سیر سرشار از آنتیاکسیدانها، مواد معدنی و ویتامینها، با سطوح بالایی از پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، روی، سلنیوم، ویتامینهای گروه ب و ویتامین C است.
سیر خام حاوی 59 درصد آب، 33 درصد کربوهیدرات، 6 درصد پروتئین، 2 درصد فیبر و کمتر از یک درصد چربی است.
تاریخ مصرف سیر در جهان
این گیاه حداقل 3000 سال در طب چین کاربرد داشته است. مصریان، بابلیها، یونانیها و رومیها از سیر برای موارد شفابخش استفاده میکردهاند. در جنگهای جهانی اول و دوم نیز از سیر بهعنوان ماده ضدعفونیکننده برای پیشگیری از "قانقاریا" استفاده میشد.
در طول تاریخ، سیر در سراسر دنیا برای درمان ناراحتیهای مختلف ازجمله فشار خون بالا، عفونتها و مارگزیدگیها استفاده شده است و برخی فرهنگها از آن برای دفع ارواح شیطانی استفاده میکردند.
چرا سیر بوی تندی دارد؟
ترکیب سولفوری سیر که به "آلیسین" معروف است علت بوی تند سیر است.
طبع سیر
سیر دارای طبع گرم و خشک دارد.
خواص کلی سیر
سیرخواص رقیق کنندگی خون، خشک کننده رطوبت معده و مفاصل، مدر است و در طب ایرانی به منظور پاکسازی حلق و صورت، سرفه و تنگی نفس و در کاهش درد مفاصل مفید است . سیر ضد سرطان، کاهنده چربی خون ، ضد میکروب بهبود دهنده متابولیسم قند بوده اما زیاده روی در مصرف خوراکی سیر برای چشم و ریه ، بواسیر و افراد مبتلا به زخم معده ، رفلاکس مری و افرادی که داروهای ضد انعقادی مصرف می کنند مضر است.
20 خاصیت فوق العاده سیر در سلامت،زیبایی و تناسب اندام
خواص سیر بسیار متنوع و زیاد است. در واقع سیر نه تنها یک ماده غذایی برای مزه دار کردن و خوش طعم تر کردن غذاهاست، بلکه خواص درمانی آن از گذشته زبانزد بوده است. البته علاوه برای خواص سیر و تاثیری که بر بهبود و درمان بسیاری بیماری ها دارد، اگر به طور افراطی مصرف شود می تواند مضراتی هم داشته باشد.
خواص سیر از گذشته مورد توجه افراد بوده است و این ماده خوراکی مفید، کاربردهای زیادی برای افزایش سلامت و بهبود وضعیت جسمانی افراد دارد.
1-خواص سیر برای درمان سرماخوردگی
گفته می شود سیر به عنوان یک مکمل در بالا بردن عملکرد دستگاه ایمنی مؤثر است. بنابراین یک تا دو سیر را له کنید و آن را به همراه با یک قاشق عسل مصرف کنید. مصرف ترکیب سیر و عسل را دو بار در روز تکرار کنید.
2-خواص سیر برای کاهش فشار خون
پژوهش های انسانی نشان داده است، سیر به عنوان یک مکمل غذایی تأثیر چشمگیری در کاهش فشار خون افراد مبتلا به فشار خون بالا دارد. دو حبه سیر را بکوبید و آن را ببلعید. شما همچنین می توانید سیر را به شکل پخته بخورید. سیر خام جریان خون را بهبود می بخشد و فشار وارده بر قلب را کاهش می دهد. اگر نمی توانید سیر خام مصرف کنید، این کاری است که می توانید انجام دهید؛ به ۱ قاشق غذا خوری آب چند قطره آب سیر تازه اضافه کنید. دو بار در روز از آن بنوشید.
3-خواص سیر برای پیشگیری از آلزایمر
اثرات سیر روی کاهش کلسترول و فشار خون، و نیز خواص آنتی اکسیدانی آن، می تواند برای پیشگیری از آلزایمر و جلوگیری از فراموشی و سایر بیماری های مغزی مفید باشد. می توانید به هرکدام از خوراکی ها یا سالادهایتان یک حبه سیر اضافه کنید. اما برای کسب نتایج بهتر، باید مقدار بیش تری از این سبزی پرخاصیت مصرف کنید زیرا آنزیم های آنتی اکسیدان بدن را افزایش می دهد.
4- خواص سیر برای استخوان
پژوهشی که روی زنان یائسه انجام شد، نشان می دهد که مصرف روزانه ی دوزی از سیر خشک شده (معادل ۲ گرم سیر خام) به طور چشمگیر علائم کمبود استروژن را کاهش می دهد. این نشان می دهد که ممکن است سیر اثرات مفیدی روی سلامت استخوان زنان داشته باشد. همچنین مشاهده شده است خوراکی هایی مانند سیر و پیاز اثرات مفیدی روی آرتروز دارد.
5- خواص سیر برای کبد
مصرف طولانی مدت و زیاد نوشیدنی های الکلی می تواند به کبد آسیب بزند و سلامت آن را با خطر مواجه کند. دانشمندان دانشگاه شاندونگ چین دریافته اند «دی آلیل دی سولفید» که جزو ترکیبات گوگرددار آلی موجود در سیر است، می تواند در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از مصرف اتانول از بدن محافظت بکند. درنتیجه این ترکیب می تواند از آسیب های کبدی ناشی از مصرف الکل جلوگیری کند.
براساس مطالعه ای که تیم مشترکی از دانشگاه کینگز لندن و دانشگاه آنگلیای شرقی انگلستان انجام دادند زنانی که در رژیم غذایی مقدار زیادی «آلیوم» مصرف می کنند، کمتر از دیگران به آرتروز مبتلا می شوند. آلیوم در سیر، تره فرنگی، موسیر و پیاز به فراوانی یافت می شود. نویسندگان این مطالعه معتقدند نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد سیر نه تنها می تواند در پیشگیری از آرتروز مؤثر باشد، بلکه به درمان آن نیز کمک می کند.
7-خواص سیر برای پیشگیری از پوسیدگی دندان
باکتری ها باعث تشکیل پلاک دندان و درنهایت پوسیدگی دندان می شوند. سیر با خاصیت ضدمیکروبی اش در نابودی این باکتری ها مؤثر است. همچنین سیر عفونت های دهانی مانند پیوره (بیماری بافت های اطراف دندان)، برفک دهان و زخم های ناشی از دندان مصنوعی را درمان می کند.
8-خواص سیر برای درمان عفونت های ناشی از HIV
در یک مطالعه ی سلولی دی آلیل دی سولفید موجود در سیر توانست سلول های دستگاه ایمنی آلوده به ویروس HIV را از بین ببرد یا مانع از رشد آن ها بشود. همچنین دی آلیل دی سولفید با کاهش تولید پروتئین های مؤثر در همانندسازی HIV، مانع از همانندسازی این ویروس ها شد.
9-خواص سیر برای درمان زخم های ناشی از هلیکوباکتر
سیر خام در برابر هلیکوباکتر پیلوری خاصیت ضدباکتری دارد. هلیکوباکتر پیلوری یکی از شایع ترین علل عفونت های باکتریایی و از علل اصلی ایجاد زخم ها در انسان ها و حیوانات است. سیر با پروتئین های مؤثر در ایجاد التهابات TLR4)و (NF-kB واکنش داده و مانع از تأثیر آنها در ایجاد التهابات می شود.
10-خواص سیر برای درمان سرطان
آلیل مرکاپتوسیستئین (SAMC) یک ترکیب گوگرددار در سیر است که می تواند سرعت رشد سلول های سرطانی را کاهش بدهد و موجب مرگ سلول های سرطانی بشود. در مطالعات سلولی آلیل مرکاپتوسیستئین به پروتئین توبولین که در تکثیر سلول ها نقش داشته متصل شده و رشد سلولی را مختل می کند. همچنین آلیل مرکاپتوسیستئین با فعال کردن پروتئین های خاص، موجب مرگ سلول های سرطانی می شود.
مصرف آلیوم مخصوصا آلیوم موجود در سیر می تواند خطر بروز سرطان پروستات را کاهش بدهد. بدین منظور دو بخش سیر را با یک بخش عسل مخلوط کنید. بعد این خمیر را با آب خالی ترکیب کنید و خوب هم بزنید. حالا قبل از صبحانه و پیش از خواب از آن بنوشید تا مشکل بزرگی پروستات تان بر طرف شود.
12- خواص سیر برای زنان
از دیگر خواص سیر می توان به جلوگیری از پیشرفت سرطان سینه اشاره کرد. دی آلیل دی سولفید موجود در سیر می تواند از طریق افزایش مرگ سلول های سرطانی و ممانعت از رشد آنها مانع از رشد تومورهای پستان در موش ها بشود.
13-خواص سیر برای معده
آلیل مرکاپتوسیستئین موجود در سیر می تواند در جلوگیری از پیشرفت سرطان معده موش ها مؤثر باشد. آلیل مرکاپتوسیستئین با فعال کردن آنزیم کاسپاز و پروتئین کیناز موجب مرگ سلول های سرطانی می شود.
14- خواص سیر برای درمان آلرژی
اِتیل استات موجود در عصاره ی سیر می تواند پروتئین FceRI دستگاه ایمنی را به طور مستقیم متوقف بکند. این پروتئین با آزادکردن عوامل التهابی با بروز واکنش های آلرژیک ارتباط مستقیمی دارد. عصاره ی سیر با مهار آزادشدن هیستامین می تواند از بروز واکنش های آلرژیک جلوگیری بکند.3 الی 5 حبه سیر بردارید، پوست آن ها را بکنید و خرد کنی. سیرهای خرد شده را با یک یا دو قاشق غذاخوری عسل ترکیب کنید تا یک شربت غلیظ به دست آید.
این شربت را قورت دهید تا حساسیت تان بهبود یابد. این شربت باید روزی سه الی چهار بار مصرف شود. اگر دوست ندارید سیر خام مصرف کنید می توانید روزانه دو یا سه بار مکمل سیر استفاده کنید.
15-خواص سیر برای پوست
سیر با تحریک سلول های ایمنی، در مراقبت از پوست در برابر اثرات مخرب پرتوهای فرابنفش مؤثر است. زمانی که فرد در معرض پرتوهای فرابنفش قرار بگیرد، یوروکانیک اسید موجود در پوست تغییر کرده و عملکرد دستگاه ایمنی را متوقف می کند. عصاره ی سیر با کاهش غلظت یوروکانیک اسید در موش ها از کاهش فعالیت دستگاه ایمنی جلوگیری کرد.
دی آلیل دی سولفید موجود در سیر می تواند از واکنش های خودایمنی جلوگیری کند و با افزایش سلول های سرکوب کننده ی دستگاه ایمنی رشد موها را تحریک بکند. 10 حبه سیر را پوست کنده و در غذاساز بریزید تا خمیر نرمی به دست بیاید. 4 قاشق روغن زیتون را به خمیر اضافه کرده و چند دقیقه دیگر در غذاساز بگذارید. تکه های سیر را با یک صافی از روغن زیتون سیردار جداکنید. روغن را در شیشه بریزید. بقیه مواد را در این شیشه بریزید و خوب هم بزنید.
2 تا 3 قاشق غذاخوری از این ترکیب روغنی برداشته و بر پوست سر و موی تان بگذارید. بر نوک موهای تان تمرکزکنید چرا که آن ها آسیب دیده ترین قسمت هستند. وقتی همه موهایتان با روغن پوشانده شد، سرتان را با یک حوله گرم ببندید و بگذارید ۲۰ دقیقه بماند.سپس موهای تان را با یک شامپوی غیرسولفاته ملایم بشویید. به موهای تان نرم کننده بزنید. اجازه دهید موی تان خشک شود.
17-خواص سیر برای کاهش سطح کلسترول
سیر می تواند با کاهش ساخت کلسترول در کبد، کلسترول کامل و لیپوپروتئین با چگالی پایین یا کلسترول بد را کاهش بدهد. کلسترول بد در رگ های خونی لخته می شود و خطر بروز حملات قلبی و سکته ها را افزایش می دهد.
18-خواص سیر برای لاغری
افراد چاق باید مستقیما سیر خام بخورند یا آن را به رژیم غذایی روزانه شان اضافه کنند. برای آن که بیش ترین بهره را از آن ببرید، سیر را له کنید و بگذارید ۱۰ دقیقه در دمای اتاق بماند. سپس آن را بپزید. با این کار ۷۰ درصد از ترکیبات طبیعی سیر حفظ می شود.
اگر واقعا مایلید برای کاهش وزن از از سیر استفاده کنید، سیرسیاه بسیار مؤثر است. سیر سیاه در واقع سیری است که یک ماه تحت حرارت بالا کهنه و تخمیر شده است. بنابراین، سیر سیاه هیچ ماده نگهدارنده یا افزودنی ندارد. این سیر طعم شیرینی به غذا می دهد. هم چنین انتی اکسیدان های آن دوبرابر سیر خام است.
19-خواص سیر برای درمان دیابت
سیر مقاومت به انسولین، قند خون و کلسترول را در بیماران دیابتی کاهش می دهد. سیر با کاهش فعالیت آنزیم های فسفاتاز و آمینوترانسفراز مؤثر در انتقال گلوکز به کبد موجب کاهش قند خون در موش ها شد. همچنین سیر مانع از فعالیت آنزیمی می شود که داروی CYP2E1 را در کبد تجزیه کرده و از این طریق نیز مقاومت به انسولین را کاهش می دهد. این آنزیم درنهایت می تواند با افزایش استرس اکسیداتیو عملکرد انسولین را مختل بکند.
20- خواص سیر برای درمان عفونت گوش
یکی از بهترین درمان های خانگی برای عفونت گوش استفاده از سیر است. سیر نه تنها خصوصیات تسکین درد دارد، بلکه دارای خواص ضدمیکروبی که به درمان موثر عفونت گوش کمک می کند نیز هست. در پایین راههایی برای درمان عفونت گوش آمده است. دو حبه سیر را در دو قاشق غذاخوری روغن خردل یا روغن کنجد بپزید. سپس بعد از سیاهشدن مخلوط آن را صاف کنید. بعد، روغن را (۲-۴ قطره) مانند قطره های گوش در گوش عفونی بریزید.
در طب سنتی کشور ما اینطور آمده است که برای بهرهمندی حداکثری از خواص سیر خام، بهتر است که آن را بهصورت ناشتا مصرف کنیم؛ آن بدون آنکه بجویم، بلکه باید آن را درسته قورت دهیم! خواص بسیاری نیز برای آن مطرح شده است که اگر بخواهیم خلاصه کنیم، به شرح زیر است:
از جمله مهمترین خواص سیر خام در زمان ناشتایی، خواص ضدالتهابی آن است.
سیر خام در زمان ناشتا بودن میتواند ضدباکتریایی و ضدمیکروبی باشد و آلودگیهای بدن شما را دفع کند. از همین راه از بروز سردرد های تابستانی نیز جلوگیری خواهد کرد.
بهعلاوه، برای جلوگیری از بیماریهای تنفسی و ریوی نیز بسیار مفید خواهد بود. سیر میتواند از سل× برونشیت، ذاتالریه، سرماخوردگی و حتی آسم نیز جلوگیری کند.
مضرات سیر
استفاده زیاد از آن در بعضی اشخاص موجب سردرد ، ضعف نیروی جنسی ، ضعف چشم و عوارض بواسیر می شود .
سیر برای افرادی که اسهال دارند مضر است .
افرادی که معده ضعیف دارند و بطور کلی سیستم هاضمه آنها ضعیف است نباید در خوردن سیر افراط کنند .
کسانیکه یبوست دارند نباید سیر بخورند و برای رفع مضرات آن سیر را باید با آب و نمک پخته و کمی بان روغن بادام یا کرده اضافه کنید تا مضر نباشد .
اشخاصی که گرم مزاج هستند اگر می خواهند سیر بخورند طبق توصیه ابن سینا حکیم ایرانی باید سیر را بپزند یا از سیر ترشی استفاده کنند .برای پختن سیر پس از پوست کندن آنرا بمدت سه دقیقه بخار دهید .
بیشتر بخوانید:معجزه ای به نام موسیر ایرانی
اشخاصی که دارای فشار خون پائین هستند نیز نباید سیر بخورند و همینطور کسانیکه آلرژی دارند نباید از سیر استفاده کنند.
آشنایی کلی با سماق
سماق از راسته افراسانان و تیره پسته این است.منطقه رویش این گیاه در غرب آسیا و شرق آفریقا و امریکای شمالی است.
محل رویش سماق
در ایران در شازند و تبریز و اردبیل و گرمی و شمیران و تفرش و خراسان و قم و محلات و شیراز و رودبار و … می روید.
جنگل های سماق در کوههای شهر شازند، کوههای مجاور روستاهای عبدالله کندی و القناب از توابع گرمی (در استان اردبیل) واقع شدهاست.
هسته سماق
هسته سماق یک آنتی اکسیدان قوی است و خواص ضد سرطانی دارد.
برای مبارزه با عفونت های قارچی تجویز می شود.
مصرف سماق خواص و فواید بی نظیری را برای سلامت بدن دارد، همچنین مصرف سماق برای مبارزه با میکروب، مبارزه با سرطان و جلوگیری از پوکی استخوان بسیار مفید است.
سماق، مزه منحصر به فردی دارد که معمولاً به تند و کمی میوه ای و کمی شبیه لیمو توصیف می شود. و دارای یک مزه متمایز برای غذاها می باشد. در حقیقت تحقیقات اخیر نشان می دهد که سماق می تواند اثر قدرتمندی روی کنترل قند خون، سلامت قلب، پیش گیری از بیماری ها و حتی تسکین درد داشته باشد.
مواد مغذی سماق و مصارف پزشکی طبیعی:
همانند دیگر گیاهان و ادویه های دارویی، سماق کالری کم، اما ویتامین C بالایی دارد و باعث ایجاد یک آنتی اکسیدان مهم برای کمک به مبارزه با بیماری ها و بهینه سازی سلامتی می شود.
به طور خاص، سماق غنی از پلی فنول ها و فلانوئیدها است، مانند:گالیک اسید، متیل گالات، کامپرلو و کورستین ؛ هم چنین حاوی تانین است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند و ممکن است خواص ضد سرطانی نیز داشته باشد.
فواید عالی سلامتی سماق:
چرا باید با سماق آشپزی کرد؟
اگر اهل خاور میانه هستید، احتمالاً با سماق آشنایی دارید ، این یک ادویه سرخ رنگی است که در سالاد فلسزینی یا سالاد فتوش وجود دارد. و اگر با آن آشنا نیستید، به شدت توصیه می کنیم امتحانش کنید! اما آیا می دانستید که سماق به عنوان یک ادویه سالم برای سلامتی تلقی می شود؟
سماق یک ادویه است که از دانه های توت مانند سماق، از درخت سماق در خاور میانه بدست می آید و چنانچه در بخش سلامت نمناک گفته ایم به دلیل رنگ قرم و طعم تندش مشهور است. و حالا دانشمندان فواید سلامتی این ادویه تند را مطالعه می کنند.
فواید گیاه سماق چیست؟
بیشتر برای دادن مزه ترش به غذاهای گوشتی استفاده می شود. با توجه به گیاهانی که اغلب در غذا به کار می روند، سماق به ندرت استفاده می شود. به این دلیل که معمولاً افراد دوست ندارد که در غذا، مزه لیموناد یا ناشناسی را مزه کنند.
اما میوه گیاه سماق به خصوص در آمریکای شمالی بسیار محبوب است. به خاطر مزه ترش عالی همراه با فواید سلامتی اش برداشت می شود. در بسیاری از نقاط جهان، به ویژه در خاور میانه، آمریکای شمالی و آفریقا در مناطق وسیعی کشت می شوند. گیاهان قرمز، سبز یا کرم رنگ در طول زمان خشک می شوند و به رنگ قرمز تیره و ارغوانی تبدیل می شوند.
سماق یک جای بزرگی در غذاهای ترکی، عربی و خاورمیانه ای دارد. به طور خاص، مزه ترکی گیاه سوماق، بومیان آمریکای شمالی در شربت داغ یا سرد و چای از آن استفاده قرار می گیرد.
خواص و فواید سلامتی سماق
1.یک آنتی اکسیدان قدرتمند است:
سماق دارای آنتی اکسیدان های قوی است که با سلول های بدی مبارزه می کند و به سلول های سالم آسیب می رسانند.
با توجه به مطالعه ای علمی، آنتی اکسیدان ها با سلول های بدی که مسئول بیماری های قلبی، پیری زودرس، اختلالات شکم و بسیاری از رویداده ای ناگوار دیگر هستند مبارزه می کنند.
2. سماق برای مبارزه با عفونت های قارچی:
در نتتجه تحقیقات علمی دیگر، معلوم شده است که سماق دارای خاصیت ضد قارچی موثر است. سماق قادر به مبارزه با آسپرژیلوس فلاووس (موثرترین سلول مضر)، به خصوص پاتوژن انسانی خواهد بود.
آسپرژیلوس فلاووس ممکن است که باعث عفونت ریه و تنگی نفس شود. شیمی درمانی یک درمان سرطان است که از داروها برای جلوگیری از رشد سلول های سرطانی استفاده می کند، یا با کشتن سلول ها یا با توقف آن ها از تقسیم کردن آن ها. این عفونت می تواند بسیاری از اعضا بدن از جمله ریه ها، قلب، کلیه ها و مغز را تحت تاثیر قرار دهد.
درد قفسه سینه، تب و درد مفاصل، شایع ترین نشانه های عفونت قارچی هستند.
3. سماق برای مبارزه با میکروب:
براساس مطالعه ای که در سال 2010 در ترکیه انجام شد، سماق یک گیاه ضدمیکروبی می باشد. گفته می شود که گیاه سماق به عنوان یک دفاع جدی در برابر مواد مغذی کم مصرف به ویژه سالمونلا تیفیموریوم مورد استفاده قرار می گیرد.
این یک سلاح بسیار موثر علیه میکروب ها است، وقتی که به عنوان مخلوطی از سوماق و روغن آویشن به کار می رود.
4.سماق مناسب برای دیابت:
مطالعات نشان داده اند که گیاه سماق در درمان دیابت و چاقی موثر است. طبق نتایج آزمایشگاهی، سماق یک آنتی اکسیدان قوی است که به کاهش کلسترول و قند خون کمک می کند.
5. سماق ادرار آور است:
سماق دارای خواص ادرار اوری است بنابراین، مشاهده شده است که این یک گیاهی است که به حذف مواد سمی از بدن کمک می کند. برای دفع ادرار و التهاب دردناک و التهاب ناشی از التهاب مثانه استفاده می شود. در خاورمیانه، آب ترش سوماق یک گزینه رایج برای تسکین ناراحتی شکم استفاده می شود.
6.سماق برای مبارزه با سرطان:
برخی مطالعات نشان داده اند که گیاه سماق دارای خواص ضد سرطانی است. اگر شما سیگاری هستید، ممکن است بتوانید خطر ابتلا به سرطان ریه را با استفاده از ترکیبی از شیمی درمانی و پرتو درمانی کاهش دهید.
محققان معتقدند که سرطان پستان از سلول های سالم در طول درمان محافظت می کند. در نتیجه، سوماق به عنوان یک عامل امیدبخش برای شیمی درمانی در نظر گرفته می شود.
7.سماق برای مناسب برای سلامتی زنان:
عصاره سماق، چای سماق، پوست سماق به طور سنتی برای درمان بیماری های زنان به کار می رود. سماق نیز به صورت خارجی و موضعی در ترشحات شدید واژینال استفاده می شود.
به علاوه شیر مادر نیز افزایش می یابد. به درمان اختلالات قاعدگی، گرفتگی عضلات، سوختگی قاعدگی و درد با عمل کردن مثل استروژن کمک می کند.
8.سماق برای جلوگیری از پوکی استخوان:
این یک بیماری شایع است که توسط استخوان های ضعیف و ترد ناشی از ریزش استخوان و افزایش خطر شکستگی مشخص می شود. خطر ابتلا به پوکی استخوان با افزایش سن بیشتر می شود, احتمال ابتلا به پوکی استخوان در استخوان ران, گردن و ستون فقرات کمری وجود دارد.
9.چای سماق ضد التهاب است:
التهاب به عنوان عامل اغلب بیماری ها شناخته می شود و سماق نوعی ادویه ضد التهاب است که به مبارزه با اختلالات مختلف، سرماخوردگی و آنفولانزا کمک می کند.
10.سماق برای تسکین درد ماهیچه ای:
اگر از درد و ناراحتی مزمن ماهیچه ای رنج می برید, تغییر کابینه ادویه تان می تواند کمک کند. در واقع, یک مطالعه نشان داد که عصاره سماق از این گیاه می تواند به کاهش درد عضلانی در حین فعالیت هوازی در بزرگسالان سالم کمک می کند.
فواید سماق ترش چیست؟
به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی استفاده می شود.
سماق ترش سطوح کلسترول بد را کاهش می دهد.
به مبارزه با پیری زودرس و بیماری ها کمک می کند.
بیماری شریان های اصلی.
برای دیابت نوع 2 مفید است.
سطح قند خون را کاهش می دهد و کنترل گلیسمی را بهبود می بخشد.
به درمان خارش پوست کمک می کند.
دارای خاصیت ضد میکروبی و ضد میکروبی است.
به درمان بیماری های مفاصل کمک می کند.
با اسهال، خونریزی، سرماخوردگی، گلو درد و بیماری سل مبارزه می کنند.
به درمان آسم، زخم و پوکی استخوان کمک می کند.
برای سلامتی چشم، سلامتی گوش و سلامت قلب مفید است.
فواید چای سماق:
چای سماق به راحتی آماده می شود و سالم است. چای سماق که رنگ قرمز زیبایی دارد، می تواند با استفاده از یخ و چای سرد آماده شود. زمانی که با لیموناد مخلوط می شود، منبع عالی ویتامین C می شود و مقاومت بدن را افزایش می دهد.
چای سماق یک منبع ویتامین C است. بنابراین برای بیماری های زمستانی مثل سرماخوردگی و آنفولانزا خوب و مفید است. چای سماق برای مخلوطی از مشکلات آسم، تنگی نفس، اسهال، سرفه، گلو درد و عفونت مفید در نظر گرفته می شود.
برای تنظیم سطح کلسترول و درمان دیابت با کاهش قند خون مورد مطالعه قرار گرفته است.
هنگامی که عصاره اش در بافت پانکراس خوک آزمایش شد, فعالیت ضد لیپازی مشخص شد.
فعالیت ضدلیپازی:
وقتی با دوز 300 mg / mL استفاده شود مزایایش مانند ارلستات که در داروهاییی که برای چاقی استفاده می شوند، می شود.
با مهار لیپاز پانکراس که آنزیمی است که توسط پانکراس ترشح می شود, کار می کند که به شکستن چربی ها برای هضم کمک می کند. زمانی که چربی ها به طور کامل تجزیه نمی شوند, کالری کمتری از آن ها جذب می شود.
سماق و درمان اسهال
سماق در درمان بیماریهای گوارشی موثر است و حتی خاصیت ضد اسهالی دارد. همراه کردن سماق با زردۀ تخم مرغ و گشنیز خشک اسهال بسیار سخت را بند میآورد. سماق در ترکیب با سایر ادویه برای انواع اسهال و کم کردن زیادی ادرار مفید است.
سماق قابض است و حالت قبض و جمع کنندگی دارد. بنابراین کسانیکه دچار اسهال هستند میتوانند از جوشیده و دم کرده سماق یا افزودن آن به غذا برای بهبود اسهال استفاده کنند. اگر همراه با برنج باشد میتواند برای بند آورندگی اسهال مفیدتر باشد چون برنج هم کمی حالت جمع کنندگی دارد. برای این منظور پیشنهاد میکنیم چلو سماق مصرف کنید.
چگونه می توان سماق را مصرف کرد:
می توان آن را روی مرغ یا ماهی پاشید و استفاده کرد. همچنین می توانید سماق را به ماست یا سیب زمینی شیرین فصلی یا چیپس اضافه کنید.
در نوشیدنی ها نیز خوش مزه است و حتی می توانید از لیموناد سماق استفاده کنید و حتی می توانید یک شربت سرفه طبیعی تهیه کنید.
عوارض جانبی سماق:
واکنش های نامطلوب خوردن عصاره سماق نادر هستند و ممکن است شامل این موارد باشند:
واکنش های آلرژیکی سماق:
از آنجا که این ادویه در همه خانواده ها است, آن هایی که آلرژی دارند باید قبل از خوردن با پزشک مشورت کنند. آن هایی که آلرژی به انبه دارند نیز باید توجه داشته باشند زیرا هر دو درخت در یک خانواده هستند.
درماتیت, جوش و خارش پوست میوه سماق به دلیل محتوای بالای اوروشیول آن یک اسطوره است. این ها به دسته توکسیک.دندرون طبقه بندی می شوند.
کاهش وزن:
اگر چه بیشتر اکثرا این را یک منفعت تلقی می کنند, اما باید بگوییم که آن هایی که وزن کمی دارند و مشکل حفظ وزن سالم دارند باید از خوردن روزانه سماق اجتناب کنند. این به دلیل فعالیت ضد آنزیم لیپاز است که تا حدی جذب چربی در روده کوچک را مسدود می کند.
کوئرستین موجود در سماق یک آنتی اکسیدان قوی است که اثرات ضد سرطانی و اثرات جانبی جهش زا را در تحقیقات نشان می دهد. در یک مفهوم کاملاً نظری, دومی ممکن است نگران کننده باشد. آنزیم ها و سطوح PH قلیایی برای غیرفعال کردن اثرات جهش زایی شناخته شده اند.
تا زمانی که اطلاعات ایمنی در دسترس نباشد, اجتناب از مقادیر زیاد عصاره و چای سماق توصیه می شود.
تداخلات دارویی با سماق:
استاتین ها برای کاهش کلسترول, داروهای فشار خون و درمان های دیابت ممکن است به شدت تحت تاثیر قرار گیرند. وقتی مقادیر بالایی از سماق با آن ها گرفته می شود, نتیجه ممکن است کم باشد.
اطلاعات کافی در مورد این که آیا سماق برای همه کاملاً ایمن است یا خیر وجود ندارد. به همین دلیل باید پیش از استفاده از سماق, با پزشک خود مشورت کنید. هم چنین می تواند باعث ایجاد واکنش های پوستی شود.
برای دوران حاملگی و شیردهی اطلاعات کافی وجود ندارد که گیاه سماق در دوران بارداری و شیردهی کاملاً ایمن است یا نه. بنابراین, عدم مصرفش بهتر است.
سماق عمدتاً در طب سنتی و مردمی به کار می رود. بنابراین, مطالعه ای برای تعیین دوز استاندارد توصیه شده این گیاه انجام نشده است. میوه سماق معمولاً آماده و به صورت چای با آب جوش مصرف می شود.
بیشتر بخوانید:بااین سبزی تمام عفونتهای بدن را درمان کنید
مهم سماق
میوه تازه و نرسیده سماق سمی است و خوردن سماق تازه ممکن است باعث مسمومیت شود، بنابراین بهتر است سماق خشک را مصرف نمود. به دلیل اینکه طبع سماق سرد است، افراد سرد مزاج بایذ در مصرف آن حد اعتدال را رعایت کنند. همچنین مصرف بیش از حد سماق میتواند مسمومیت زا باشد. سماق را باید به دور از نور مستقیم خورشید نگهداری نمایید تا خواص آن حفظ شود.
منابع:تسنیم ،تانما،اسنپ اکسپرس،نمناک
توضیحات دکتر کرد افشاری متخصص طب سنتی درباره خواص سیر و سماق