همزمان با برگزاری نخستین همایش یوزپلنگ آسیایی، از 20 محیط بان نمونه کشوری در زیستگاه یوزپلنگ تقدیر شد.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، در این مراسم که با حضور حامیان یوزپلنگ برگزار شد ، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به خدمات محیط بانان در عرصه های محیط زیست کشور گفت: این محیط بانان هستند که با مردم مرتبط هستند و در پیاده کردن طرح ها و گرفتن بازخوردها و کمک به اصلاح روشها بیشترین نقش را دارند.
معصومه ابتکار، از سازمانهای بین المللی، ایرانیان خارج از کشور و متخصصان غیرایرانی که تاکنون در زمینه حفاظت از یوزپلنگ اسیایی فعالیت کرده اند دعوت کرد همکاری خود را گسترش دهند، چرا که حفاظت از یوزپلنگ آسیایی بدون همکاری بین المللی میسر نخواهد شد.
وی همچنین در فراخوانی که بزودی منتشر می شود از سازمان های مردم نهاد زیست محیطی دعوت کرد گزارشی از وضع محیط زیست کشور برای ارائه در گزارش 100 روزه دولت به سازمان محیط زیست ارائه دهند.
ابتکار گفت : سازمانهای مردم نهاد میتوانند از این طریق نظرات خود را به شکل خلاصه ارسال و با سازمان حفاظت محیط زیست همکاری کنند .
وی تاکید کرد: برای خروج از شرایط کنونی زیست محیطی کشور باید از سازمانهای مردم نهاد استفاده شود.
ابتکار با اشاره به اینکه سازمان حفاظت محیط زیست در سالهای اخیر شکایتهایی را علیه برخی فعالان مدنی و خبرنگاران منتقد تقدیم دستگاه قضایی کرده است، گفت: رسما همه آن شکایتها پس گرفته خواهد شد و سازمان حفاظت محیط زیست از این پس علیه هیچ فعال مدنی و خبرنگار فعال حوزه محیط زیست شکایت نخواهد کرد.
حمایت قاطع سازمان حفاظت محیط زیست از محیط بانان
معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست، نیز د راین مراسم حمایت از محیط بانان وظیفه شناس را مهمترین وظیفه این سازمان دانست و گفت: این سازمان در برخورد با افراد خاطی در محیط زیست کوتاه نخواهد آمد.
احمد علی کیخواه تاکید کرد: سازمان حفاظت محیط زیست در هیچ شرایطی اجازه نخواهد داد کسانی که وظیفه خود را به درستی انجام میدهند در برخورد با متخلفینی که قدرت و ثروت را در دست دارند، مورد هجمه و حمله این افراد قرار گیرند و یا اخراج شوند.
وی به خلاء قانونی و درک حداقلی از ضرورت و اهمیت منابع طبیعی و محیط زیست اشاره کرد و گفت: این خلا باعث شده است تخریب ها در محیط زیست افزایش یابد .
کیخواه علت اصلی کاهش تعداد یوزپلنگ در کشور را دخالت بشر و یا تخریب زیستگاه ها دانست و افزود: حوزه ای که تخریبها را انجام می دهد، سایر ارکان دولت است که باید رفتارهای خود را اصلاح کند.
وی با بیان اینکه حفاظت از محیط زیست وظیفه ذاتی سازمان محیط زیست است، ادامه داد: اما این مردم هستند که باید دیده بان محیط زیست باشند و اندیشههایی را که برای حفاظت از محیط زیست عمل نمیکند، در دست بگیرند.
کیخواه با اشاره به اقدامات انجام شده در سازمانهای مردم نهاد برای حفاظت از محیط زیست، گفت : اندک کاری هم که برای حفاظت از یوزپلنگ آسیایی انجام می شود با حضور همین سازمان های مردم نهاد صورت می گیرد و اگر این افراد نبودند این تعداد یوزپلنگ هم نداشتیم.
در این مراسم همچنین از خدمات ده نفر از حامیان یوزپلنگ اسیایی تجلیل شد.
مرحله دوم همکاری ایران و سازمان ملل برای حفاظت از یوزپلنگ اسیایی
مدیر پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی سازمان حفاظت محیط زیست، از اجرایی شدن مرحله دوم همکاری ایران و سازمان ملل برای حفاظت از یوزپلنگ اسیایی خبر داد.
هومن جوکار در حاشیه تجلیل از 20 محیط بان نمونه زیستگاه یوزپلنگ اسیایی در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر با اشاره به پایان یافتن مرحله نخست این همکاری در سال 2012 که ده سال به طول انجامید، گفت: سند همکاری ایران و سازمان ملل تا یک ماه آینده برای اجرایی شدن مرحله دوم که به مدت سه سال ادامه دارد، امضا می شود.
وی افزود: در این مرحله سازمان ملل 300 هزار دلار و سازمان حفاظت محیط زیست با مشارکت یکی از سازمان های مردم نهاد 900 هزار دلار برای حفاظت از یوزپلنگ اسیایی اعتبار اختصاص می دهند.
جوکار، اجرای مرحله نخست حفاظت از یوزپلنگ اسیایی را بدلیل بی توجهی مردم به این گونه مهم جانوری چندان موفقیت آمیز ندانست و گفت: در این مرحله بودجه پیش بینی شده بیشتر صرف حفاظت از زیستگاههای یوزپلنگ به صورت فیزیکی و همچنین طرحهای تحقیقاتی در این خصوص شد.وی افزود: در مرحله جدید تلاش می شود از مشارکت مردم نیز برای حفاظت از یوزپلنگ استفاده شود.مدیر پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی تعداد یوزهای موجود در کشور را حداقل 50 قلاده برشمرد و افزود : متاسفانه در مرحله نخست تعداد یوزها افزایش نیافته است و در صورتی که این روند ادامه یابد از تعداد آنها کاسته می شود.وی ابراز امیدواری کرد : در مرحله جدید با افزایش امنیت در مناطق حفاظت شده تعداد یوزها افزایش یابد.