خاگینه ماستی قاشقی یا سکهای خیلی ساده، خوشمزه، آسان، ترد و سبک است. همانطور که از اسمش پیداست ماده اصلی این خاگینه ماست است و درون شهد انداخته میشود.
مواد لازم برای تهیه خاگینه با ماست
تخم مرغ 4 عدد
ماست شیرین سفت (من ماست همزده پگاه استفاده می کنم) 4قاشق غذاخوری سرپر
آرد (من آرد قنادی استفاده کردم) 4 قاشق غذاخوری کاملا سرپر
1ق چای خوری وانیل
بکینگ پودر 1قاشق غذاخوری
زعفران خشک (در اصل دستور محلول زعفران/عفران دم شده استفاده شده. به مقدار لازم
هل (در صورت تمایل، من اینبار استفاده نکردم) به مقدار دلخواه
روغن مایع مخصوص سرخ کردن به میزان لازم
آماده سازی: ۱۰ دقیقه
زمان پخت: ۱۰ دقیقه
مجموع زمان پخت: ۲۰ دقیقه
شکر: یک پیمانه (پیمانه استاندارد شیرینی پزی ۲۵۰ میلی لیتری)
آب: یک پیمانه سرخالی
زعفران خشک: مقداری
گلاب: چند قطره (گلاب مورد استفاده ما سالهاست که سوغاتی است و گلاب کاشان اصل است و به شدت غلیظ است شما بسته به نوع گلابتان اندازه را کم و زیاد کنید)
سه نکته مهم در تهیه خاگینه ماستی :
۱- روغن جهت سرخ کردن بایستی گرم باشد. نه سرد و نه خیلی داغ. با این کار خاگینه کاملاً مغزیخت شده و خوشرنگ خواهد ماند.
۲- شهد کاملا سرد و خاگینه گرم/داغ می باشد. با این کار خاگینه خمیر نخواهد شد و کاملا ترد و سبک خواهد بود.
۳- اگر به جای زعفران خشک از محلول زعفران استفاده کردید حتما باید خنک باشد. چون اگر گرم باشد تخم مرغ را می برد.
مواد لازم برای تهیه شربت: آب یک پیمانه شکر دو پیمانه دارچین 1قاشق مرباخوری ، پودر گل یک قاشق.
طرز تهیه خاگینه با ماست :
برای تهیه شهد :
ابتدا شکر، آب و گلاب و دارچین و پودر گل را درون ظرفی ریخته و روی حرارت قرار می دهیم تا شکر در آب حل شده و به جوش آید. محلول زعفران یا پودر زعفران را به آن می افزائیم تا شربت خوشرنگ شود.
چند غل که زد و از رقیقی درآمد زیر حرارت را خاموش می کنیم. شهد نبایستی خیلی غلیظ باشد چون در آن صورت خاگینه آن را زیاد جذب نخواهد کرد. اکنون اجازه می دهیم شهد کاملا خنک شود. من حدود ده دقیقه داخل جایخی قرارش دادم.
خاگینه ماستی قاشقی
اکنون ماست، بکینگ پودر و زعفران را به مواد افزوده و مجدداً با همزن یا چنگال هم می زنیم.
حالا دو قاشق غذاخوری سرپر آرد را به درون مواد الک کرده و باز هم میزنیم. در صورت نیاز یک قاشق غذاخوری آرد مجدداً می افزائیم و باز هم می زنیم.
خاگ به معنای تخم مرغه و خاگینه خوراکی خوشمزه ایه که به روشهای مختلف پخته
سپس مواد را هم زده و یک قاشق غذاخوری از مایه را بر می داریم. زیر قاشق را یکی دو بار به لبه کاسه می کشیم تا کاملاً تمیز شود و حین کار جایی نچکد. سپس نوک قاشق را به صورت عمودی به درون روغن نزدیک می کنیم و به تابه میچسبانیم و به آرامی منتظر می شویم مواد به درون روغن جاری شود.
در صورت نیاز نوک قاشق را درون مواد ریخته شده کمی تکان می دهیم تا فرم دلخواه به خود بگیرد. ولی به روشی که گفتم کلیه خاگینه ها هم اندازه خواهد بود.
خاگینه ها که خودشان را گرفتند می توانیم جابجایشان هم بکنیم و کنار هم بکشیمشان تا جا برای سایر خاگینه ها باز کنیم.
مواد که خود را گرفت و طلایی شد با چنگال یا قاشق خاگینه را بر می گردانیم. برای این کار چنگال را آرام کمی زیر خاگینه ببرید و سریع خاگینه را بر گردانید. با این کار خاگینه سوراخ یا بدفرم نخواهد شد. به حرارت دقت کنید که روغن خیلی داغ نشود.
اکنون خاگینه را بعد از برداشتن از درون تابه درون شربت خنک می اندازیم تا چند دقیقه ای بماند. بعد درون ظرفی می چینیم.
بعد از اتمام کلیه خاگینه ها، قبل از چیدن در ظرف سرو، خاگینه ها را تک به تک مجدداً درون شهد فرو برده و چند ثانیه ای مکث کردم و در ظرف سرو چیدم تا خاگینه ها شهد را جذب کنند. در انتها چند قاشق از شهد را هم روی خاگینه ها ریختم. چند قاشق باقیمانده را هم نگه داشتم که چند دقیقه مانده به سرو روی خاگینه بریزم تا براق و زیباتر شود.
مواد با کمی پودر پسته تزئین شد. این خاگینه به صورت سرد سرو می شود. البته بسته به تمایل می توان گرم نیز سرو کرد یعنی چند ثانیه درون ماکروفر/ماکروویو قرار داد.
بیشتر بخوانید:طرز تهیه “کیک اسفنجی بدون فر”
این خاگینه بهتر است یکی دو ساعت قبل از سرو تهیه شود تا شهد را به خود جذب کند. منبع: تصویر زندگی
آموزش پخت خاگینه تبریزی توسط خانم دولتی