لایحه پیشنهادی دولت انگلیس برای مقابله با ورود مهاجران به این کشور، نقض توافقنامه حقوق بشر اروپاست.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه المیادین؛ لایحه پیشنهادی دولت انگلیس برای مقابله با ورود مهاجران به این کشور، نقض توافقنامه حقوق بشر اروپاست.
ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس، طرح جدید خودش را برای جلوگیری از ورود مهاجران به این کشور اعلام کرد.
موسی سرور خبرنگار این شبکه می افزاید صبر دولت انگلیس در برابر مهاجرت غیرقانونی تمام شده است و دولت تصمیم دارد قوانین مهاجرت را تغییر دهد. دولت انگلیس به وزارت کشور اختیارات گستردهای داده است تا براساس آن، هر فردی را که با قایقهای کوچک به سواحل انگلیس میرسد، فورا بازداشت کند و او را به کشورش یا کشور ثالث مانند رواندا منتقل کند.
این پیشنهاد بحث برانگیز دولت انگلیس را سوئلا بریورمن وزیر کشور مطابق قوانین بین المللی آماده کرده است. هر چند این لایحه شامل بندی است که براساس آن، دولت انگلیس حق دارد از آزادی مهاجران خودداری کند و از شکایت قضایی آنها هم جلوگیری کند.
سوئلا بریورمن وزیر کشور انگلیس گفت مقایسه پیشنهاد دولت با قوانین نازیها که در دهه سی در قرن گذشته، صادر شد، ناامیدکننده است. ما در کنار ملت انگلیس از ورود هزاران مهاجر غیرقانونی که برای خزانه کشور هزینه سنگینی به همراه دارند، ناخرسند هستیم.
انگلیس دیگر پناهگاه امنی برای مهاجرانی که از بلای جنگها فرار میکنند، نیست. دولت سوناک اعلام آمادگی کرده است تا با شکایتها در دادگاههای اروپایی مقابله کند. دولت سوناک اصرار دارد فقط این لایحه پیشنهادی میتواند مانع ورود مهاجران غیرقانونی به انگلیس شود. موسسات طرفدار حقوق بشر در انگلیس و نیز موسسات بین المللی، این لایحه را رد کردند. این در حالی است که مخالفان انگلیسی آنرا فریبنده توصیف کردند و هشدار دادند خطر وخیمتر شدن اوضاع را فراهم میکند.
تیم وارون عضو مجلس عوام انگلیس گفت این اقدام دولت، یک اقدام سیاسی با هدف راضی کردن مخالفان مهاجران است. واقعیت آن است که بیشتر مردم انگلیس، دشمنی با مهاجران ندارند و فکر نمیکنم پیشنهاد جدید دولت باعث کاهش تعداد قایقها شود. اگر دولت، کار را برای افرادی که با قایق میآمدند، دشوار کند، آنها به شیوههای متفاوت دیگری وارد انگلیس خواهند شد که ممکن است برای جان آنها خطرناکتر باشد.
در سایه رسیدن ۴۵ هزار مهاجر با قایقهای کوچک به انگلیس در سال گذشته، دولت سوناک به ناتوانی خودش در جلوگیری از حرکت مهاجران غیرقانونی اعتراف کرد. ورود این مهاجران روزانه شش میلیون پوند برای خزانه انگلیس هزینه دارد.
پیش بینی میشود لایحه دولت درباره مبارزه با مهاجرت غیرقانونی، در پارلمان تصویب شود. اجرایی شدن این لایحه، چند ماه طول خواهد کشید. لایحهای که به گفته ناظران، با چالشهای قانونی از طرف موسسات حقوقی در دادگاههای انگلیس و اروپا روبرو خواهد شد. زیرا نقض توافقنامه حقوق بشر اروپاست.