سهم غذاهای دریایی از سفره ایرانیان بر اساس آمارهای موجود یک ششم میزان استاندارد جهانی است و با وجود اهمیت غذاهای دریایی در سلامت مردم؛ هنوز سهم این غذاها در سفرههای ایرانیان ناچیز است.
در همین راستا، ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری درصدد افزایش سهم سفره ایرانیان از غذاهای دریایی و ارزآوری قابل توجه این صنعت برای کشور است. کاری که با استفاده از ظرفیت و توان شرکتهای دانشبنیان و با کمک دانشگاهیان اجرایی میشود.
مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیستفناوری در این زمینه گفت: سوق دادن بحث امنیت غذایی از خشکی به دریا باید در کشور محور قرار گیرد. در صورتی که سهم غذاهای دریایی در سفره مردم ۳ برابر شود یک اقتصاد بزرگ شکل میگیرد.
وی معتقد است؛ این کار با کمک بخش خصوصی میسر است و نتایج آن به سود جامعه خواهد بود. چون هم به سلامت مردم کمک میکند و هم ایران را از نظر تامین امنیت غذایی در مقابل تغییرات اقلیمی مصون نگه میدارد.
بنا بر اعلام مرکز معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با تاکید بر وجود ظرفیت گسترده دریا به خصوص در صورت پیوست فناوری برای بهره برداری از آن، گفت: در این میان ستاد، ماموریت رسوخ فناوری در این زمینه و کاهش هزینهها را به عهده میگیرد.