این نکات به شما کمک خواهد کرد که یک تغذیه سالم برای دلبندانتان در طول سفر داشته باشید
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، تغذیه کودکان همواره در هر شرایطی مهم است به ویژه در هنگام مسافرت گاهی والدین مجبور هستتند مواد غذایی را همراه خود ببرند تا کودکان از تغذیه سالم برخوردار باشند، اما باید نکاتی را بدانید تا کودک دچار مسمومیت غذایی نشود. در ادامه مطلب قصد داریم دانستنیهایی پیرامون تغذیه کودکان در سفر را برایتان به اشتراک بگذاریم.
تغذیه کودکان در سفر
سفر با کودکان بسیار دلنشین است؛ اگرچه نیازمند رعایت نکاتی برای حفظ سلامت آنهاست، ولی با رعایت تمام این نکات و در صورت داشتن اطلاعات مناسب میتوان سفر خوشایندی پیش رو داشت. با توجه به اینکه برنامه غذایی افراد در طول مسافرت دستخوش تغییرات میشود و انسان مجبور است غذاهایی غیر از غذاهای معمول و در زمانهایی غیر از برنامه معمول غذایی مصرف کند. به همین دلیل بسیار باید مراقب تغذیه کودک خود هنگام سفر باشید.
بهتر است توصیههای دکتر صفوی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی را بخوانید:
احتمال آلودگی میکروبی و مسمومیت در کودکان بسیار شایع است. داشتن یک الگوی غذایی سالم در طول سفر بسیار حائز اهمیت است به خصوص در کودکان که سیستم بدنی حساستری دارند؛ بنابراین در طول سفر والدین باید به تغذیه و انتخاب غذای کودکان خود اهمیت بیشتری بدهند، زیرا شرایط نگهداری موادغذایی در خارج از منزل ممکن است باعث شود موادغذایی آلوده شوند و سموم غذایی کودک را بیمار کند. درضمن به دلیل اینکه کودکان نیاز به موادمغذی مختلفی دارند، باید در طول روز از تمام گروههای غذایی به آنها داده شود که شامل نان و غلات، گوشت، لبنیات و میوه و سبزیجات است.
از طرف دیگر، با توجه به اینکه کودکان تمایل زیادی به خوردن غذاهای تهیه شده در بیرون از خانه از جمله انواع فستفود دارند، باید احتیاط لازم را برای استفاده از اینگونه غذاها به خرج داد. سالمترین راه برای تغذیه کودکان در طول سفر، این است که غذایی ساده در خانه تهیه و در یک ظرف خنک یا یخچالهای مسافرتی نگهداری شود.
از غذاهایی که احتمال فاسدشدن آنها در سفر کمتر است، میتوان به کوکو، کتلت، ساندویج مرغ و… اشاره کرد و بهتر است غذاهایی که حاوی سس هستند به دلیل اینکه احتمال فاسدشدنشان زیاد است مثل سالادالویه تهیه نشود و یا اینکه حتما باید در جعبههای حاوی یخ حمل شود.
در طول سفر والدین باید به تغذیه و انتخاب غذای کودکان خود اهمیت بیشتری بدهند با همه اینها، در مواردی که شرایط بهگونهای است که میخواهید در رستوران غذا بخورید حتما در انتخاب غذا احتیاط لازم را به عمل بیاورید و از مکانهایی کاملا بهداشتی غذا تهیه کنید، زیرا کودکان بسیار حساساند و احتمال آلودگی میکروبی و مسمومیت در آنها بسیار زیاد است. برای مثال باید از دادن غذاهایی که در آنها از گوشت چرخکرده استفاده شده مانند کباب، همبرگر و چیزبرگر پرهیز کرد، زیرا احتمال کهنه بودن و مخلوط کردن مواد دیگر به غیر از گوشت داخل آنها زیاد است و این میتواند باعث ایجاد مسمومیت در کودکان شود.
درضمن، باید از خوردن غذاهایی که از انواع سس برای خوش طعم کردن آنها استفاده شده نیز بپرهیزید، زیرا امکان اینکه این غذاها کهنه و مانده باشد و برای پنهان کردن طعم و بوی بد آنها از سس و ادویهجات زیاد استفاده شده باشد، بسیار است.
در رستوران هم به جای سالاد برای کودکان باید از ماستهای پاستوریزه با مارکهای شناخته شده که از سلامت آنها اطمینان دارید، استفاده کنید و به ظروفی که غذای کودک در آن سرو میشود توجه کنید که کاملا استریل و تمیز باشد. حتی بهتر است قاشق، چنگال، کارد و لیوان مخصوص کودک خود را به همراه داشته باشید و آنها را با استفاده از موادضدعفونیکننده کاملا تمیز و استریل کنید و در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف نیز حتما پس از یکبار استفاده آنها را دور بریزید.
بیشتر بدانید از نکات تغذیه کودک در مسافرت
* اگر تصمیم بگیرید که غذاهای مغذی و مفید مصرف کنید، به راحتی میتوانید خودتان را با تغییر برنامه غذایی در طی سفر، مطابقت دهید. ممکن است مواد غذایی ناسالم را مصرف کنید. برای جلوگیری از این امر همیشه مقداری خوراکی و نوشیدنی همراه خود داشته باشید.
* زمان مصرف وعدههایی غذایی ممکن است به هم بریزد و زمانی که کودک گرسنه است، غذا آماده نباشد و مجبور به ریزه خواری و مصرف تنقلات شود. اگر همیشه مقداری غذای آماده مثل ساندویچ کوکو و کتلت همراهتان باشد، از ریزه خواری کودک جلوگیری خواهید کرد.
* در قطار یا هواپیما نیز میتوانید همین کار را کنید. تا جایی که امکان دارد زمان خواب و خوردن کودک را طوری تنظیم کنید که کودک در آخر سفر گرسنه و خسته نباشد. اگر در هتل یا محل اقامت شما یخچال وجود داشته باشد، به راحتی میتوانید غذای دلخواه خود را تهیه و مصرف کنید. همیشه یک شیشه آب جوشیده با خود همراه داشته باشید.
* مسافرت با یک نوزاد (شیرخوار) بعضی اوقات راحتتر از مسافرت با کودکانی است که راه میروند. اگر نوزاد شیرمادرش را میخورد، مادر باید طبق یک برنامه منظم، به کودک شیر دهد. اگر نوزاد شیرخشک مصرف میکند، درست کردن شیر خشک در شیشه از قبل راحتتر از این است که، در طی سفر آن را درست کنید. البته در مسافرتهای طولانی که زمان زیادی وقت میگیرد، برای جلوگیری از فساد احتمالی، باید پودر شیرخشک را همراه داشته باشید و هر کجا لازم بود، آن را در آب جوشیده حل کرده و به کودک بدهید.
* همیشه یک شیشه آب جوشیده با خود همراه داشته باشید.
* اگر کودک غذای کمکی مثل سوپ، ماست و … را میخورد، بهتر است غذای کودک را در شیشه یا ظروف تمیزی بریزید و درب آن را ببندید که حمل آن راحت باشد.
منبع: تبیان