معاون قضایی دادستان کل کشور در گرگان از تلاش برای ایجاد وحدت رویه در پروندههای مربوط به حوزه مواد مخدر خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان علی جمادی معاون قضایی دادستان کل کشور در مبارزه با قاچاق و جرایم سازمان یافته امروز در کارگاه آموزشی قضات و ضابطین و دست اندرکاران حوزه شناسایی اموال قاچاقچیان در گرگان گفت : ایجاد رویه واحد برای رسیدگی به پروندههای مربوط به موادمخدر را دنبال میکنیم تا هم در کوتاهترین زمان ممکن این پروندهها رسیدگی شود و هم به موضوعات مرتبط با مواد مخدر مانند اموال و عواید حاصل از جرایم موادمخدر که به نوعی ارتباط با جرایمی مثل پولشویی وجود دارد، به صورت ویژه توجه و تمرکز شود.
جمادی افزود: مدنظر ما از وحدت رویه ، یعنی همکاری و تعاملی خوبی در این حوزه بین بخشهای مختلف به ویژه قضاتی که در این حوزه پرونده رسیدگی میکنند وجود داشته باشد و در کارگاه آموزشی امروز هم به دنبال این هستیم تا تبادل افکار و تجربیات بین قضات رسیدگی کننده صورت بگیرد که نتیجه این تعامل به نحوه شکل گیری صحیح پرونده منتهی شود .
وی ادامه داد : ظرفیتهای خوبی در قانون مبارزه با پولشویی وجود دارد و از آنجا که بیشترین ارتباط این قانون به حوزه موادمخدر و اموالی که حاصل از موادمخدر است استفاده از این ظرفیت قطعا در آینده منتهی به روند کاهشی شدن پروندهها خواهد شد.
معاون قضایی دادستان کل کشور افزود : خوشبختانه استان گلستان در مبارزه با جرایم مرتبط با حوزه پولشویی و مواد مخدر یکی از استانهای پیشقدم در کشور محسوب میشود.
جمادی در ادامه سفر یکروزه خود به گلستان در بازدید از مرکز ترک اعتیاد ماده ۱۶ واقع در توسکستان گرگان گفت : با تلاشی که در استان صورت میگیرد در آینده ظرفیت نگهداری مراکز ترک اعتیاد ماده ۱۶ به ۹۰۰ نفر افزایش مییابد و ظرفیت نگهداری معتادن در مرکز توسکستان هم تا ۴ برابر خواهد شد.
وی گفت : در مراکز ماده ۱۶ به دنبال فراگیری آموزشهای مهارتی برای مراجعان هستیم تا در آینده شاهد کاهش بازگشت به این مراکز از سوی بهبود یافتگان باشیم.
معاون دادستان کل کشور امروز همچنین از پارکینگ خودروهای توقیفی ناشی از جرایم موادمخدر استان هم بازدید کرد.
علی جمادی در این بازدید با تاکید بر تعیین تکلیف زودتر اموال توقیفی در پارکینگهای شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر گفت: در استان گلستان امسال ۶۰ دستگاه خودرو از طریق مزایده تعیین تکلیف شده است و حدود ۱۱۰ دستگاه هم در حال حاضر در پارکینک ستاد مبارزه با موادمخدر نگهداری میشود.
او افزود : تا فروردین سال اینده ۶۰ دستگاه دیگر هم تعیین تکلیف میشود و ۵۰ دستگاه باقی مانده هم مربوط به پروندههایی است که یا هنوز رسیدگی قطعی نشده و یا در مراحل ابتدایی رسیدگی است .
همچنین محمود اسپانلو دادستان مرکز گلستان در کارگاه آموزشی شناسایی اموال قاچاقچیان موادمخدر در استان از تبیین آیین نامه شناسایی اموال قاچاقچیان در استان خبر داد و گفت : تبیین این آیین نامه ، باب جدیدی در پرونده های پولشویی در استان باز کرده و با استفاده از همین راهکار، ۶ پرونده مهم در حوزه موادمخدر و پولشویی در استان تشکیل داده ایم که فقط در یک فقره بالغ بر هزار میلیارد تومان اموال و املاک شناسایی شده است.
دادستان مرکز استان گلستان از افزایش سخت گیری برای استرداد اموال قاچاقچیان موادمخدر هم تاکید کرد و گفت: امسال کاهش ۷۵ درصدی استرداد اموال قاچاقچیان را داریم و نشان می دهد عزم ما برای برخورد با قاچاقچیان جزم است.
اسپانلو افزود: اگر نتوانیم قضات و ضابطان قضایی را در شیوه های شناسایی و توقیف اموال قاچاقچیان توانمند کنیم، نخواهیم توانست هزینه ارتکاب جرم در تجارت پرسود موادمخدر را بالا ببریم.
دادستان اسپانلو تاکید کرد: فقط با شناسایی بنیان های مالی قاچاقچیان موادمخدر می توانیم در عرصه مبارزه با این تجارت مرگ موفق باشیم و آموزش و توانمند سازی همکاران می تواند در این راه به ما کمک کند.
همچنین مهدی طالبی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان هم با بیان اینکه امسال ۱۱ تن مواد مخدر در استان کف شده است گفت: گلستان دومین استان آلوده به مصرف مواد مخدر در کشور است و در حوزه انجام اقدامات پیشگیرانه امسال ۳۰۰ کانون یاریگران زندگی را در ۳۰۰ روستای استان فعال کردیم.
او افزود: برای ۶۳ محل آلوده در شهرهای گلستان هم الگوی ائتلافی تشکیل برای انجام اقدامات پیشگیرانه شکل گرفته است.
او گفت: امسال ۱۴۰۰ نفر از معتادان متجاهر جمع آوری و ساماندهی شدند.