نخست وزیر عراق با تاکید بر اینکه ایران هیچ اقدامی برای مداخله در مسائل عراق، قیمومیت بر این کشور یا تحمیل تصمیمی به آن اتخاذ نکرده است، افزود: برقراری روابط ویژه با ایران به نفع عراق است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر، محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق در همایش سلیمانیه گفت: «آمریکا در عملیات آزادسازی کشور، به عراق کمک کرد و به توافق چارچوب راهبردی رسیدیم. از نظر عراق، آمریکا شریک راهبردی عراق است و برقراری روابط در همه زمینه ها با آمریکا به نفع عراق است و توافق چارچوب راهبردی را در زمینه های مختلف امنیتی، اقتصادی و راهبردی اجرا می کنیم. آنچه از غرب می خواهیم این است که وضعیت عراق را درک کنند. درباره کشوری سخن می گوییم که از طایفه ها و ادیان مختلف تشکیل شده است و بر اساس منافعش با برخی کشورهای منطقه ارتباط دارد. این نگاه باید در رویکرد غرب در قبال عراق وجود داشته باشد. نمی توان عراق را در محوری علیه طرف دیگر قرار داد. عراق منطقه همگرایی بین دیگر طرف هاست و عراق شایستگی ایفای این نقش را دارد. به نظرم قدرت و ثبات عراق به منزله قدرت و ثبات منطقه و جهان است.»
نخست وزیر عراق در ادامه گفت: «در حرف و حدیث ها درباره مداخله ایران در مسائل عراق اغراق می شود. گاهی تصور می شود حکومت عراق حضوری ندارد و هیچ نهادی ندارد یا نیروهای ملی گرایی ندارد که به استقلال تصمیم گیری ملی تمایل داشته باشند. در عین حال، از طرف ایرانی شاهد هیچ نوع مداخله، قیمومیت یا تحمیل فلان تصمیم یا رویکرد علیه عراق نبوده ایم. هر آنچه که وجود داشته، ناشی از ماهیت روابط ایران و عراق بوده است. ایران کشور همسایه ماست و مشترکات سیاسی، دینی، فرهنگی، تاریخی و اجتماعی داریم. این به نفع ماست که روابط ویژه ای با ایران داشته باشیم. با بسیاری از کشورهای منطقه روابط ویژه ای داریم. اما اینکه مداخله در مسائل کشور به گونه ای که بر امنیت کشور اثر بگذارد و برای تسلط بر نهادهای کشور تلاش شود، چنین چیزی اصلا وجود ندارد و اصلا قابل قبول هم نیست. همگان یعنی همه گروه های سیاسی تمایل دارند که عراق در تصمیم گیری ملی استقلال داشته باشد.»
وی در ادامه افزود: «عراق از توافق اخیر بین ایران و عربستان استقبال می کند. همه دولت های عراق از جمله عادل عبد المهدی، الکاظمی و دولت ما رویکرد نزدیک کردن دیدگاه های دو کشور و از بین بردن اختلافات آنها را در پیش گرفتیم. بدون تردید، روابط خوب بین این دو کشور بر ثبات منطقه تاثیر مثبت خواهد گذاشت و این به نفع رویکرد ما برای ایجاد شراکت های اقتصادی است. موقعیت جغرافیایی عراق در کنار کشورهای منطقه، در کنار ثروت ها و فرصت های اقتصادی می تواند نوعی پیشرفت اقتصادی در منطقه را به دنبال داشته باشد که بر امنیت و ثبات آن اثر خواهد گذاشت.»