معاون وزیر صمت گفت:۲۷۲سرمایه گذار خارجی در شهرکها و نواحی صنعتی کشور فعال هستند که حدود ۱۱هزار نفر در واحدهای صنعتی و تولیدی آنها مشغول به کار میباشند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران؛ آقای علی رسولیان در نشست خبری با رسانههای خارجی مقیم تهران، گفت: ۸۵۱ شهرک و ناحیه صنعتی در کشور وجود دارد که بیش از ۵۰هزار واحد تولیدی کوچک و متوسط در این شهرکها و نواحی صنعتی فعال هستند.
وی، همچنین اضافه کرد: واحدهای مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی کشور برای بیش از یک میلیون نفر به صورت مستقیم ایجاد شغل نموده اند همچنین ۴۷هزار طرح در حال احداث نیز در شهرکها و نواحی صنعتی وجود دارد که با تکمیل آنها زمینه اشتغال بیشتری فراهم میشود.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، ادامه داد: ۱۰۶۰ واحد از این واحدهای تولیدی صادرات محور هستند که محصولات تولیدی خود را به کشورهای مختلف صادر میکنند.
رسولیان، تصریح کرد: به عنوان نمونه زعفران و محصولات مرتبط به کشورهایی از جمله عراق، ترکیه و آذربایجان صادر میشود. حوزه محصولات شیمیایی به کشورهای عراق، آذربایجان و گرجستان، محصولات حوزه نساجی به کشورهایی نظیر آلمان، قطر و کویت صادر میشود.
وی، همچنین خاطرنشان کرد: محصولات حوزه لوازم خانگی به کشورهایی از جمله عراق، افغانستان و محصولات حوزه سنگ و سرامیک به ترکیه، ایتالیا، عراق و امارات صادر میشود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود، یادآور شد: ۲۷۲سرمایه گذار خارجی در شهرکها و نواحی صنعتی کشور فعال هستند که حدود ۱۱هزار نفر در واحدهای صنعتی و تولیدی آنها مشغول به کار میباشند.
رسولیان، اظهار کرد: ۸۲ کنسرسیوم صادراتی در حوزههای مختلف داریم. کنسرسیومهای صادراتی برای ارتقاء شاخصهای تولیدی بنگاههای کوچک و متوسط بازار خوبی به وجود میآورند.
وی، افزود: از بیش از ۵۰هزار واحد تولیدی درون شهرکها و نواحی صنعتی حدود ۹۸درصد کوچک و متوسط هستند که باید به ارتقاء رقابت پذیری آنها کمک شود و یکی از بهترین راهها رسیدن به بازارهای خارجی میباشد.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران همچنین اضافه کرد: ۵۰۵خوشه صنعتی در کشور شناسایی شده است، کار ۱۲۲خوشه تمام شده و اجرا شده است و ۵۴خوشه نیز در حال اجرا میباشد.
رسولیان، ادامه داد: توانمندسازی شاغلین واحدهای صنعتی و تولیدی به عنوان یک اولویت در دستور کار است که در این زمینه کارهای مختلفی انجام شده است.
وی تصریح کرد: سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران برای حضور در نمایشگاههای داخلی، اعزام هیئتهای تجاری و حضور در نمایشگاههای خارجی به عنوان بستههای حمایتی مشوقهای لازم را به بنگاههای کوچک و متوسط ارائه میدهد، راه افزایش تولید در واقع ارتقاء تقاضای خارجی است که منجر به افزایش شاخصهای تولید، افزایش صادرات و اشتغال میشود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: حمایت از طرحهای پژوهشی نیز به عنوان یک اولویت دنبال میشود که ۶۶۱طرح پژوهشی انجام شده است.
رسولیان اظهار کرد: یک هزار و ۶۵۰واحد صنعتی مستعد دانش بنیان شدن شناسایی شده است که ۷۵۹واحد تاکنون دانش بنیان شده اند. همچنین ۲۲۹واحد دیگر شناسایی شده و ۹۷شرکت دانش بنیان شده است و به بیش از صد شرکت دانش بنیان زمین واگذار شده است.
وی، افزود: حمایت از ایدههای نوآورانه و فناورانه نیز در دستور کار است که ۲۳۵رویداد در این حوزه برگزار شده است. ۴۰ مرکز خدمات فناوری برای توسعه و عارضه یابی داریم، ۶۵۰مشاور در این مراکز مشغول به کار هستند و ۶ شهرک فناوری فعال نیز وجود دارد.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در ادامه سخنان خود، اضافه کرد: امسال در مجموع در سطح کشور بیش از ۹ هزار میلیارد تومان در زیرساختهای شهرکها و نواحی صنعتی کشور سرمایه گذاری شده است که تاکنون بخش عمدهای از این سرمایهگذاریها در حوزههایی از جمله تامین آب، برق، گاز، افزایش اراضی جدید و توسعه شهرکها و نواحی صنعتی موجود با موفقیت انجام شده است.
رسولیان، یادآور شد: از راهاندازی شهرکهای انرژی خورشیدی و تامین پایدار برق با استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر حمایت می کنیم. در این راستا ۹۲ شهرک صنعتی دارای ظرفیت به وسعت ۵ هزار و ۳۰۰ هکتار به ساتبا (سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق) معرفی شده است که اتصال به پست و بسترها فراهم گردیده است و از بخش خصوصی توانمند و سرمایه گذاران خارجی برای مشارکت و سرمایه گذاری در این حوزه دعوت مینمایم.
وی، گفت: حدود ۲۰ هزار هکتار زمین صنعتی آماده واگذاری در سطح کشور وجود دارد که زیرساختهای لازم برای حضور سرمایه گذاران و فعالیت صنعتی در آنها فراهم گردیده است.