استاندار خراسان جنوبی گفت: نیاز است مدیران وقت گذاشته و سهم استان را از اعتبارات ملی افزایش دهند و قطعا استانداری هم پیگیری میکند.
آقای قناعت در یازدهمین و آخرین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان در سال جاری، با بیان اینکه روند تخصیص اعتبارات
وی با بیان اینکه سهم استان از محل اعتبارات درآمدهای نفتی کشور فعلا ۷۰ درصد است، اما قول مساعد برای افزایش این میزان به ۱۰۰ درصد داده شده است گفت: در حوزه اعتبارات تملک هم تخصیص استان ۳۵ درصد بوده، ولی احتمالا به ۵۰ درصد برسد.
استاندار با اشاره به هزینههای جاری دستگاههای اجرایی نیز افزود: بخش عمدهای از این هزینهها تامین میشود، اما لازم است همچنان صرفه جویی در دستور کار دستگاههای اجرایی باشد.
وی با تاکید بر لزوم مطالعه بودجه سال ۱۴۰۲ توسط مدیران دستگاههای اجرایی گفت: انتظار میرود دستگاههای اجرایی از ظرفیتهای بودجه سال آینده بهره ببرند و با پیگیریهای ملی مقدار تخصیص اعتبارات را افزایش دهند.
استاندار همچنین افزود: لازم است تحلیلی مناسب از وضعیت هزینه، درآمد و رفاه مردم خراسان جنوبی ارائه شود تا بتوان علل پایین بودن شاخصهای رفاه در این استان نسبت به دیگر استانها را ریشه یابی کرد و این ریشه یابی در شورای برنامه ریزی استان نیز پیگیری شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان هم از بهره مندی ۳۵ دهیاری استان از اعتبارات تملک دارایی خبر داد و گفت: موضوع بهره گیری از توان دهیاریها در اجرای طرحهای عمرانی برای شناخت مناسب از ظرفیت مناطق و صرفه جویی در هزینهها در سنوات اخیر همواره مد نظر مسئولین بوده است.
جهانشاهی افزود: در طرح آئین نامه اجرایی تبصره ماده یک قانون درآمد پایدار و هزینه شهرداریها و دهیاری ها، دهیاریهای تاییده شده با پیشنهاد شورای برنامه ریزی و توسعه استان بعد از تایید وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور به عنوان دستگاه اجرایی تعریف و از اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای استانی استفاده خواهند کرد.
وی با بیان اینکه انواع هزینههای غیر خوراکی خانوارهای شهری و روستایی کشور و خراسان جنوبی مربوط به مسکن و کمترین هزینه مربوط به تفریحات، سرگرمیها و خدمات فرهنگی است گفت: خراسان جنوبی در زمینه هزینه سالانه خانوارهای شهری رتبه ۲۵ و هزینه سالانه خانوار روستایی رتبه ۲۹ دارد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان افزود: رتبه استان از لحاظ درآمد سالانه یک خانوار شهری در کشور در جایگاه ۲۱ و درآمد سالانه یک خانوار روستایی در جایگاه ۲۹ قرار دارد و درآمد و هزینه کرد استان نسبت به کشور پایین بوده و بیشتر هزینه کردها در راستای مسکن و دیگر نیازها است.
وی افزود: خراسان جنوبی از نظر هزینه شهری در بین هفت استان همجوار رتبه پنجم و از نظر هزینه روستایی در رتبه ششم قرار دارد.
مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس خراسان جنوبی هم با اشاره به وجود ۱۸۰ هزار دانش آموز در استان گفت: از این تعداد ۱۶۷ هزار نفر در مدارس دولتی و حدود ۱۲ هزار نفر مدارس غیر دولتی مشغول تحصیل هستند.
چاوشان افزود: با توجه به رشد سه درصدی جمعیت دانش آموزی در استان اگر سالانه دو دهم درصد فضای آموزشی ساخته شود به میانگین کشوری نزدیک میشویم.
وی افزود: خراسان جنوبی پنجمین استان کشور از لحاظ سرانه آموزشی بوده و فقط شهرستان بیرجند از نرم کشوری پایینتر است که به خاطر وجود مسکنهای مهر و نقاط حاشینهای است.
مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان گفت: در حال حاضر ۴۵ درصد مدارس استان استاندارد و مستحکم سازی شده، ۴۵ درصد مشمول مقاوم سازی هستند و ۱۰ درصد مدارس استان تخریبی بوده که غالبا روستایی و خالی از دانش آموز است.
چاوشان با اشاره به وجود ۶۰ محله هدف بازآفرینی شهری در هشت شهرستان استان گفت: ۵۸ پروژه آموزشی در این محلات ساخته میشود که ۳۱ پروژه احداث شده، ۱۹ پروژه مقاوم سازی شده و هشت پروژه هم در دست اجرا است.
وی افزود: تراکم دانش آموزی در مدارس محلات هدف بازآفرینی شهری از نقاط ضعفی است که باید با ساخت پروژههای جدید تدبیر شود.