حدود ۲ میلیون هکتار از اراضی ملی در کشور، ظرفیت جنگل کاری مشارکتی- اقتصادی با هدف بهره برداری از میوه و چوب آنها را دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در دنیا قرار است تا سال ۲۰۳۰، یک تریلیون درخت کاشته شود در این میان کاشت یک میلیارد درخت با مشارکت مردم سهم ایران است.
متولیان سازمان منابع طبیعی میگویند تاکنون ۲۰ هزار هکتار از اراضی ملی کشور تحت پوشش درختان مثمر قرار گرفته است.
شعبانیان، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی: در حدود ۲ میلیون هکتار از اراضی ملی کشور، این توانایی و آمادگی وجود دارد که تبدیل به جنگل کاری مشارکتی اقتصادی بشود با هدف بهره برداری از میوه آنها ، کاشت درختان مثمر و زراعت چوب از موضوعاتی است که رهبر انقلاب هم بر آن تاکید داشتند.
نخلستانی سربرآورده از دل کویر، در چاله عروس که نمونهای از آبادانی در دل کویر است، کویری که آبادانی اش را مرهون خانواده آقای قربانی است، تجربیات پدر و تلاش فرزندان که حاصل تلاش و زحمات شان کاشت ۷۰۰ نخل و تولید سالانه بیش از ۱۵ تن خرما است.
در چادگان اصفهان هم نمونه دیگر است، جایی که حالا باغی به پهنای ۷۰۰ هکتار از درختان بادام خودنمایی میکند.
فعال کشاورزی: ما باید برویم دنبال گونههایی که نیاز آبی آن کم است علاوه بر تغذیه منابع آب، کنترل فرسایش خاک و پیشگیری و مهار سیلاب، یک محصول تولیدی هم داشته باشد کسی که مدیریت و حفاظت میکند بتواند از آن بهره برداری کند.
حاصل برداشت از این ۱۴۰ هزار درخت مثمر محصولی بیش از ۲۵۰۰ تن بادام است، تولید بادام شیرین و بیشتر هم نوع مامایی است، هر هکتاری ۴ تن بادام میدهد و چندین میلیارد در سال برداشت بادام میکنند که باعث رونق روستاییان شده است.