وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری در حوزههای سلامت با بورکینافاسو خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر بهرام عین اللهی در دیدار با وزیر بهداشت بورکینافاسو ضمن خوش آمد به ایشان گفت: دو کشور دوست و همراه در مجامع بین المللی از یکدیگر حمایت میکنند و این نشانه نزدیکی دو کشور ایران و بورکینافاسو است.
وزیر بهداشت افزود: دوستی دو کشور باید به صورت عملیاتی در تمام سطوح مشاهده شود.
دکتر عین اللهی گفت: دوستی دو کشور عمیق است و روابط سیاسی اقتصادی دارند و در حوزه سلامت نیز باید این دوستی نشان داده شود.
وزیر بهداشت افزود: کشور ما به سبب تحریمهای کشورهای متخاصم در شرایط خوبی قرار ندارد و متأسفانه حتی مسائل انسانی همچون داروها در تحریم قرار گرفته است، از این رو دانشمندان ما تلاش کردند بر اساس رهنمودهای رهبری به سمت خودکفایی در این زمینه حرکت کنند.
دکتر عین اللهی گفت: خوشبختانه برغم تحریمها ۹۷ درصد از داروهای مورد نیاز کشور را در داخل تولید میکنیم و پیشرفتهای خوبی در تولید تجهیزات و لوازم پزشکی کرده ایم که شامل تجهیزات پیشرفته نیز میشود.
وزیر بهداشت افزود: هم اکنون ۶ نوع واکسن کرونا تولید میکنیم که علاوه بر نیاز خود میتوانیم نیاز دیگر کشورها را تأمین کنیم.
دکتر عین اللهی گفت: ۵۱ دانشگاه و ۱۶ دانشکده علوم پزشکی در کشور وجود دارد که زیر مجموعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است.
وزیر بهداشت افزود: ۲۲۰ هزار دانشجو و ۲۰ هزار عضو هیئت علمی داریم، همچنین ۷ هزار دانشجوی خارجی در تمام مقاطع تحصیلی در این دانشگاهها تحصیل میکنند.
دکتر عین اللهی گفت: همچنین ۹۶ دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی نیز در کنار دانشگاههای دولتی فعالند.
وزیر بهداشت افزود: نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران به تأیید سازمان بهداشت جهانی رسیده است و در منطقه رتبه برتر را دارد.
دکتر عین اللهی با اشاره به پیشرفته بودن نظام درمان کشور ادامه داد: بسیاری از گردشگران سلامت از کشورهای همسایه به مراکز درمانی ایران مراجعه میکنند.
وزیر بهداشت گفت: در حوزه خون و فرآوردههای خونی آموزشهای عمومی بهداشت به مردم ارائه میشود و در زمینه ارائه خدمات بهداشت و درمان به همه گروهها به ویژه مادران و نوزادان پیشرفتهای خوبی داشته ایم.
دکتر عین اللهی گفت: ما آماده همکاری با کشورهای دوست در تمام زمینههای سلامت هستیم، برای اجرایی شدن این همکاریها لازم است برنامه اجرایی جامع در این زمینه تدوین شود.
وزیر بهداشت از میهمان بورکینافاسویی خود خواست نماینده کشورش را برای تدوین برنامه معرفی کند و دکتر نیکنام را به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران برای تدوین برنامه معرفی کرد و گفت: توافق نامه دو کشور میتواند در تمام زمینههای دارو، درمان و بهداشت باشد.