انتقاد امام جمعه شهر خرو از اختصاص سهمیه کم حج تمتع
امام جمعه شهر خرو از عملکرد سازمان حج و زیارت در اختصاص سهمیه بسیارکم و ناعادلانه حج تمتع به شهرستانهای نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه انتقاد کرد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، حجت الاسلام والمسلمین برزو افزود: در سهمیه اختصاصی حج تمتع ۱۴۰۲، به
شهرستان نیشابور دو کاروان به ظرفیت جمعا ۳۱۵ نفر اختصاص یافته، ولی به شهرستانهای همجوار مانند سبزوار، جوین و جغتای، چهار کاروان با ۵۴۰ نفر و به شهرستان کاشمر، خلیل آباد و بردسکن، چهار کاروان با ۵۴۵ نفر اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: از روز دهم اسفند ثبت نام حجاج سال ۱۴۰۲ در سطح کشور آغاز شده بود، ولی از آنجاییکه سازمان حج و زیارت برای نیشابور برنامه منسجمی نداشت، نگرانی و فشارهای روحی بسیاری برای زائران بیت الله الحرام در این منطقه ایجاد شد.
این مسئول ادامه داد: این در حالی است که تا قبل از همه گیری کرونا، برای نیشابور دست کم چهار کاروان اعلام میشد، ولی امسال متاسفانه تاکنون دو کاروان ۱۳۵ و ۱۸۰ نفره اعلام شده است.
به گفته وی، از سوی دیگر برای شهرستان سبزوار دو کاروان ۱۸۰ نفری، برای شهرستانهای جوین و جغتای هر کدام یک کاروان ۹۰ نفری، برای کاشمر دو کاروان ۱۶۰ نفره، برای خلیل آباد یک کاروان ۱۳۵ نفره و برای بردسکن یک کاروان ۹۰ نفره اعلام شده، در حالیکه برای شهرستانهای حوزه نیشابور هیچ کاروانی به صورت مستقل اعلام نشده است.
حجت الاسلام والمسلمین برزو افزود: این ناهماهنگی باعث شده است بسیاری از زائران شهرستانهای نیشابور، زبرخان، میان جلگه و فیروزه، هر روز به مدت طولانی در جلو دفاتر زیارتی و پای سامانههای اینترنتی برای ثبت نام منتظر بمانند، اما بدون نتیجه برمی گردند.
امام جمعه شهر خرو خاطرنشان کرد: روز دهم اسفند یک کاروان ۱۸۰ نفره برای اولویت اول یعنی زائران ثبت نامی سال ۹۹، باز شد که تا روز یازدهم اسفند این کاروان تکمیل ظرفیت شد؛ همچنین روز روازدهم اسفند هم یک کاروان ۱۳۵ نفره برای اولویت دوم اعلام و طی ۴۰ دقیقه تکمیل شد و تا امروز ۱۸ اسفند، با اعلام نشدن کاروان جدید، امکان ثبت نام وجود ندارد و عده زیادی (حدود ۲۵۰ نفر) از اولویتهای اول و دوم باقی مانده و ثبت نام نشده اند.
وی تصریح کرد: بخش زیادی از این زائران در سال ۱۳۹۹ ثبت نام شده و هزینههای خود را واریز کرده اند و با داشتن سن بالا، نگران هستند که از سفر حج امسال، جا بمانند؛ لذا ضرورت دارد مسئولان سازمان حج و زیارت تدبیری بیندیشند و مشکل زائرانی را که بیش از ۱۵ سال است منتظر زیارت خانه خدا و حرم نبوی هستند، حل کنند.