تفاهمنامه همکاری انستیتو پاستور ایران و بزرگترین هلدینگ دارویی کشور به منظور ایجاد و گسترش همکاریهای آموزشی و پژوهشی امضا شد.
دکتر منصور نکویی، مدیرعامل هلدینگ تیپیکو نیز ضمن معرفی ظرفیتهای این هلدینگ در زمینه تولید و همچنین تجربه صادرات به کشورهای دیگر خواهان استفاده از توان علمی و فنی انستیتوپاستور ایران در ارتقای تولید محصولات راهبردی و استفاده از ظرفیت دو طرف به منظور همافزایی و خدمت به نظام سلامت کشور شد.
دکتر مهدی پریان، معاون تولید انستیتوپاستور ایران نیز با اشاره به تواناییهای رو به گسترش انستیتو پاستور ایران در تولید واکسن و فرآوردههای بیولوژیک، اظهار امیدواری کرد که با همافزایی این دو مرکز بتوان شاهد افزایش ظرفیت تولید و صادرات محصولات باشیم.
دکتر مصطفی صالحی وزیری، معاون تحقیقات، فناوری و آموزش انستیتو پاستور ایران با اشاره به ظرفیت خوب انستیتو پاستور ایران در دارا بودن نیروی انسانی توانمند و دانشجویان دکترای تخصصی مرتبط با حوزه دارویی، ابراز امیداوری کرد که بتوان طرحها و پایاننامههای دانشجویی را هدفمندتر و بر اساس نیازهای سلامت و دارویی کشور و به صورت ماموریتمحور تعریف کرد.
به نقل از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تفاهمنامه امضا شده در زمینه ارتباط بیشتر انستیتو پاستور ایران با صنعت سلامت، منعقد شد. موضوع تفاهمنامه، اجرای طرح های تحقیقاتی، کاربردی مورد توافق تا مرحله تبیین دانش فنی، آموزش و تربیت نیروی انسانی در قالب دورههای تخصصی و برگزاری دورههای آموزشی کوتاه مدت به منظور ارتقای توان علمی کارشناسان و محققان، تعریف، هدایت و حمایت از پایاننامههای تحصیلی در راستای نیازهای مشترک و استفاده متقابل از منابع علمی و انجام بازدیدهای متقابل علمی است.
با امضای این تفاهمنامه طرفین تمام توان خود را برلای گسترش همکاریهای علمی موضوع این تفاهمنامه مبذول داشت و از هیچ کوششی در این جهت خودداری نخواهند کرد.
در حال حاضر سیاست تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران انجام تحقیقات کاربردی در زمینه تشخیص و ارائه روشهای کنترل بیماریهای مختلف با تمرکز بر بیماریهای عفونی و بیماریهای عفونی نوپدید و بازپدید، انجام تحقیقات در مورد ساخت محصولات بیولوژیک و آزمایشگاهی، انجام تحقیقات در زمینه علوم پایه پزشکی و انجام طرح های تحقیقاتی و آموزشی مشترک با مراکز مشابه در داخل و خارج از ایران است.
مهمترین فعالیتهای تولیدی انستیتو پاستور ایران شامل تولید واکسنهای مورد نیاز سالانه سلامت کشور مانند واکسن هپاتیت ب و ب ث ژ لیوفلیزه، آنتیژنهای تشخیصی بیماری وبا (سروتیپهای اینابا و اگاوا) و پلیوالانت مورد نیاز کشور، واکسن هاری دامی، تولید محلولهای تزریقی (۷ محصول)، کیتهای تشخیصی (سالمونلا، تب مالت، سل، واریانتهای کووید۱۹، آبله میمونی)، فرآوردههای ضد سرطان پاستوسیس و انواع حیوانات آزمایشگاهی است.
این انستیتو در زمان همهگیری کرونا هم دو محصول شامل واکسن کووید۱۹ (پاستوکووک) و محیط کشت انتقال ویروس را در کوتاهترین زمان ممکن و پس از اطمینان از صحت و کارایی به نظام سلامت کشور عرضه کرد. تولید و تحویل بیش از ۱۶ میلیون دوز واکسن کووید۱۹، نشاندهنده نقش بیبدیل این انستیتو در رسالت خدمت به سلامت جامعه است.
هلدینگ تیپیکو هم با ۲۷ شرکت فعال در تمامی حوزههای زنجیره تامین دارو و مکملهای دارویی (تولید مواد اولیه و محصول، پخش و بازرگانی) حضور داشته و بزرگترین هلدینگ دارویی کشور است.