سرمایه گذاران به نظام بانکی اعتماد ندارند؛ مردم پول خود را از بانکها بیرون میکشند که اين کار ممکن است سبب اختلال در اوضاع مالی شود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از تلويزيون بی بی سی، درپی فروپاشی بانک سیلیکون، ولی در آمریکا، دولت و بانکهای خصوصی در این کشور برای نجات نظام بانکی و احیای اعتماد از دست رفته مردم، به تقلا افتاده اند.
این سقوط بزرگترین ورشکستگی مالی در آمریکا از زمان بحران مالی سال ۲۰۰۸ و دومین ورشکستگی بزرگ تاریخ آمریکا است.
۱۱ بانک خصوصی این کشور در نظر دارند با ۳۰ میلیارد دلار به نجات بانک فرست ریپابلیک که اکثر سهام آن کاهش یافته، بروند. این در حالی است که بانکها به علت بحران مالی بازار، اوضاع مناسبی ندارند و ممکن است در این راه ناکام بمانند. بانکهای کمک کننده شامل جی پی مورگان چِیس و سیتی گروپ میشوند.
بسیاری از مردم نگران آمریکا در شهرهای بزرگ مانند لس آنجلس، مقابل بانک فرست ریپابلیک صف میکشند تا سپردهها و سرمایههای خود را خارج کنند. آنها نگرانند که اندوخته هایشان در این بحران بانکی، از بین برود. اما دولت و بانکهای خصوصی تقلا میکنند اعتماد از بین رفته مردم به نظام بانکی را بازگردانند. سیلیکون، ولی و فرست ریپابلیک دو بانک بزرگ این کشور هستند. کارشناسان درباره سقوط بانکهای دیگر آمریکا هشدار داده اند.
دنی بلنچفلاور، استاد اقتصاد کالج دارتموث، گفت: از بُعد بانکداری جهانی، بسیاری از بانکها در کشورهای دیگر که دچار بحران شده بودند، نجات یافتند. آنچه مسلم است وجود بحران مالی در آمریکا و اقدام بانک مرکزی به افزایش نرخ بهره است که سبب بحران بانکی شده است. این یک بحران سرایت کننده است. همانطور که در بحران سال ۲۰۰۸ مشاهده شد. اکنون میبینیم که مردم مقابل باکها صف میبندند. تلاش دولت آمریکا باید متوقف کردن این روند و اقدامات باشد.
اکنون سپرده گذاران و سرمایه گذاران به نظام بانکی اعتماد ندارند. مردم پول خود را از بانکها بیرون میکشند و در بازار سرمایه گذاری میکنند که ممکن است سبب اختلالات دیگر در اوضاع مالی شود.